auto1

 

ΕΜΠΡHΣΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΣΕ ΟΧΗΜΑ

ΤΟΥ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟΥ ΑΙΓΑΛΕΩ

Σημαντικές υλικές ζημιές προκλήθηκαν στο πίσω μέρος του αυτοκίνητο του Δασαρχείου Αιγάλεω, όταν εξερράγει αυτοσχέδιος εμπρηστικός μηχανισμός στις 03.10 ξημερώματα Κυριακής στην οδό Ν. Πλαστήρα 69.

Τα στελέχη του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, διαπιστώνουν πως η συνδεσμολογία του αποτελείτο από ένα επιτραπέζιο ρολόι, μπαταρίες του 1,5V και καλώδια που κατέληγαν, πιθανόν σε ηλεκτρικές αντιστάσεις λυχνιών, βυθισμένες μέσα σε μπιτόνια με εύφλεκτο υγρό.

Μάλιστα, σημειώνουν ό,τι αυτή η συνδεσμολογία συνδυάζεται με απόπειρα εμπρηστικής επίθεσης συρμού του ΜΕΤΡΟ Αιγάλεω, στις 25 Φεβρουαρίου 2012, όταν τις Απόκριες άνδρας μεταμφιεσμένος άφησε μέσα στο βαγόνι, μία τσάντα δώρου που περιείχε τον ωρολογιακό εμπρηστικό μηχανισμό. Όταν ο συρμός είχε φθάσει στον τερματικό (τότε) σταθμό του Αιγάλεω, ο οδηγός της αμαξοστοιχίας κάνοντας τον τυπικό έλεγχο των βαγονιών είχε εντοπίσει τον μηχανισμό, ο οποίος ευτυχώς δεν είχε πυροδοτηθεί.

auto2

Σύμφωνα με τις αρχές, και στις δύο αυτές περιπτώσεις που καταγράφηκαν στην πόλη μας, η συνδεσμολογία του μηχανισμού παραπέμπει στην τρομοκρατική επωνυμία «12 Φλεβάρη».

Αρκεί να αναφέρουμε, ό,τι είναι η δεύτερη φορά που όχημα του Δασαρχείου Αιγάλεω βρίσκεται στο στόχαστρο, αφού την πρώτη φορά άγνωστοι είχαν τοποθετήσει γκαζάκια.