Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΙΓΑΛΕΩ

ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΟΣΜΙΔΗ

 

 

Με την ανάδειξη του, στο εκ των κορυφαίων θεσμικών ρόλων της διοίκησης του Δήμου μας, σε αυτό του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγάλεω, το απόγευμα της Τρίτης 2 Ιανουαρίου 2024, ο συμπολίτης μας, Ιατροδικαστής, κ. Γιώργος Κοσμίδης, ανέφερε στην εναρκτήρια ομιλία του:

«Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Αιγάλεω.

Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη που δείξατε στο πρόσωπό μου και με εκλέξατε με ευρύτατη πλειοψηφία και αποδοχή Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, ένα καίριο και νευραλγικό πόστο.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Αιγάλεω, κ. Λάμπρο Σκλαβούνο, που με πρότεινε για τη θέση αυτή, αλλά και το σύνολο των μελών της δημοτικής μας ομάδας που στήριξαν αυτήν του την απόφαση.

Σε αυτή τη θέση έχουν θητεύσει αξιόλογοι συνάδελφοι και από αυτό το συλλογικό όργανο έχουν ληφθεί αποφάσεις που σφράγισαν την πορεία της πόλης.

Η εκλογή αυτή, μου δίνει τη δυνατότητα να κάνω, ως Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, παρεμβάσεις που θα διευκολύνουν τη λειτουργία του σώματος και θα του δώσουν τη δυνατότητα να είναι ευέλικτο, αποδοτικό και αποτελεσματικό.

Σας διαβεβαιώ ότι θα εργαστώ με ενωτική και συνθετική νοοτροπία.

Η διαφορετικότητα απόψεων είναι στοιχείο δημοκρατίας και θα είναι οδηγός όλων μας για την εποικοδομητική λειτουργία και σύνθεση του συμβουλίου.

Θα επιδιώξω τη συνεργασία όλων ώστε το δημοτικό συμβούλιο να αποτελέσει πρότυπο ομαλής λειτουργίας, ευπρέπειας και συνεννόησης.

Σε αυτό ζητώ τη συμμετοχή και τη συμπαράσταση όλων και θεωρώ με βεβαιότητα ότι θα την έχω.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Τα επόμενα χρόνια της θητείας μας δεν θα πρέπει κανένας να ξεχνάει, ότι κοινός τόπος όλων μας και σημείο αναφοράς, είναι τα προβλήματα του Δήμου μας και η προσπάθεια επίλυσης αυτών.

Εξάλλου, πιστεύω πως όλοι διεκδικήσαμε την ψήφο των συνδημοτών μας με αποκλειστικό γνώμονα τη διάθεσή μας για προσφορά.

Εάν το θέμα της ατομικής συνείδησης συνυπάρξει αρμονικά με την έννοια της συλλογικότητας τότε είναι σίγουρο ότι όλοι μας θα βαδίσουμε στην ίδια όχθη, για την επίλυση των προβλημάτων της πόλης.

Δεσμεύομαι να συνεισφέρω με τις γνώσεις και την εμπειρία που έχω αποκτήσει ώστε το συμβούλιο μας να έχει ποιότητα, κύρος και επίπεδο αντάξιο της ιστορίας της πόλης.

Θέλω επίσης να τονίσω ότι θα υπερασπιστώ με όλες μου τις δυνάμεις, το δικαίωμα της καθεμιάς και του καθενός να εκφράζει ελεύθερα στο πλαίσιο του κανονισμού και χωρίς εμπόδια την άποψή του, να εκφράζει προβληματισμούς ή παρατηρήσεις σε κάθε θέμα που θα αφορά την πόλη.

Με αυτές τις προϋποθέσεις σαν πλαίσιο πιστεύω ότι η συνισταμένη των προσπαθειών όλων μας θα έχει θετικό πρόσημο.

Ευελπιστώντας στη συμβολή και τη βοήθεια όλων προς αυτή την κατεύθυνση σας ευχαριστώ για μια ακόμη φορά και εύχομαι καλή θητεία, με υγεία, δύναμη, αντοχή και σωστές αποφάσεις».

 

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΣΜΙΔΗΣ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Αιγάλεω από γονείς ποντιακής καταγωγής και είναι παιδί πολύτεκνης οικογένειας.

Είναι Ιατροδικαστής, Διδάκτωρ Ιατροδικαστικής Πανεπιστημίου Αθηνών, κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου (Master of Science) στη Διοίκηση Μονάδων Υγείας του Πανεπιστημίου Κύπρου, μέλος Δ.Σ. της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας και Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Αιγάλεω.

Διετέλεσε Αν. Διοικητής του ΠΓΝ «ΑΤΤΙΚΟΝ», Καθηγητής ΑΤΕΙ Αθήνας και Αστυνομικής  Ακαδημίας, Αντιδήμαρχος Δήμου Αιγάλεω, Πρόεδρος του “ΑΟ Ελλάς Ποντίων”, μέλος Δ.Σ. του Γενικού Νοσοκομείου Δυτικής Αττικής «Η Αγία Βαρβάρα» και υποψήφιος Βουλευτής Β΄ Αθηνών με τη «Δημοκρατική Συμμαχία».

Είναι έγγαμος με την ιατρό Αικατερίνη Καλύβα και έχει δύο παιδιά τον Σταύρο και τη Σοφία.