ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΙΓΑΛΕΩΤΗ ΠΟΙΗΤΗ
ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΤΑΒΟΥΛΑΡΗ


 
  Πρόσφατα κυκλοφόρησε από την Λογοτεχνική Ένωση “Amici dell’Umbria” – Agostino Pensa, η Ιταλική Ανθολογία  Armonia di un giorno nuovo  " Η αρμονία μιας νέας ημέρας" με περιεχόμενο τα έργα των βραβευμένων λογοτεχνών και ποιητών του 31ου  Πανευρωπαϊκού Ποιητικού Συνεδρίου, μαζί με πλούσιο  φωτογραφικό υλικό  και αποτελεί μία πολύ επιμελημένη  έκδοση.
 
  Όπως μας πληροφορεί δε, το εν λόγω Συνέδριο έλαβε χώρα  σε τέσσερις πόλης της περιοχής Umbria  της Ιταλίας τον Αύγουστο  του 13 (1- 4/8/2013).
 
 Η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε από τον βραβευμένο μας Αιγαλεώτη ποιητή  Θεόδωρο Ταβουλάρη, ο οποίος την 1η Αυγούστου για το ποίημά του "I santi professori"  κατά την τελετή στο Δημαρχείο της Perugia  έλαβε το 5ο  Πανευρωπαϊκό βραβείο, ενώ στις 2/8/2013 στο Castiglione del Lago   παρουσίασε το "Il querriero dei sogni", την 3/8/2013 στο Δημαρχείο του Gubbio το έργο "Lasciami sognara",  αποσπώντας και για τις δύο παρουσιάσεις  κολακευτικότατες διακρίσεις.
Στις 4 Αυγούστου, επίσης, στη Βασιλική του Αγίου Φραγκίσκου στην Assisi, παρουσιάζοντας το ποιητικό του έργο "Cοnfessione d' amore"  στα πλαίσια της θρησκευτικής και οικολογικής ποίησης, προκάλεσε τον ενθουσιασμό των παρισταμένων και έλαβε την ανάλογη τιμητική διάκριση.
Κλείνοντας  αυτό το σημείωμα, δεν μπορούμε να μη σχολιάσουμε το γεγονός ότι , ενώ διεθνώς βρισκόμαστε σε μία από τις δυσμενέστερες θέσεις λόγω της κρίσης - οικονομικής και κοινωνικοπολιτικής - υπάρχουν περιπτώσεις σαν την προαναφερθείσα,  που διαλύουν σποραδικά τα τοξικά νέφη της εθνικής απαξίωσης και μας καταξιώνουν ως πνευματικούς δημιουργούς και Έλληνες!