Δύο γόνοι π. υποψηφίων Δημάρχων

με τον Μιχάλη Γιάγκα!

 

 

giagas dexioi

 

 

Δύο νέοι άνθρωποι, γόνοι πρώην υποψηφίων Δημάρχων της δεξιάς, θα είναι υποψήφιοι με την συνδυασμό της Δυνατής πόλης, του Μιχάλη Γιάγκα.

Πρόκειται για τους Βασίλη Δεδεγκίκα – Γιαπιτζάκη και Κώστα Ρεμπή.

Ο πρώτος είναι γιός της Δέσποινας Γιαπιτζάκη και ο δεύτερος γιός του Γιώργου Ρεμπή.

Και οι δυό τους ήταν υποψήφιοι Δήμαρχοι, με επίσημο χρίσμα της Νέας Δημοκρατίας (όταν το κόμμα αυτό έδινε χρίσματα!)

Με κάτι τέτοιες …προσθέσεις ανθρώπινου δυναμικού ο Μιχάλης Γιάγκας κάνει την παράταξή του, «δυνατή πόλη», ακόμη πιο δυνατή, έχοντας έτσι μεγάλες πιθανότητες να μπει αυτή τη φορά στον β’ γύρο των εκλογών.

 

Επιπλέον, αποδεικνύεται ότι οι πραγματικοί δεξιοί είναι διάσπαρτοι σε πολλές παρατάξεις και κάποιοι γιαλαντζί «δεξιοί» προσκολλήθηκαν σε μία συγκεκριμένη από …τυπογραφικό συμφέρον και μόνο.

 

 

Υστερόγραφο:

Ελπίζουμε οι υπόλοιποι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι του Μ. Γιάγκα να μην παρεξηγηθούν που επικεντρώνουμε σε δύο συγκεκριμένους… Όλοι τους είναι αξιόλογοι και έχουν να προσφέρουν στην παράταξη τους και στην πόλη.

Γράφουμε την παραπάνω παράγραφο διότι παρατηρήθηκε το φαινόμενο συμπολίτες μας -και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι με την παράταξη του πρώην Δημάρχου Λάμπρου Μίχου-, να παρεξηγηθούν γιατί χαρακτηρίσαμε το ψηφοδέλτιο του τελευταίου, πολύ κακό.

Και το πήραν και προσωπικά, κάποιοι απ’ αυτούς…

 

Θέλουμε να τους πούμε: Κακό ψηφοδέλτιο, δεν σημαίνει κακοί υποψήφιοι σύμβουλοι, κακοί άνθρωποι, κακοί έμποροι, κακοί επιστήμονες… κτλ (κάποιοι μάλιστα το παράκαναν μέσα από το fb με χαρακτηρισμούς και αναγωγές – μεταφράσεις σε δήθεν «άχρηστους» υποψήφιους)

Το αντίθετο μάλιστα! Δεν μπορούμε να χαρακτηρίσουμε πχ εμείς, το Νίκο Βουρλιώτη κακό στην δουλειά του…

Επομένως όλοι είναι αξιόλογοι στον τομέα τους… και μπορούν να αποδειχτούν καλοί και για την πόλη μας…

 

Έχουμε όμως το δικαίωμα να χαρακτηρίσουμε έναν συνδυασμό καλό ή κακό σε σχέση με την εμπειρία που έχουν τα μέλη του και πόσες ψήφους θα φέρουν στον συνδυασμό.

 

Απ’ όσο γνωρίζουμε από την πολύχρονη ενασχόλησή μας με τα τοπικά δρώμενα, οι υποψήφιοι δήμαρχοι δεν ψάχνουν, για το ψηφοδέλτιό τους, τον καλύτερο επιστήμονα και τον καλύτερο επαγγελματία… «Ψάχνουν» αυτόν ή αυτήν που θα τους φέρουν πολλές ψήφους και δη προσωπικές.

Ως γνωστόν, στις δημοτικές εκλογές οι πολίτες ψηφίζουν, συνήθως, περισσότερο τα πρόσωπα από τις θέσεις και τα προγράμματα και ιδιαίτερα σε μικρές κοινωνίες όπως η Αγία Βαρβάρα (ένα «μεγάλο χωριό», όπως έχει χαρακτηριστεί από πολλούς).

Στα πλαίσια αυτά, όπως γράψαμε σε προηγούμενο φύλλο της έντυπης εφημερίδας μας «ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ Η πόλη μας»: Δεκάδες πρώην δημοτικοί Σύμβουλοι αρνήθηκαν να πάνε ξανά μαζί με τον πρώην Δήμαρχο…

 

Αναφέρουμε ενδεικτικά δύο:

Τον, επί πολλά χρόνια αντιδήμαρχό του, Θοδωρή Βασιλάκο (μια παράταξη μόνος του, σε ψήφους)

Τον π. αντιδήμαρχο Μιχάλη Φράγκου, (μια παράταξη μόνος του, σε ψήφους και αυτός)

Για του λόγου το αληθές, δείτε τον παρακάτω πίνακα:

 

2010 KAPLANIS

 

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο πρώην, απευθύνθηκε και σχεδόν σε όλους τους συμβούλους της παράταξης Καπλάνη, που ήταν κάποτε δική του παράταξη, να πάνε μαζί του και …έφαγε πόρτα, εκτός από τον Βασίλη Βόσσο, ο οποίος και ψήφους έχει και αξιόλογο άτομο είναι…

 

Ο αιρετικός