"ΠΩΣ ΒΑΖΩ ΟΡΙΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ" ΑΠΟ

ΤΟ "ΛΟΓΟΣ για ΓΝΩΣΗ"

 

 

 

logos

 

 

 

ΔΩΡΕΑΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ

 

Σπουδαία πρωτοβουλία από το Διεπιστημονικό Κέντρο Αξιολόγησης και Αντιμετώπισης δυσκολιών λόγου, έργου, μάθησης, «ΛΟΓΟΣ για ΓΝΩΣΗ», που εδρεύει στο Αιγάλεω και την Δευτέρα 8 Μαϊου και ώρα 18:00 διοργανώνει στο πνευματικό κέντρο “Γιάννης Ρίτσος” δωρεάν ημερίδα για γονείς με θέμα “Πώς βάζω όρια στα παιδιά”. Μέσα στο πνεύμα της εποχής μας και με όλες τις δυσκολίες που περνάει η κοινωνία μας, το διεπιστημονικό κέντρο “Λόγος για Γνώση” έρχεται πιο κοντά στους γονείς και τα παιδιά, προκειμένου να συζητηθούν καίρια προβλήματα της καθημερινότητας.

Οι γονείς καθημερινά κατακλύζονται από ερωτήματα και ανησυχίες του τύπου: είμαι καλός γονιός; μήπως δεν έπρεπε να του βάλω τις φωνές; μήπως το κακομαθαίνω; έχω δοκιμάσει τα πάντα, γιατί δεν με ακούει; γιατί δεν θέλει να πάει σχολείο; γιατί δεν τρώει; γιατί ζηλεύει τόσο πολύ το αδελφάκι του; λείπω πολλές ώρες από το σπίτι, αυτό θα φταίει.

Οι ομάδες – σχολές – γονέων, που οργανώνει το Διεπιστημονικό Κέντρο «ΛΟΓΟΣ για ΓΝΩΣΗ», έχουν στόχο την ενημέρωση και συζήτηση γύρω από θέματα που αφορούν τους γονείς και περιστρέφονται γύρω από τις έννοιες «παιδί», «οικογένεια», «σχολείο» και τις μεταξύ αυτών σχέσεις. Ενδεικτικά αναφέρουμε κάποια θέματα που αναλύονται: Πώς βάζω όρια στο παιδί μου; Σχολική άρνηση. Καυγάδες και ζήλεια με το αδερφάκι του. Σχολικός εκφοβισμός, καθώς και πολλά άλλα θέματα που μπορεί να προκύψουν.

Με αφορμή την ανάγκη όλων και περισσότερων γονιών για την εύρεση απαντήσεων και λύσεων στην καθημερινότητά τους και σεβόμενοι τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η σύγχρονη οικογένεια, το διεπιστημονικό κέντρο “Λόγος για Γνώση” τη Δευτέρα 8 Μαίου και ώρα 18:00 διοργανώνει στο πνευματικό κέντρο “Γιάννης Ρίτσος” δωρεάν ημερίδα για γονείς με θέμα “Πώς βάζω όρια στα παιδιά”. Καλύπτοντας όλο το φάσμα των ηλικιών, από 1 έτους έως και 18 ετών, η Επιστημονική Υπεύθυνη (Λογοθεραπεύτρια) του «ΛΟΓΟΣ για ΓΝΩΣΗ», κ. Ελευθερία Μαγιάση και η Ψυχολόγος - ειδική παιδαγωγός, κ. Αναστασία Κουμπούρου, θα αναλύσουν τη σημασία της θέσπισης των ορίων, καθώς επίσης και τον τρόπο, που μπορούμε να θέσουμε τα όρια στα παιδιά μας.

  • ΛΟΓΟΣ για ΓΝΩΣΗ: Νικ. Πλαστήρα 47 Αιγάλεω, τηλ. 210 5980088, www.logosgnosis.gr