pame

 

 

 

ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΙΓΑΛΕΩ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

 

Σαν τον ταύρο που ορμάει στο κόκκινο πανί, με το ίδιο πάθος Δήμαρχος Μπίρμπας και Αντιδήμαρχος Νικητάκης ξηλώνουν τα πανό της Λαϊκής Επιτροπής μέσω του μηχανισμού της καθαριότητας.

Τελευταίο «θύμα» τους (από τα πολλά) το πανό στην κεντρική διασταύρωση της πόλης που προπαγάνδιζε τη νέα 48ωρη απεργία και καλούσε το λαό με τον αγώνα του να πετάξει στα σκουπίδια το νομοσχέδιο – καρμανιόλα της «αριστερο-δέξιας» συγκυβέρνησης που «θάβει» την Δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση. Αυτό καθώς φαίνεται εξόργισε το Δήμαρχο – στέλεχος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και μαζί τον αντιδήμαρχο καθαριότητας, και στα πλαίσια της «Δημοκρατικότητας» και του «Πλουραλισμού» των απόψεων – που δε χάνουν ευκαιρία να επικαλούνται σε κάθε Δημοτικό Συμβούλιο – «ξήλωσαν» το πανό και το πέταξαν στον κάδο απορριμάτων.

Το πανό βέβαια ξαναστήθηκε. Και όσες φορές και αν το ξηλώσουν άλλες τόσες θα αναρτηθεί. Να είναι σίγουροι. Καταλαβαίνουμε βέβαια την πρεμούρα που έχουν Δήμαρχος και Διοίκηση του ΣΥΡΙΖΑ να υπερασπίζονται και να δικαιολογούν μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο τη Συγκυβέρνηση.

Τι ακριβώς υπερασπίζονται και δικαιολογούν; Το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να εφαρμόζει όλα τα αντιλαϊκά μέτρα και νόμους της προηγούμενης συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, τα μνημόνια 1 και 2, τις άγριες περικοπές, την κατάργηση 13ης και 14ης σύνταξης, 13ου και 14ου μισθού, τους άγριους φόρους και τα χαράτσια τύπου ΕΝΦΙΑ κλπ. Όλα αυτά δηλαδή που χειροκροτούν μεγαλοεργοδοσία, μεγαλοεπιχειρηματίες, εφοπλιστάδες και τραπεζίτες και που σαν αντιπολίτευση έλεγε ότι θα καταργήσει με ένα νόμο και ένα άρθρο στη Βουλή εξαπατώντας το λαό.

Τι άλλο υπερασπίζονται και δικαιολογούν Δήμαρχος και Διοίκηση; Ότι ταυτόχρονα η Συγκυβέρνηση φέρνει νέο μνημόνιο 3 με αντίστοιχα μέτρα πάνω στα παλιά, νέους φόρους, ένα νομοσχέδιο που διαλύει την Κοινωνική Ασφάλιση, νέες αυξήσεις σε ΦΠΑ κλπ. Και ενώ τα κάνει όλα αυτά – μαζί με την ΕΕ του Κεφαλαίου – συνεχίζει το ψιλό γαζί στο λαό, λέγοντας ότι με αυτά που κάνει «βοηθάει τα φτωχά και αδύναμα στρώματα».

Τέτοιας εκτασης δούλεμα! Οτιδήποτε λοιπόν χαλάει τη «μόστρα» και το λαϊκό προσωπείο που θέλει να φοράει ο ΣΥΡΙΖΑ, τη στιγμή που η Πλουτοκρατία σύσσωμη τρίβει τα χέρια της από ικανοποίηση για τα 5,5 δις που θα αρπάξουν από το λαό με το νέο μνημόνιο, Δήμαρχος και Διοίκηση έχουν βαλθεί να το εξαφανίζουν. ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ! Η Λαϊκή Επιτροπή Αιγάλεω και οι Ταξικές Δυνάμεις που συσπειρώνονται σε αυτή – εργαζόμενοι, άνεργοι, μικροεπαγγελματίες, συνταξιούχοι – θα είναι εδώ και θα δίνουν τη μάχη καθημερινά μέχρις ότου ο λαός μας να ανατρέψει τις αντιλαϊκές πολιτικές από όπου κι αν προέρχονται. Μέχρι να έρθει ο πλούτος από τα χέρια του Κεφαλαίου που καί αυτή η Κυβέρνηση υπερασπίζεται, στα χέρια του λαού που τον παράγει, έτσι ώστε ο ίδιος να κάνει κουμάντο με τη δική του λαϊκή οικονομία και εξουσία.

Όσα πανό και αν ξηλώσετε, όσα εμπόδια κι αν βάλετε, οι ταξικές δυνάμεις θα βρίσκονται πάντα στην πρώτη γραμμή με το σύνθημα – σύμβολο των λαϊκών αγώνων:

«ΕΡΓΑΤΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ, ΤΩΡΑ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ

ΓΚΡΕΜΙΣΕ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ»

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ – ΛΑΙΜΗΤΟΜΟΣ

ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΙΓΑΛΕΩ

(ΠΑΜΕ-ΠΑΣΕΒΕ-ΟΓΕ-ΜΑΣ)