gipedo-polilkadiko

 

ΔΕΥΤΕΡΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΕ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΧΩΡΟ!!!

ΑΤΥΧΕΣ ΣΥΜΒΑΝ, Ή ΑΒΛΕΨΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ;

Ακόμα ένα δυσάρεστο περιστατικό με μικρή αθλήτρια, ήρθε να προστεθεί στη λίστα με τα ατυχήματα που έχουν συμβεί σε αθλητικούς χώρους του Αιγάλεω. Μετά τον άδικο χαμό του 57χρονου συμπολίτη μας πριν από μια εβδομάδα, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή από ανακοπή ενώ έπαιζε μπάσκετ στο ΔΑΚ Αιγάλεω, το Σάββατο 13/06 κατά τη διάρκεια αγώνα στο κλειστό του μπάσκετ στο πρώην Πολυκλαδικό, η 15χρονη Δέσποινα έπεσε και έσπασε το χέρι της. Την μικρή αθλήτρια μετέφερε στο νοσοκομείο Παίδων η μητέρα της για τα περαιτέρω.

Ο ΜΕΛΑΣ Άγιος Ελευθέριος, σε ανακοίνωση που εξέδωσε, μιλάει για τυχαίο περιστατικό –συνέβη στα πλαίσια της γιορτής των Ακαδημιών του ΜΕΛΑΣ Άγιος Ελευθέριος για το τμήμα Basket Κοριτσιών- και απαλλάσσοντας εμμέσως πλην σαφώς την διοίκηση του Δήμου από τυχόν ευθύνες, αναφέρει ρητώς ό,τι δεν υπήρχε αβλεψία ή αστοχία φορέα ή υπευθύνου, χαρακτηρίζοντας το ατύχημα ως κάτι, που συμβαίνει στα γήπεδα.

Στον αντίποδα, σε διάφορα blog με αφορμή αυτό το δυσάρεστο συμβάν, έχει ξεσπάσει ένα πογκρόμ δημοσιεύσεων και σχολιασμών, που καταλογίζουν βαρύτατες ευθύνες στην δημοτική αρχή για αμέλεια, σχετικά με την ασφαλή λειτουργία των αθλητικών χώρων της πόλης μας.

Πάντως, κάποιοι αποδίδουν την εν λόγω στοχοποίηση σε υπερβολική αντίδραση κάποιων, οι οποίοι βάλλουν άδικα κατά της διοίκησης, που μπορεί να μην φέρει –απαραίτητα- ακέραιη την ευθύνη.

Όπως και να'χει, είναι γνωστό ό,τι τα αθλητικά κέντρα της πόλης μας (και σε όλους τους Δήμους της χώρας) έχουν κριθεί ακατάλληλα, γι' αυτό και δεν διαθέτουν άδεια λειτουργίας, ενώ στις προϋποθέσεις για την αδειοδότησή τους, είναι να διαθέτουν τουλάχιστον τα στοιχειώδη (βλ. ιατρείο, νοσηλευτικό προσωπικό). Για το εν λόγω κλειστό στο πρώην Πολυκλαδικό, όλοι ξέρουν ό,τι -μεταξύ άλλων- το δάπεδο αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα και ίσως ήταν θέμα χρόνου να συμβεί κάτι δυσάρεστο. Ας ελπίσουμε αυτό να είναι και το τελευταίο!