ΒΑΣΙΛΑΚΟΣ:

«ΛΑΜΠΡΟ ΕΛΑ ΝΑ ΡΙΞΟΥΜΕ

ΤΟΝ κ. ΤΙΠΟΤΑ»

 

 

 

Ιδιαίτερα καυστικός και αποκαλυπτικός, για το παρασκήνιο των προηγούμενων δημοτικών εκλογών, είναι ο υποψήφιος Δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας κ. Θεόδωρος Βασιλάκος, ο οποίος με μήνυμα του στο FACEBOOK, αποκαλεί «…τίποτα» τον Δήμαρχο Αγίας Βαρβάρας κ. Γιώργο Καπλάνη και καλεί τον πρώην Δήμαρχο της πόλης μας κ. Λάμπρο Μίχο να αναλάβουν από κοινού δράση.

Όλα είχαν ξεκινήσει πριν από δύο μέρες, μετά από δημόσια επιστολή του Λάμπρου Μίχου, σχετικά με την καθυστέρηση για τον σταθμό ΜΕΤΡΟ στην πόλη μας, όπου έκανε λόγο για αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής Αγίας Βαρβάρας.


Στην επιστολή του – δημόσια δήλωση ο Λάμπρος Μίχος είχε αναφέρει τα εξής:
«Η Αλήθεια για την καθυστέρηση του σταθμού ΜΕΤΡΟ της Αγίας Βαρβάρας.
Η Δημοτική Αρχή της Αγίας Βαρβάρας αδιαφορώντας για το συμφέρον της πόλης και των κατοίκων της επιτρέπει να διαιωνίζεται ΠΑΡΑΝΟΜΑ η τρύπα του ΜΕΤΡΟ, η Αγία Βαρβάρα να μένει κομμένη στη μέση και οι επαγγελματίες της περιοχής να καταστρέφονται.
Με βάση τη μελέτη επέκτασης του ΜΕΤΡΟ, όταν ο Μετροπόντικας θα έφτανε στην πλατεία Ελευθερίας στον Κορυδαλλό, τα μπάζα από την εκσκαφή, που μέχρι τώρα βγαίνουν από το εργοτάξιο της Αγίας Βαρβάρας, θα έπρεπε να βγαίνουν από την πλατεία Ελευθερίας.
Αυτό θα είχε ως συνέπεια να εγκατασταθούν στο τμήμα Αγία Βαρβάρα – Κορυδαλλός οι σιδηροτροχιές και τα ηλεκτρομηχανολογικά συστήματα, θα είχε τελειώσει ο σταθμός και θα είχε παραδοθεί η Ελευθερίου Βενιζέλου στην κυκλοφορία.
Τι συμβαίνει τώρα; Ο Μετροπόντικας έχει φτάσει στα Μανιάτικα αλλά τα μπάζα εξακολουθούν να βγαίνουν από το εργοτάξιο της Αγίας Βαρβάρας. Απέναντι από το σχολικό συγκρότημα που φοιτούν 1500 παιδιά πραγματοποιούνται πάνω από 250 δρομολόγια φορτηγών την ημέρα.
Γιατί συμβαίνει αυτό; Διότι οι Κορυδαλλιώτες αγωνίζονται να μην εφαρμοσθεί η μελέτη αλλά εμείς δεν κάνουμε τίποτα για να εφαρμοσθεί!
Αν αρχίσουν τα μπάζα να βγαίνουν από την πλατεία Ελευθερίας τότε ο σταθμός Αγίας Βαρβάρας μπορεί να παραδοθεί μέσα σε έξη περίπου μήνες.
Αν είχε εφαρμοσθεί ακριβώς η μελέτη και τα μπάζα έβγαιναν από την πλατεία Ελευθερίας από τότε που έφτασε εκεί ο Μετροπόντικας, ο Σταθμός Αγίας Βαρβάρας θα ήταν ήδη έτοιμος.
Το ΜΕΤΡΟ είχε αρχικό χρονοδιάγραμμα παράδοσης το 2017. Τώρα συζητούν για το 2019 αλλά με τα προβλήματα που υπάρχουν μπορεί να φθάσουμε στο 2022. Ως τότε τα μπάζα θα βγαίνουν από την Αγία Βαρβάρα και η τρύπα θα χάσκει στο κέντρο της πόλης όσο η δημοτική μας αρχή προκλητικά αδρανεί. Κρίμα».


Αγία Βαρβάρα 30.5.2016
Λάμπρος Σπ. Μίχος
Δικηγόρος
Κολοκοτρώνη 11, 105 62 Αθήνα
τηλ. 210 361 0300


Ακολούθως είχαμε την αντίδραση του υποψηφίου Δημάρχου κ. Θεόδωρου Βασιλάκου, η οποία έχει ως εξής:

«Λάμπρο, έχεις δίκιο, άλλα μην ξεχνάς οτι εσύ πρότεινες αυτόν τον άνθρωπο, να αναλάβει "στο πόδι σου". Εμείς στηρίξαμε τότε την απόφαση σου, γνωρίζοντας ότι ο άνθρωπος αυτός δεν ήταν κατάλληλος για την θέση του Δημάρχου και αποδεικνύεται καθημερινά από τις πράξεις του, όπως γνωρίζουν όλοι οι συνδημότες μας, κατηγορούσε μέχρι εσένα τον μέντορα του, που ήταν ένα τίποτα και τον έκανες δήμαρχο.

Πρέπει να μάθουν οι αγιοβαρβαριώτες ότι του άφησες 40 έργα εγκεκριμένα από το Περιφερειακό Συμβούλιο μαζί με τη σύμβαση της Αττικό Μετρό, όπου σαν μέλος της Διοίκησης συμμετείχα ενεργά. Τα έργα αυτα ''κολλούσαν'' εσκεμμένα από την τότε περιφέρεια με την συμμετοχή του κ. Καπλανη. Τωρα συνεχίζει την πολιτική του ''κολλητού'' με την νυν κυβέρνηση που μέχρι εχθές τους κατηγορούσε. Για να αλλάξει όμως το κακό αυτό κατεστημένο, μιας κακιάς Δημοτικής Αρχής, πρέπει όλες οι υγιείς δημοτικές πολιτικές δυνάμεις ΝΑ ΣΥΜΠΡΆΞΟΥΝ για το καλό της πόλης μας. Για αυτό προτείνω άμεσα να βρεθούμε οι τοπικοί παράγοντες της πόλης και οι δημοτικές παρατάξεις, ώστε να αποφασίσουμε μια κοινή κατεύθυνση για την ανάπτυξη της πόλης μας και όχι μόνο. Την ανοιχτή επιστολή που μοίρασες ΤΗΝ ΣΥΝΥΠΟΓΡΆΦΩ και σου δίνω υπόσχεση ότι θα την διαβάσω και στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο».


Από ότι φαίνεται η προεκλογική περίοδος για τις Δημοτικές Εκλογές του 2019 ξεκίνησε πολύ νωρίς στην Αγία Βαρβάρα.

Ο πρώην Δήμαρχος και πρώην Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Λάμπρος Μίχος, που ήταν από τους πρώτους που ψήφισαν και υπερασπίστηκαν τα μνημόνια, φαίνεται ότι αυτή την φορά δεν θα βάλει 2-3… λαγούς – υποψήφιους για να πάρουν την Δημαρχία από τον πρώην αγαπημένο του παιδί και νυν Δήμαρχο Γιώργο Καπλάνη, αλλά ενδέχεται να ασχοληθεί και ο ίδιος προσωπικά…