ΣΤΗΝ ΚΕΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ Ο ΚΑΠΛΑΝΗΣ

 ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΑΒΟΥΡΗ


AVKAPL

 

 

 

 

Την επίσημη εισχώρηση του κ. Γιώργου Καπλάνη (φώτο δεξιά), στον ΣΥΡΙΖΑ, είχαμε πριν λίγα 24ωρα, καθώς ο πρώην Δήμαρχος της πόλης μας είναι μεταξύ των μελών της (ΚΕΑ) Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, που ανακοινώθηκε στις 28 Νοεμβρίου 2019.

Στη νεοσύστατη ΚΕΑ, που απαρτίζεται από 694 μέλη, συμμετέχουν πολλά πρόσωπα προερχόμενα από το ΠΑΣΟΚ, όπως ο πρώην Δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας, και αποτελεί την διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ στον χώρο της κεντροαριστεράς, ενόψει της αναδιάταξης δυνάμεων.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, είχαμε και την πρώτη αντίδραση, καθώς όπως έγινε γνωστό, ο συμπολίτης μας κ. Παναγιώτης Αβούρης (φώτο αριστερά), παλαιός Δημοτικός Σύμβουλος με δεξιές πολιτικές καταβολές («κινούμενος» περισσότερο στο χώρο της λεγόμενης λαϊκής δεξιάς), ο οποίος στις εκλογές του περασμένου Μαϊου ήταν υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον συνδυασμό «Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΟΛΗ» του Γιώργου Καπλάνη, έκανε γνωστή την απόφαση του για αποχώρηση από την παράταξη του πρώην Δημάρχου.

Ο κ. Παναγιώτης Αβούρης, είχε «σμίξει» σε τοπικό αυτοδιοικητικό επίπεδο με τον Γιώργο Καπλάνη, αλλά η επίσημη επιλογή του τελευταίου σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο, είχε ως αποτέλεσμα ο Αβούρης να διαχωρίσει την θέση του, σύμφωνα με τα νέα κομματικά δεδομένα που σχηματίζονται στην χώρα μας.

Μακρά η πορεία του Παναγιώτη Αβούρη στα τοπικά πολιτικά δρώμενα, ο οποίος έχει πρωτοεκλεγεί Δημοτικός Σύμβουλος το 1986 με τον συνδυασμό του Υποψηφίου Δημάρχου Γιώργου Αλεβίζου. Στην συνέχεια εκλέγεται 1ος σε σταυρούς το 1990 με τον συνδυασμό της Κατερίνα Παπακώστα, όπως και το 1994 με την δημοτική παράταξη του Δημήτρη Ιωαννίδη, συμπληρώνοντας 12 χρόνια προσφοράς στα τοπικά αυτοδιοικητικά δρώμενα. Παρά την απουσία του από τις εκλογικές αναμετρήσεις του 1998, του 2002 και του 2006, παρακολουθεί όλες τις εξελίξεις στην πόλη μας και το 2010 εκλέγεται εκ νέου πρώτος Δημοτικός Σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο του Γιώργου Ρεμπή, ενώ στις Περιφερειακές Εκλογές του 2014 ήταν στο ψηφοδέλτιο του εκλεκτού της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιώργου Κουμουτσάκου, όπου στον τεράστιο Δυτικό Τομέα της Αθήνας ήρθε 2ος με 2.364 σταυρούς!

 

 

 

MAMOK