"ΠΑΡΩΝ" ΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ ΣΤΗΝ ΕΥΡΕΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ

ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Την εβδομάδα των Παθών, έγινε ευρεία σύσκεψη για τον πολύπαθο χώρο του αθλητισμού στους Δήμους της Δυτικής Αθήνας και τα προβλήματά του. Συγκεκριμένα, η σύσκεψη έγινε την Μ. Τρίτη 7 Απριλίου, στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικού Τομέα Αθήνας της Περιφέρειας Αττικής στο Περιστέρι. Τους Δημάρχους, Αντιδημάρχους, εντεταλμένους δημοτικούς συμβούλους και στελέχη των Δήμων από ολόκληρη τη Δυτική Αθήνα, υποδέχθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αθήνας Σπύρος Τζόκας, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Ιούλιος Συναδινός και ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για θέματα αθλητισμού Σπύρος Πάντζας.
Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού εξέφρασε την πρόθεση της νέας κυβέρνησης να συνεργαστεί με τους Δήμους και να συμβάλει στην αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, εν σχέση με τα αθλητικά ζητήματα που τέθηκαν και ακούστηκαν.
Αυτά, αφορούν μεταξύ άλλων σε επισκευές, αδειοδοτήσεις αθλητικών εγκαταστάσεων, νέα προγράμματα κλπ.

 

Σε αυτή την πρώτη εποικοδομητική συζήτηση, υπήρξε μια καταγραφή των προβλημάτων τα οποία θα επεξεργαστούν προκειμένου να διατεθούν κονδύλια ύψους 10εκατ. για τον αθλητισμό.
Από την πλευρά του Δήμου Αιγάλεω, στη συζήτηση παρέστη ο δημοτικός σύμβουλος Δημ. Μπέσης, ο οποίος κατά την τοποθέτησή του, έδωσε μια ξεκάθαρη εικόνα ενώ κατέθεσε κι έναν μακρύ κατάλογο με τα προβλήματα των αθλητικών υποδομών της περιοχής μας. Συγκεκριμένα, μίλησε -μεταξύ άλλων- για τους τάπητες στα ανοικτά γήπεδα αλλά και στο κλειστό που χρίζουν αντικατάστασης ή επισκευής, στον ελλιπή φωτισμό, στους προβληματικούς πάγκους και τα προστατευτικά δίχτυα, στην μετατροπή του κολυμβητηρίου σε ενεργειακό κλπ.