prosfiges

 

Οι γονείς του Αιγάλεω είμαστε αλληλέγγυοι στους πρόσφυγες και μετανάστες, που κυνηγημένοι από πολέμους και διώξεις στις πατρίδες τους, καταφθάνουν με κίνδυνο την ίδια τους την ζωή στην χώρα μας με σκοπό την μετεγκατάστασή τους στην Ευρώπη. Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες θανάτων αθώων ανθρώπων και ιδιαίτερα μικρών παιδιών και των γονιών τους, που πασχίζοντας για ένα καλύτερο αύριο γίνονται θύματα απάνθρωπης εκμετάλλευσης από τους δουλεμπόρους. Όσοι καταφέρουν να σωθούν και να φτάσουν στη χώρα μας φιλοξενούνται προσωρινά σε καταυλισμούς που συχνά στερούνται των αναγκαίων υποδομών και αγαθών για μια αξιοπρεπή διαβίωση.

Η Ένωση Γονέων Αιγάλεω εκφράζοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη της ανταποκρίνεται στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής για τη συγκέντρωση αγαθών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες.

Καλούμε όλους τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Αιγάλεω να συνδράμουν ενεργά σε αυτή την προσπάθεια και να οργανώσουν την συλλογή των αναγκαίων προϊόντων στα Σχολεία τους.

Τα αναγκαία είδη είναι τα ακόλουθα:

  • Τρόφιμα: βρεφικές κρέμες, νερό, χυμοί, κρουασάν, γάλα εβαπορέ, μερέντα, μπισκότα.

  • Άλλα είδη: παπούτσια, κάλτσες, σαμπουάν, πάνες για μωρά, σερβιέτες, οδοντόπαστες, οδοντόβουρτσες, χαρτί υγείας.

Οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων θα παραδίδουν τα προϊόντα που θα συγκεντρώνονται στα γραφεία της Ένωσης (Ρήγα Φεραίου 20 Αιγάλεω) τις ημέρες Δευτέρα, Τετάρτη 09.00 - 11.00 και Τρίτη, Πέμπτη 18.00 - 20.00.

Η εκστρατεία συγκέντρωσης θα διαρκέσει όλη την σχολική χρονιά. Η παράδοση των αγαθών που θα συγκεντρώνονται θα γίνεται στο τέλος κάθε μήνα στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στον Ελαιώνα από την Ένωση Γονέων Αιγάλεω.

Πρώτη φάση παράδοσης ορίζεται η 30η Οκτωβρίου.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΑΙΓΑΛΕΩ