ΟΙ ΦΟΛΕΣ ΣΚΟΤΩΣΑΝ...ΑΙΓΑΛΕΩΤΗ!

 

kinig arxiki

 

Άδικο θάνατο βρήκε ο Αιγαλεώτης κυνηγός Αντώνης Πετράκης όταν φόλα σκότωσε τον αγαπημένο του σκύλο.

 

 

Αναλυτικά το δημοσίευμα της εφημερίδας «Κυνηγετικά Νέα»

 

«Η Αστυνομία, ούτε και τώρα θα ενδιαφερθεί ή θα καταφέρει να βρει τον παλιάνθρωπο που ρίχνοντας, φόλες στα Μέγαρα, «σκότωσε» και έναν άνθρωπο! Εσείς όμως να τον θυμάστε τον κυνηγό Αντώνη Πετράκη, που στα 55 του χρόνια «έσβησε» σε ένα χωματόδρομο, των Μεγάρων, επειδή η καρδιά του, δεν άντεξε να βλέπει τον σκύλο του να χαροπαλεύει από το δηλητήριο που έσφαζε τα σωθικά του...

 

Χωρίς ιατρικό ιστορικό

 

Για τις αρχές ο θάνατος του 55χρονου αποτελεί μια ακόμα τυπική, περίπτωση αιφνίδιου θανάτου από «ανακοπή καρδιάς», γιατί το γράμμα του νόμου ποτέ δε θα μπορούσε να προβλέψει τα όσα συνέβησαν το περασμένο Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου, στον πιο γνωστό κυνηγότοπο των Μεγάρων.

 

Κι όμως η καρδιά του Α. Πετράκη που «δεν άντεξε» να βλέπει το σκύλο του να χαροπαλεύει ποτέ δε τον είχε ενοχλήσει στο παρελθόν. Βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό δεν υπήρχε, ενοχλήσεις δεν είχε ποτέ αισθανθεί, η οικογένεια και οι φίλοι του δεν μπορούν να πιστέψουν πως «ένας παλίκαρος» σαν αυτόν προδώθηκε από την καρδιά του και έσβησε μέσα σε λίγα λεπτά. «Περδικάς» από τους λίγους, η καρδιά, τα πνευμόνια και τα πόδια του, τον είχαν ανεβάσει στα πιο ψηλά και δύσβατα βουνά της χώρας...


Φωνές προειδοποίησης

 

Ο Αντώνης Πετράκης βρέθηκε από τα χαράματα, το περασμένο Σάββατο, στον «Καβαλάρη» των Μεγάρων, όπως για χρόνια έκανε κάθε ημέρα από τις αρχές Σεπτεμβρίου μέχρι τις αρχές Οκτώβρη.
Κάθε πρωί κυνηγούσε εκεί τα ορτύκια, των περασμάτων, μέχρι να αρχίσει η σεζόν της πέρδικας και να αρχίσει τα ταξίδια, στα βουνά της Βόνιτσας, της Κύθνου, ή της Κρήτης.

 

Εκείνο το μοιραίο πρωινό στα Μέγαρα κυνηγούσε με ένα θυληκό Ντράχτχααρ, 2,5 ετών που λάτρευε αλλά πριν ανέβει ο ήλιος ψηλά η σκύλα έπεσε πάνω στη φόλα, που κάποιος είχε ρίξει λίγη ώρα πριν...

 

Ακόμα και εκείνες τις δραματικές στιγμές που προσπαθούσε να βοηθήσει το ζώο του ο Πετράκης έδειξε τι κυνηγός ήταν: Άρχισε να φωνάζει με όλη του τη δύναμη για να προειδοποιήσει τους άλλους κυνηγούς που βρίσκονταν στην περιοχή ώστε να δέσουν Τα σκυλιά τους. Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία του Θ. Κυτέα του πρώτου που έφτασε κοντά του και του τελευταίου που τον είδε ζωντανό.

 

«Πριν ακόμα τον δω άκουσα τη φωνή του να με προειδοποιεί, να μην πλησιάσω γιατί υπήρχαν φόλες» λέει ο 27χρονος κυνηγός που έμελε να ζήσει τις τελευταίες στιγμές του Α. Πετράκη.

 

Η πορεία προς το θάνατο

 

Όπως εκ των υστέρων αποδείχθηκε, άλλα δηλητηριασμένα δολώματα, δεν υπήρχαν εκείνη τη μέρα στην περιοχή του «Καβαλάρη»... Αυτός που είχε ρίξει τη φόλα, το είχε κάνει για να υπάρξει ένα, τουλάχιστον «θύμα», ώστε το νέο να διαδοθεί, και οι υπόλοιποι κυνηγοί να τρομάξουν και να αποχωρήσουν.

 

Από εκεί και πέρα το δράμα άρχισε να εξελίσσεται ραγδαία: Ο Θανάσης Κυτέας, έδεσε τα δύο δικά του σκυλιά για να μην κινδυνέψουν και προσπάθησε να βοηθήσει τον Πετράκη. Ο νεαρός είχε στο αυτοκίνητό του ενέσεις ατροπίνης, αλλά τα αυτοκίνητα και των δύο ήταν παρκαρισμένα σε τελείως διαφορετικές πλευρές του «Καβαλάρη», χιλιόμετρα το ένα με το άλλο...

 

Ο Α. Πετράκης πήρε στα χέρια του το Ντράχτααρ που σφάδαζε από τους πόνους, και άρχισε να ανεβαίνει κόντρα στο βουνό, όσο πιο γρήγορα μπορούσε για να φτάσει στο αυτοκίνητό του.

 

Αντίθετα ο Κυτέας πήγε από την άλλη κατεύθυνση για να βγει από την επικίνδυνη ζώνη, αλλά και οι δύο τους συναντήθηκαν τελικά στο χωματόδρομο, όπου θα παιζόταν ο επίλογος του «δράματος».

 

Οι δύο κυνηγοί και το Ντράχτααρ που ψυχορραγούσε βρέθηκαν μέσα στο «Μιτσουμπίσι» του Πετράκη κατεβαίνοντας με ταχύτητα το δρόμο του βουνού για να φτάσουν εκεί που βρισκόταν το αυτοκίνητο του Κυτέα και οι ενέσεις ατροπίνης. «Δεν έχω ξαναδεί τέτοιο πόνο στα μάτια και στο πρόσωπο ανθρώπου» λέει στα Κυνηγετικά νέα ο νεαρός.

 

Δεν άντεξε η καρδιά του

 

Σε αυτό το χρόνο που οι δύο τους βρίσκονταν δίπλα-δίπλα, ο αναστατωμένος Πετράκης, πρόλαβε να εξομολογηθεί, στον άλλο κυνηγό, τις υποψίες του, για το ποιος έριξε τη μοναδική φόλα, πάνω στο βουνό... Δεν θα μπορούσε ποτέ να το αποδείξει αλλά ήταν σχεδόν σίγουρος για το δράστη, από μια σειρά, γεγονότων που είχαν προηγηθεί, από το ξημέρωμα και ύστερα πάνω στο βουνό.

 

Λίγο πριν φτάσουν στο δημόσιο δρόμο, όμως η καρδιά του δεν άντεξε την ένταση και τη συγκίνηση. Έγειρε στο τιμόνι και έχασε τις αισθήσεις του, ενώ το αυτοκίνητο βρισκόταν εν κινήσει, με τον Κυτέα να προλαβαίνει την τελευταία στιγμή να τραβήξει το χειρόφρενο του αυτοκινήτου, πριν αυτό πέσει στο ρέμα που βρισκόταν στο πλάι, του χωματόδρομου.

 

Κατά ένα τραγικό τρόπο ο Πετράκης, έφυγε από τη ζωή ενώ ο αγαπημένος του σκύλος ήταν ζωντανός...Το Ντράχτααρ θα κατέληγε με μαρτυρικό τρόπο αρκετά αργότερα, όταν πια η Αστυνομία, είχε αρχίσει την τυπική προανάκριση για τα «αίτια του συμβάντος».

 

Πριν γίνει αυτό, αρκετοί κυνηγοί αντελήφθησαν τι συμβαίνει και περικύκλωσαν το αυτοκίνητο για να βοηθήσουν... Ένας από αυτούς είχε μαζί του ενέσεις ατροπίνης και μαζί με τον Θανάση προσπάθησαν να βοηθήσουν το σκυλί, αλλά ήταν πλέον αργά. Το ασθενοφόρο έφτασε στο σημείο δεκαπέντε λεπτά μετά,
Όμως για τον Πετράκη, δεν μπορούσε να γίνει τίποτα: ήταν νεκρός, πριν ακόμα μεταφερθεί, στο Κέντρο Υγείας Μεγάρων. Στην περιοχή έφτασε και ο πρόεδρος του Τοπικού κυνηγετικού συλλόγου Μάκης Μιχαλάκης, ο οποίος στη συνέχεια πήγε, και στο αστυνομικό τμήμα για να βοηθήσει το έργο της προανάκρισης.

 

«Δεν ξέρω αν αυτός που έριξε τη φόλα, θα βρεθεί ποτέ, αλλά εύχομαι οι τύψεις να τον ακολουθούν μια ζωή. Πάντως ο κυνηγετικός σύλλογος Μεγάρων θα καταθέσει μήνυση κατ'αγνώστων και θα επικυρήξει το δράστη, δήλωσε στα Κυνηγετικά Νέα.

 

Λεβέντης με τα όλα του...

 

Η είδηση του θανάτου του Πετράκη, έσκασε σαν «βόμβα», στα κυνηγετικά στέκια του Αιγάλεω, της Πετρούπολης, και του Πειραιά, όπου ο ίδιος ήταν και γνωστός και ιδιαίτερα αγαπητός...

 

«Ήταν παλικάρι, από τα λίγα και από τους πιο σωστούς κυνηγούς πάνω στο, βουνό, δίδασκε με τη στάση του, ήθος και λεβεντιά. Λάτρευε τα σκυλιά του και εγώ μπορώ να καταλάβω τι συνέβη μέσα του, όταν είδε ένα από αυτά να υποφέρει, και να ψυχομαχάει», είπε ο φίλος του Χρήστος Βελιανίτης, που μια εβδομάδα πριν κυνηγούσαν μαζί στον Καβαλάρη.

 

Και στο γνωστό κυνηγομάγαζο του Παρδαλάκη, στο Αιγάλεω, οι παρέες που συγκεντρώνονται εκεί, δεν κρύβουν την πίκρα και την οργή τους για τον τρόπο που χάθηκε ο Αντώνης.

 

«Όσα χρόνια τον ήξερα και κυνηγούσα μαζί του, ποτέ δεν τουφέκισε καθιστή πέρδικα. Ήταν ένας άνθρωπος λεβέντης, σε όλα του» λέει ο Αλέξης Παρδαλάκης.

 

IMG 4780

 

kinig 02

 

 

kinig 03

 

kinig 04