Oλοκληρώθηκε

το "5ο Υπαίθριο Σκακιστικό Τουρνουά"

στο Αιγάλεω

 

 

 

 

             
 Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το "5ο Υπαίθριο Σκακιστικό Τουρνουά" το Σάββατο 30/9/2023 που διοργάνωσαν από κοινού ο "Σκακιστικός Όμιλος Αιγάλεω" και ο σύλλογος 
 
"Φίλοι του ΠΥΡΙΤΙΔΟΠΟΙΕΙΟΥ " στο Άλσος Αιγάλεω (Μπαρουτάδικο)  έδρα του συλλόγου (ΦτΠ) δίπλα στην λιμνούλα.
 
Η άριστη συνεργασία των δύο συλλόγων αποτέλεσε την βάση που κατέστησε την εκδήλωση, θεσμό για την πόλη μας.
 
Το δροσερό και καταπράσινο τοπίο, με την ανάλογη διαμόρφωση έκαναν το χώρο ειδυλλιακό και το περιβάλλον με τον αθλητισμό να βρίσκονται σε αρμονία.
 
Ήταν μια διοργάνωση που σηματοδότησε, άτυπα, την έναρξη της νέας σκακιστικής σεζόν για τον Σ.Ο.Αιγάλεω, συμμετείχαν 28 σκακιστές και σκακίστριες νεαρής αλλά και μεγαλύτερης ηλικίας χωρισμένοι σε δύο γκρούπ. 
 
Στο Α' Γκρουπ, στο οποίο συμμετείχαν 18 σκακιστές/ίστριες, νικητής αναδείχθηκε ο Γιάννης Μαργαρίτης με 5,5 βαθμούς σε 6 αγώνες. Στη 2η θέση βρέθηκε ο Γιάννης Χαλάς με 5 βαθμούς ενώ την 3η θέση κατέλαβε ο νεαρός Χάρης Καραγιάννης με 4,5 βαθμούς. 
 
Την 1η θέση στις γυναίκες κατέλαβε η διαρκώς ανερχόμενη Νικολέτα Πουλιλίου (3 β.) ενώ τη 2η θέση κατέλαβε η Άννα Πεντότη (2,5 β.).
 
 Τέλος στην κατηγορία παίδων κάτω των 16 ετών τις τρεις πρώτες θέσεις κατέλαβαν οι: Παναγιώτης Πολίτης, Άγγελος Κόκκαλης και Ευάγγελος Κορφιάτης, όλοι με 3 βαθμούς. 
 
Στο Β' Γκρουπ για τους κάτω των 12 ετών συμμετείχαν 8 σκακιστές/στριες.
 
 Για τις τρεις πρώτες θέσεις της γενικής κατάταξης βραβεύτηκαν οι: Απόστολος Σαμπακίδης (5 βαθμοί σε 6 αγώνες), Αλέξανδρος Αντωνόπουλος (4,5 β.) και Μιχαήλ Δίπλας (4 β.) ενώ 1ο κορίτσι ήταν η Μελιτινή Λαδά (με 4,5 βαθμούς).
 
 Δόθηκαν κύπελλα και μετάλλια στους τρεις πρώτους όλων των κατηγοριών.
 
Το τουρνουά προσέλκυσε,  επίσημους, επισκέπτες, συμμετέχοντες φίλους του σκακιού και του Άλσους κατά την διάρκεια της εκδήλωσης και τους ευχαριστούμε που μας τίμησαν με την παρουσία τους, επίσης ευχαριστούμε   όσους βοήθησαν, στήριξαν και συντέλεσαν στην επιτυχία του Τουρνουά.
 
  Δίνουμε ραντεβού για το " 6ο Υπαίθριο Σκακιστικό Τουρνουά".
 
 Οι Πρόεδροι
Γιώργος Κατρίτσης
Δημήτρης Μπέσης 
Οι Γραμματείς
 Δημήτρης Σκυργιανόγλου      
  Σωτήρης Λίβας