Η ΑΝΔΡΙΑΝΑ ΑΛΕΒΙΖΟΥ

ΠΡΩΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ

 

 

 

 

Αλλαγή σελίδας στο Δήμο Ιλίου, μετά από 16 χρόνια, καθώς η Ανδριάνα Αλεβίζου – Κουκουβίνου, «εκθρόνισε» τον Νίκο Ζενέτο, ενώ να σημειωθεί ότι και οι δύο (2) μονομάχοι είναι «Πασοκογενείς». Μάλιστα μέχρι πριν λίγο καιρό και οι δύο βρισκόντουσαν στην ίδια πλευρά, καθώς η κ. Αλεβίζου ήταν Αντιδήμαρχος του κ. Ζενέτου. Στον α΄ γύρο των εκλογών ο επί 16 χρόνια Δήμαρχος Ιλίου κ. Νίκος Ζενέτος προηγήθηκε με 40,05% έναντι 31,87% της κ. Αλεβίζου, ενώ στον β΄ γύρο έγινε η ανατροπή και η κα. Αλεβίζου συγκέντρωσε ποσοστό 58.1% (10.561 ψήφοι), έναντι 41,9% (7.616 ψήφοι) του Νίκου Ζενέτου.
Η ΑΝΔΡΙΑΝΑ ΑΛΕΒΙΖΟΥ Γυναίκα, μητέρα, σύζυγος, εργαζόμενη, ενεργή πολίτης, γεννήθηκε και κατοικεί στο Ίλιον. Εργάζεται από το 2006 ως Καθηγήτρια Φιλόλογος στη Μέση και Νομική Εκπαίδευση. Εκλέγεται Δημοτική Σύμβουλος Ιλίου από το 2010. Έχει διατελέσει Αντιδήμαρχος (2014-2017, 2019-2022), Αντιπρόεδρος Επιτροπής Ισότητας των Φύλων της ΚΕΔΕ (2015-2019) και μέλος της Επιτροπής Υγείας της ΚΕΔΕ (2015-2019). Έχει μεταπτυχιακές σπουδές στη Δημόσια Πολιτική και Διοίκηση, στις Πολιτικές Επιστήμες και Κοινωνιολογία, στη Γλωσσολογία. Σήμερα παρακολουθεί μεταπτυχιακό κύκλο σπουδών στο Μάρκετινγκ. Είναι παντρεμένη με τον Δημήτρη Κουκουβίνο, Χειρ. Οδοντίατρο – Ορθοδοντικό, Δημοτικό Σύμβουλο, π. Πρόεδρο ΔΣ Ιλίου και έχουν μία κόρη την Μανίνα. Στο μήνυμα της η κ. Αλεβίζου ανέφερε: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ, μέσα από την καρδιά μου για την συγκλονιστική στήριξή σας, για την τεράστια τιμή που μου κάνατε εκλέγοντας με Δήμαρχο Ιλίου. Η νίκη αυτή σημαίνει πάνω και πρώτα από όλα ένα πράγμα: ευθύνη! Ευθύνη απέναντι στην πόλη που όλοι αγαπάμε. Ευθύνη απέναντι σε όλες και όλους. Δεσμεύομαι να ανταποκριθώ σε αυτή την μεγάλη ευθύνη. Υπηρετώντας πάντα αρχές και άξιες. Με πνεύμα συνεργασίας, μετριοπάθεια, συλλογικότητα. Μία προσπάθεια στην οποία δεν περισσεύει κανείς! Δεσμεύομαι να είμαστε μαζί. Nα είμαι μαζί σας στις γειτονιές! Σηκώνουμε ψηλά τη σημαία της ελπίδας, του οράματος, των πράξεων! Ξεκινάμε ενώνοντας, αυτός είναι ο πρώτος στόχος μας. Να ενώσουμε την πόλη, όλη την τοπική κοινωνία μας! Εχθρός μας είναι τα προβλήματα του τόπου και μόνο αυτά! Μας ενώνουν οι μνήμες μας από το παρελθόν αλλά πάνω απ’ όλα οι ελπίδες μας για το μέλλον. Ένα μεγάλο ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου στους υποψηφίους μας, στους εθελοντές μας που απογείωσαν την προσπάθειά μας, στις προοδευτικές δυνάμεις της πόλης που πίστεψαν αδιαπραγμάτευτα στην αλλαγή! Προχωράμε μπροστά για το Ίλιον που αξίζουμε. Ενωμένοι, χωρίς αποκλεισμούς. Πάμε να αλλάξουμε εποχή στο Ίλιον».

 


ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΖΕΝΕΤΟΥ


«Την Κυριακή ολοκληρώθηκε η εκλογική διαδικασία στο Δημοκρατικό Ίλιον. Ο λαός του Ιλίου έκανε την επιλογή του και αποφάσισε την αλλαγή της διοίκησης του Δήμου. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους μας τίμησαν με την ψήφο τους αλλά και αυτούς που είχαν διαφορετική επιλογή. Ιδιαίτερα όμως θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα των 88 υποψηφίων της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ, τους εθελοντές και τους φίλους της παράταξής μας που εργάστηκαν σκληρά για να παρουσιάσουν το έργο μας, καθώς και το πρόγραμμά μας. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τους εργαζόμενους του Δήμου μας που με τις καινοτομίες και τις πρωτοβουλίες μας καταφέραμε να κάνουμε γνωστό το Ίλιον σε όλη την Ελλάδα. Από την θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για την πρόοδο και την ανάπτυξη της Πόλης μας. Αμέσως μετά τα πρώτα αποτελέσματα το βράδυ της Κυριακής μεταφέραμε στην νεοεκλεγείσα Δήμαρχο τα συγχαρητήριά μας και τις ευχές για επιτυχημένη θητεία».