Ο ΗΛΙΑΣ ΜΑΝΔΡΟΣ ΠΕΡΙ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑΣ…

 

 

mandros

 

Το δικό του σαφές μήνυμα, ειδικά για τον πολιτικό χώρο της Κεντροδεξιάς σε τοπικό – αυτοδιοκητικό επίπεδο, απηύθυνε ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Ηλίας Μάνδρος. Ένα μήνυμα, που προφανώς έχει αποδέκτες, ενώ αναδεικνύει και την προσπάθεια συνένωσης των δημοτικών παρατάξεων της κεντροδεξιάς με σκοπό την κοινή γραμμή, όπως τονίζει χαρακτηριστικά. Πιο συγκεκριμένα ο Ηλίας Μάνδρος ανέφερε: «Είναι γνωστό ότι η εποχή μας είναι η εποχή της συνένωσης και όχι της αντίθεσης. Μόνο μέσα από την συνένωση θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε με επιτυχία τα σημαντικά προβλήματα του τόπου μας, για τα οποία σε μεγάλο βαθμό ευθύνονται οι στείρες αντιπαραθέσεις του παρελθόντος. Ευτυχώς τον τελευταίο καιρό στον Δήμο Αιγάλεω γίνονται ελπιδοφόρες προσπάθειες συνεννόησης και προσέγγισης μεταξύ των δημοτικών παρατάξεων της Κεντροδεξιάς με σκοπό την κοινή γραμμή στα προβλήματα αλλά και την κοινή εκπροσώπηση τους στις επόμενες εκλογές. Ακόμη, όμως, και αυτές οι φιλότιμες προσπάθειες συνάντησαν εμπόδια, αμελητέα ευτυχώς, στηριζόμενα σε προσωπικές φιλοδοξίες ανθρώπων του “κομματικού σωλήνα”, χωρίς έρεισμα στην τοπική μας κοινωνία, χωρίς ένα επαγγελματικό ένσημο! Μπήκαν στο περιθώριο και ξεπεράστηκαν και πλέον οδεύουμε σε μία ακόμη πιο ομαδική και παραγωγική αντιπολίτευση, που σκοπό θα έχει την εξυπηρέτηση και υπεράσπιση του συμφέροντος των δημοτών του Αιγάλεω.

Η εμπειρία μου ως δημοτικού συμβούλου αλλά και προέδρου της Ενώσεως Εμπόρων και Επαγγελματιών Αιγάλεω έχει καταδείξει ότι ο κύριος ρόλος του αυτοδιοικητικού στελέχους είναι να αφουγκράζεται την κοινωνία και τα προβλήματά της. Πιστεύω ότι και με την δική μου συμβολή κατορθώσαμε να έχουν επιτέλους οι νέοι άνθρωποι της πόλης μας λόγο στο δημοτικό συμβούλιο. Με τις δράσεις μας μεταξύ των επαγγελματιών αλλά και την άριστη συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Νικαίας επιτύχαμε να στηρίξουμε σε επίπεδο τροφίμων αλλά και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης χιλιάδες συμπολίτες μας, που αντιμετώπιζαν την εξαθλίωση. Αποτρέψαμε με απλές εμπορικές κινήσεις πολλά καταστήματα να κλείσουν ή, να μεταφερθούν σε άλλους δήμους, ενώ ήμασταν εκεί, μπήκαμε μπροστά στον αγώνα των εργαζομένων του Δήμου Αιγάλεω, προκειμένου να πάψει ο Δήμος να αντιδικεί μαζί τους στα δικαστήρια!

Στο ίδιο πλαίσιο έχει ήδη δημιουργηθεί ένας νέος συνδικαλιστικός φορέας, μία νέα ένωση εμπόρων και επαγγελματιών Αιγάλεω, που ήδη αριθμεί 450 μέλη, εκπροσωπώντας συντριπτικά τον κλάδο στον Δήμο μας. Σκοπός της είναι η ανάδειξη νέων ανθρώπων και η βέλτιστη εκπροσώπηση των επαγγελματιών του Αιγάλεω σε κάθε επίπεδο πέρα από κομματικές ταυτότητες και ιδεολογικές αγκυλώσεις άλλων φορέων. Σε αυτήν την προσπάθεια καλούμε όλους τους ενδιαφερόμενους να συμμετέχουν, ώστε να γίνει η φωνή μας ακόμη πιο δυνατή, ακόμη πιο δημιουργική».