«ΕΦΥΓΕ» ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

dimsymv

 

Βαρύ πένθος στην τοπική κοινωνία της Αγίας Βαρβάρας, καθώς έφυγε από την ζωή, σήμερα Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2021, σε ηλικία 55 ετών ετών, ο Λευτέρης Δημητρίου.

Είχε διατελέσει μάλιστα και Δημοτικός Σύμβουλος της πόλης μας κατά το έτος 2014, ενώ ήταν από ελάχιστους τσιγγάνους κατοίκους της Αγίας Βαρβάρας, που είχε καταφέρει να εκλεγεί Δημοτικός Σύμβουλος.

Πάντα μαχητής και πολιτικοποιημένος, από νεαρή ηλικία, ο Λευτέρης Δημητρίου αγωνιζόταν τόσο για τα προβλήματα της πόλης μας, όσο και για τα δικαιώματα τον Ρομά σε όλη την Ελλάδα.

Το 2010 ήταν υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον Συνδυασμό «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ» της κ. Νίκης Σιαραμπή και στις τότε εκλογές ήταν πρώτος επιλαχών, καθώς εκτός της υποψηφίας Δημάρχου είχαν εκλεγεί οι κ.κ. Παναγιώτης Καβόγλης, Χρήστoς Λάμπρου. Την άνοιξη του 2014, μετά την παραίτηση του κ. Χρήστου Λάμπρου, ο Λευτέρης Δημητρίου είχε ορκιστεί Δημοτικός Σύμβουλος Αγίας Βαρβάρας στις 11 Απριλίου 2014.

Στις εκλογές του 2014 ήταν υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον συνδυασμό του κ. Μιχάλη Γιάγκα «ΔΥΝΑΤΗ ΠΟΛΗ», ενώ το 2019 ήταν υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο του κ. Θεόδωρου Βασιλάκου «ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ – ΟΛΟΙ ΜΙΑ ΓΕΙΤΟΝΙΑ».

Ο Λευτέρης Δημητρίου, γέννημα – Θρέμμα της πόλης μας, πάλευε για το μεροκάματο από μικρή ηλικία, έψελνε αδιάλειπτα στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Αιγάλεω, ενώ τα τελευταία χρόνια, παράλληλα με τον αγώνα της βιοπάλης, δρούσε ως Μέλος της Εθνικής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΕΔΑ), ενώ μετείχε σε Επιτροπές ως Ανεξάρτητο Συμβουλευτικό Όργανο της Πολιτείας για τα δικαιώματα των Ρομά.

 

 

MAMOK