Σταθμευμένα αυτοκίνητα επί των πεζοδρομίων

απαγορεύουν στους πεζούς να τα χρησιμοποιήσουν

 

 

 

 

P

 

 

Κύριε διευθυντά, σήμερα διάβασα σε παλαιότερο φύλλο σας, δημοσίευμα ανάλογο αυτού που σας υποβάλλω. Σημειώνω ότι οι πεζοί αδυνατούν να κάνουν χρήση των πεζοδρομίων. Αφόρητη κατάσταση. Η δημοτική αστυνομία της πόλης μας ας αρχίσει να βεβαιώνει αυτή των κατάσταση. Υπάρχουν δεκάδες αυτοκίνητα, χωρίς πινακίδες και άρα δεν πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας , τα οποία πρέπει να αποσυρθούν άμεσα. Έτσι να δημιουργηθούν νέες θέσεις στάθμευσης και ίσως εκλείψει το φαινόμενο της τοποθέτησης διαφόρων αντικειμένων. Η πολιτεία, σε όλες τις βαθμίδες της, πρέπει να δέχεται ότι οι πολίτες έχουν και δικαιώματα, πέραν των υποχρεώσεων τους. Ευχαριστώ

> Κύριε Υπουργέ Προστασίας του Πολίτη

> Κυρίες και κύριοι της Ελληνικής Αστυνομίας, της Τροχαίας.

Τις τελευταίες ημέρες ακούσαμε από τα Μ.Μ.Ε., ηλεκτρονικά, και διαβάσαμε στα έντυπα, ότι επίκειται η εισαγωγή στην Βουλή προς ψήφιση του νομοσχεδίου για τον νέο Κ.Ο.Κ. Ειδικά στην τηλεόραση τονίστηκε από τους παρουσιαστές των διαφόρων ειδήσεων, σοβαρών και μη, για την επιβολή προστίμων σε όλους τους κατόχους οχημάτων που τοποθετούν διάφορα αντικείμενα προ των θυρών των σπιτιών τους για την εξασφάλιση θέσης για το δικό τους όχημα. Λογική αυτή η σκέψη και απόφαση. Όμως, σας παρακαλώ, να μου επιτραπεί να τονίσω και τούτο. Μένω σε μια περιοχή, στο Αιγάλεω, στα όρια με τον δήμο Χαιδαρίου. Πλησίον υπάρχει ο σταθμός του Μετρό με την ονομασία ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ. Σε όλους τους παρακείμενους δρόμους, όλοι οι κάτοχοι οχημάτων, μικρών και μεγαλύτερων, προσπαθώντας να εξασφαλίσουν μία θέση στάθμευσης των οχημάτων τους, καταστρατηγούν τις ισχύουσες διατάξεις του Κ.Ο.Κ. Τοποθετούν τα οχήματα τους επί των πεζοδρομίων. Άλλοι τα τοποθετούν και στις δύο πλευρές των οδών και με τον τρόπο αυτό δυσκολεύουν την διέλευση άλλων οχημάτων, πολλές φορές δε, δημιουργούν προβλήματα στα ήδη σταθμευμένα οχήματα.

Ειδικότερα, στην οδό Ζεφύρου και μέχρι την συμβολή με την οδό Βαρδουσίων η κατάσταση είναι αφόρητη. Πέραν αυτών, πολλοί από τους κατοίκους έχουν σταθμεύσει τα μοτοποδήλατα τους επί των πεζοδρομίων απαγορεύοντας στους πεζούς να τα χρησιμοποιούν. Αρκετά από αυτά τα μοτοποδήλατα είναι άχρηστα και σε εγκατάλειψη επί σειρά ετών. Ίσως κάποια αρχή να πρέπει να προβεί στην απόσυρση τους. Στην ίδια περιοχή, ένα μικρό γεωγραφικό μέρος των δύο αυτών δήμων, υπάρχουν οχήματα, πολλά εξ αυτών σκεπασμένα. Για περισσότερα από πέντε χρόνια. Όλα χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας και άρα δεν δικαιούνται να καταλαμβάνουν θέση στάθμευσης έναντι άλλων που ενώ πληρώνουν τέλη στάθμευσης, εντούτοις δεν βρίσκουν θέση στάθμευσης για τα δικά τους οχήματα.

Μήπως θα πρέπει, επιτέλους, να βρεθεί τρόπος απαλλαγής όλων αυτών αντικειμένων [οχημάτων-ογκοδών ειδών, μπαζών, γλαστρών, ρυμουλκών σκαφών κ.λ.π] για αποδοθούν, κυρίως, τα πεζοδρόμια στους πεζούς;

Με την ευκαιρία αυτής της επικοινωνίας μας, να σημειώσω τούτο. Επί της οδού Δημοκρίτου, μεταξύ των οδών Πολυδεύκους και Τομπάζη, είναι σταθμευμένο ένα αυτοκίνητο πράσινου χρώματος, SAAB με αριθμό κυκλοφορίας ΖΗΜ 3958. Ο δήμος Αιγάλεω έχει επικολλήσει προειδοποιητική πινακίδα με ημερομηνία 28 Σεπτεμβρίου 2016 για να το αποσύρει ο ιδιοκτήτης του. Το αυτοκίνητο αυτό παραμένει εκεί. 
Ρωτώ. Μήπως έχει κλαπεί και άρα θα πρέπει από τα στοιχεία του, να εξευρεθεί ο ιδιοκτήτης του και να το παραλάβει; Η εμφάνιση του δεν δείχνει για προβληματικό αυτοκίνητο.

Ας ληφθούν υπόψη σας όλα όσα σας περιγράφω. Να δώσετε, σας παρακαλώ, μεγάλη προσοχή σε όλα όσα συμβαίνουν στην οδό Ζεφύρου. Να αποσυρθούν όλα τα οχήματα και μοτοποδήλατα από τα πεζοδρόμια ώστε και εμείς οι γηραιοί οδοιπόροι αλλά και τα μικρά παιδιά, να έχουμε το δικαίωμα της χρήσης των πεζοδρομίων. Οι αστυνομικοί που περιπολούν τις πόλεις μας ας κάνουν τον κόπο να βεβαιώνουν τις τροχαίες παραβάσεις ώστε, όλοι, να αποκτήσουμε συνείδηση περί των υποχρεώσεων μας.

 

Σας ευχαριστώ θερμά

Νίκος Παπαχριστοδούλου