ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ “ΒΟΜΒΑ” ΤΑΚΗ ΜΑΝΔΡΑΦΛΗ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑ

ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΓΚΙΚΑ

 

 

Εξελίξεις στα δημοτικά δρώμενα του Αιγάλεω, με ορίζοντα τη νέα δημοτική περίοδο 2024-2028, όπου πλέον ανοίγει το… παιχνίδι σε όλα τα επίπεδα, έπειτα από την (15-11-2023) παραίτηση - ανεξαρτητοποίηση του μέχρι χθες, Αντιδημάρχου, κ. Τάκη Μανδραφλή.

Ένας από τους στενότερους και παλαιότερους συνεργάτες του νυν Δημάρχου Αιγάλεω κ. Γιάννη Γκίκα, ο κ. Τάκης Μανδαφλής, παραιτήθηκε (και ανεξαρτητοποιήθηκε) χθες, Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2023, από Αντιδήμαρχος Αιγάλεω, αλλά και από την δημοτική παράταξη «ΣΥΜΜΑΧΙΑ για το ΑΙΓΑΛΕΩ».

Τόσο το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών, όπου η παράταξη του νυν Δημάρχου κ. Γιάννη Γκίκα ηττήθηκε μετά από μία (1) τετραετία στην διοίκηση (2019-2023), όσο και η επόμενη μέρα, προφανώς εντός του συνδυασμού, να ήταν τα σημεία «τριβής», για την σχετική ενέργεια του κ. Τάκη Μανδραφλή, ο οποίος είχε το προηγούμενο διάστημα, επαφές και συζητήσεις με τον Δήμαρχο Αιγάλεω κ. Γιάννη Γκίκα, που όπως αποφαίνεται, θα είχαν εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις, για να φτάσουμε ως εδώ.

Ο κ. Τάκης Μανδραφλής είναι Δημοτικός Σύμβουλος Αιγάλεω από το 2006, ενώ ήταν μέλος της παράταξης «ΣΥΜΜΑΧΙΑ για το ΑΙΓΑΛΕΩ» του κ. Γιάννη Γκίκα, από την ίδρυση της το 2014, όπου σε εκείνες τις εκλογές είχε έρθει 1ος σε ψήφους Δημοτικός Σύμβουλος του συνδυασμού, όπως και το 2019, ενώ και σε αυτές του περασμένου Οκτωβρίου, ο συμπολίτης μας, είχε έρθει πάλι πολύ ψηλά στην σταυροδοσία, καταλαμβάνοντας την 2η θέση.

Βαθιάς αυτοδιοικητικής – πολιτικής σημασίας για την πόλη μας, η κίνηση του κ. Τάκη Μανδραφλή, που… ανοίγει το παιχνίδι, με ορίζοντα όπως γράψαμε παραπάνω, για το 2028, όχι μόνο για την, πλέον, τέως παράταξη του, «ΣΥΜΜΑΧΙΑ για το ΑΙΓΑΛΕΩ», αλλά, ίσως, και για άλλα σχήματα.

Να σημειώσουμε, ότι σε αυτή την τετραετία ήταν η 2η ανεξαρτητοποίηση Δημοτικού Συμβούλου της δημοτικής παράταξης «ΣΥΜΜΑΧΙΑ για το ΑΙΓΑΛΕΩ», καθώς είχε προηγηθεί αυτή της κ. Ζωής Ψωμιάδη τον Δεκέμβριο του 2021, όταν είχε αντικαταστήσει ως πρώτη επιλαχούσα τον αείμνηστο Αντιδήμαρχο Μάριο Μαζαράκη, η οποία μάλιστα σε αυτές τις τελευταίες εκλογές (τον Οκτώβριο), εξελέγη Δημοτική Σύμβουλος, αλλά αυτή την φορά με τον συνδυασμό «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ» του νέου Δημάρχου Αιγάλεω (2024-2028) κ. Λάμπρου Σκλαβούνου.

 

Ακολουθεί η επιστολή παραίτησης του κ. Τάκη Μανδραφλή: