ΑΡΩΜΑ Α΄ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΕ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

 

ΣΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΒΑΣΙΛΑΚΟΥ

 

VASD

 

 

Μία εμβληματική μορφή του ελληνικού ποδοσφαίρου, που έχει γράψει την δική του ιστορία ειδικά στα γήπεδα της Α΄ Εθνικής με την φανέλα του Εθνικού Πειραιά, έχει πλέον στο δυναμικό του ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαίου ο συνδυασμός «ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ Όλοι μια γειτονιά» του Υποψηφίου Δημάρχου κ. Θεόδωρου Βασιλάκου.
Ο λόγος για έναν πολύ σεβαστό και ευγενή συμπολίτη μας, τον κ. Πέτρο Δημητρίου, ο οποίος θα είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Αγίας Βαρβάρας στο πλευρό του φίλου του Θοδωρή Βασιλάκου. Πέρα από το την τεράστια ποδοσφαιρική καριέρα του, ο Πέτρος Δημητρίου, γεννήθηκε και ζει στην πόλη μας την Αγία Βαρβάρα, έχοντας την δική του ξεκάθαρη άποψη για όλα όσα συμβαίνουν στον τόπο μας.
Ο Πέτρος Δημητρίου, ένα σπάνιο ποδοσφαιρικό ταλέντο, ένα μεγάλο δεκάρι «παλαιάς κοπής», βρέθηκε σε πολύ μικρή ηλικία στην ομάδα του Εθνικού Πειραιά, όπου για αρκετά χρόνια κατά την δεκαετία του 80 έπαιξε με τους «κυανόλευκους» στην Α΄ Εθνική (μάλιστα ήταν μέλος της αποστολής του Εθνικού Πειραιά στο περίφημο παιχνίδι, της μεγαλύτερης σύγχρονης εντός έδρας ήττας του Παναθηναϊκού την σεζόν 1986-1987 στο ΟΑΚΑ – τελευταία αγωνιστική – με 3-6). Μετά τον Εθνικό Πειραιά συνέχισε στα Τρίκαλα – όπως ο ίδιος μας έχει πει έκανε λάθος απορρίπτοντας εκείνη την περίοδο την πρόταση του Ιωνικού Νικαίας επί Μελισσανίδη – και ακολούθως πέρασε από τον ΑΟ Χανιά, το Αιγάλεω και προς το τέλος της καριέρας του φόρεσε και την φανέλα της ΑΠΕ Αγία Ελεούσα.
Στην κεντρική φώτο, στο αριστερό πλάνο ο Πέτρος Δημητρίου πανηγυρίζοντας με την φανέλα του Εθνικού Πειραιά και στο δεξί πλάνο, φωτογραφία του περασμένου Σεπτεμβρίου στο γήπεδο Ριμινίτικα, όταν Πέτρος Δημητρίου και Θοδωρής Βασιλάκος είχαν βρεθεί στο αγιασμό της ΑΠΕ Αγία Ελεούσα.

 

 

J130

 

 

PETR

 

 

ΑΝΩΘΕΝ ΦΩΤΟ: Ο ιστορικός Εθνικός Πειραιά στα χρόνια της Α΄ Εθνικής. Στην κάτω σειρά, δεύτερος από αριστερά ο Πέτρος Δημητρίου, ενώ στην ίδια σειρά δεύτερος από δεξιά ο Ζαϊρινός Μασένγκο Ιλούνγκα, που έμενε στην Αγία Βαρβάρα στην οδό Πελοποννήσου.

 

 

PETR1

 

ΑΝΩΘΕΝ ΦΩΤΟ: Στην κάτω σειρά, ακριβώς στη μέση, ο Πέτρος Δημητρίου με την φανέλα του ΑΟ Χανιά την περίοδο 1993-1994.

 

 

PETR2

 

 

ΑΝΩΘΕΝ ΦΩΤΟ: Στα αποδυτήρια του Εθνικού, ο Πέτρος Δημητρίου πρώτος από δεξιά.

 

 

PETR3

 

ΑΝΩΘΕΝ ΦΩΤΟ: Ο Πετράν πανηγυρίζοντας, έχοντας δίπλα του τον γείτονα μας Αιγαλιώτη άσο Γιάννη Κατσικογιάννη και τον Εθνικάρα Γιάννη Μαντζουράνη.

 

 

PSIEX