ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΜΠΑΝΤΟΥΝΑ: «τα όνειρά μας για την πόλη

είναι πιο δυνατά από τις αναμνήσεις μας.»

 

 

FRONT1

 

 

Κυρία Μπαντούνα, σε μια εποχή που η ενασχόληση με τα κοινά είναι
δαιμονοποιημένη γιατί να ασχοληθεί κάποιος?

 

Μα είναι οι δυσκολίες της εποχής που σε ωθούν να ασχοληθείς! Αν συνεχίσουμε να απέχουμε, απαξιώνοντας γενικώς και αορίστως αυτούς που ασχολούνται με τα κοινά, τότε είμαστε πραγματικά ανίσχυροι. Η ισοπέδωση των πάντων δεν βοηθά κανέναν. Θα πρέπει να ανατρέψουμε αυτή την καταστροφική λογική και να κινηθούμε σε αντίθετη κατεύθυνση. Πρέπει να προτρέψουμε και να αναδείξουμε ανθρώπους που θέλουν και μπορούν να προσφέρουν στην πόλη. Το όραμά μας για μια «Δυνατή πόλη» στην υπηρεσία του πολίτη, απαιτεί ενεργούς πολίτες.

 

Μπορεί   ένας δημοτικός σύμβουλος να κάνει τη διαφορά ?
Πρακτικά τι μπορεί να κάνει για την πόλη του?

 

     Πιστεύω ότι ο κάθε δημοτικός σύμβουλος θα πρέπει να είναι κοντά στο δημότη και πάνω στα προβλήματά του. Πρόθυμος να τον ακούσει και να τον στηρίξει. Όχι στο πλαίσιο μιας διαπροσωπικής συναλλαγής αλλά μέσω της λειτουργίας των θεσμών του δήμου. Γι αυτό θα πρέπει να αλλάξουμε τις δομικές λειτουργίες ώστε να ανταποκρίνονται αποτελεσματικά στις ανάγκες του πολίτη. Η επιστημονική κατάρτιση, οι γνώσεις, η επαγγελματική εμπειρία αλλά κυρίως η θέληση και οι ικανότητες του Δημοτικού συμβούλου, μπορούν να αποτελέσουν πολύτιμα εργαλεία σ αυτή την κατεύθυνση.

 

 

Τι εννοείτε όταν μιλάτε για αλλαγή των δομικών λειτουργιών της πόλης?

 

Μια από τις βασικές εξαγγελίες του επικεφαλής της παράταξης κ. Μιχάλη Γιάγκα στην ομιλία του στο «Γιάννης Ρίτσος» είναι ότι «Οραματιζόμαστε την αναδόμηση της Αγ. Βαρβάρας και τη μετεξέλιξή της σε μια «έξυπνη πόλη» με ευρωπαϊκό προσανατολισμό. Με ψηφιακές υπηρεσίες και εφαρμογές που κάνουν την καθημερινότητα πιο απλή, με τηλεϊατρικές υπηρεσίες για τους πολίτες, με διαδικτυακές πλατφόρμες μέσω των οποίων οι δημότες έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στη δημόσια ζωή της πόλης και στη διαδικασία λήψης αποφάσεων».

 

Είναι το εργαλείο για να αλλάξουμε την εικόνα και τη λειτουργία του Δήμου. Να αλλάξουμε την εικόνα της εγκατάλειψης με τις κλειστές παιδικές χαρές, τους βρώμικους δρόμους και τις σκοτεινές πλατείες, τα σπασμένα παγκάκια, τα κατεστραμμένα παρτέρια, τις κλειστές γέφυρες, τη σχεδόν ανύπαρκτη συγκοινωνία. Για να δώσουμε ζωή στην πόλη. Να γίνει φιλόξενη και υποστηρικτική για τη νεολαία και την οικογένεια. Να διώξουμε το φόβο. Να γίνει φιλική και λειτουργική. Να γίνει πόλη όπου θα θέλεις να ζεις.

Αλλαγή σημαίνει επίσης ισότιμη αντιμετώπιση των δημοτών και απόλυτος σεβασμός στις δημοκρατικές διαδικασίες στη λειτουργία του Δήμου. Δημιουργούμε το καινούριο. Αλλάζουμε κουλτούρα. Αναδεικνύουμε τους κοινούς μας στόχους και ενώνουμε τις δημιουργικές δυνάμεις της πόλης σε μια ουσιαστική πορεία προς το μέλλον.

 

 

Πώς μπορεί να γίνει αυτό ?

 

Χρησιμοποιούμε την τεχνολογία για να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες αλλά και την αποτελεσματικότητά τους προς όφελος των πολιτών. Είναι βέβαιο ότι απαιτείται όραμα και ικανότητες. Γνώση και εμπειρία. Τόσο ο επικεφαλής μας κ. Μιχάλης Γιάγκας, όσο και η ομάδα μας, τα διαθέτουν. Το νέο δυναμικό πολιτικό προσωπικό που δραστηριοποιείται στη «ΔΥΝΑΤΗ ΠΟΛΗ» πιστεύει στην προσφορά και τη διεκδίκηση. Με αυτό το δυναμικό θα δώσουμε νέα ώθηση στο Δήμο. Γιατί στην παράταξή μας, τα όνειρά μας για την πόλη είναι πιο δυνατά από τις αναμνήσεις μας.

 

 

Σταυρούλα Μπαντούνα, Ψυχολόγος, Υπεύθυνη Συμβουλευτικού Κέντρου ΓΣΕΕ.

Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με το συνδυασμό του Μιχάλη Γιάγκα

«Αγία Βαρβάρα – ΔΥΝΑΤΗ ΠΟΛΗ»

 

 

GERKP