…Ο ΑΙΓΑΛΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ!

kostakal

 

Η επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Λισσαβόνα την Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021 και η συνάντηση με τον Πορτογάλο ομόλογο του, Αντόνιο Κόστα (σχετική φώτο αριστερά),… υπενθύμισε παλιές επαφές του Ίβηρα πολιτικού με τον πρώην Δήμαρχο Αιγάλεω (μέλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Περιφερειών) κ. Δημήτρη Καλογερόπουλο (σχετική φώτο δεξιά).

Με ανάρτηση του, ο κ. Καλογερόπουλος, χαιρέτησε την επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στην Πορτογαλική πρωτεύουσα και την επαφή του με τον Αντόνιο Κόστα, ο οποίος ανέλαβε την εξάμηνη Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Αιγαλιώτης Δημήτρης Καλογερόπουλος γνωρίζεται με τον Πορτογάλο Πρωθυπουργό από το 2007, όταν τότε συμμετείχαν σε Ευρωπαϊκά όργανα, ο μεν ως Δήμαρχος Αιγάλεω και ο Αντόνιο Κόστα, ως Δήμαρχος Λισσαβόνας.

Η φωτογραφία, του Δημήτρη Καλογερόπουλου με τον Αντόνιο Κόστα (δεξιά στην κεντρική εικόνα), που αναδημοσιεύουμε (από το FB του συμπολίτη μας), είναι από το 2018 στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όταν ο Αιγαλιώτης πρώην Δήμαρχος συμμετείχε σε συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Περιφερειών, στην ολομέλεια της οποίας είχε απευθύνει χαιρετισμό ο Αντόνιο Κόστα, που τότε ήταν Πρωθυπουργός της χώρας του (Δήμαρχος Λισσαβόνας από το 2007 έως το 2015, και από τότε ως τώρα Πρωθυπουργός).

Στο μήνυμα του ο Δημήτρης Καλογερόπουλος, ανέφερε:

«Η Πορτογαλία στην Προεδρεία της Ε.Ε.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, δίπλα στον Προεδρεύοντα Πρωθυπουργό Antonio Costa, στην μάχη για την υπεράσπιση των Ευρωπαϊκών Αξιών.

Ο Πρωθυπουργός της Πορτογαλίας είναι συνεπής και ειλικρινής φίλος της Ελλάδος.

Σήμερα ως Πρωθυπουργός, αλλά και τότε ως τέως Δήμαρχος Λισσαβόνας, που συμμετείχε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών, ως Πρόεδρος της CIVEX (εκ μέρους του PS) και εγώ στην ίδια Επιτροπή ως Δήμαρχος Αιγάλεω (συντονιστής του EPP) είμασταν σε πλήρη ταύτιση απόψεων για το Μεταναστευτικό και τα προβλήματα που δημιουργεί η Τουρκία τόσο στην Κύπρο όσο και στην Ελλάδα. Ως Πρωθυπουργός ο Antonio Costa, έχει συμβάλλει στο να γίνουν κατανοητές οι σύνθετες πτυχές ενός κρίσιμου ζητήματος, όπως το Μεταναστευτικό. Με τον Πρωθυπουργό ANTONIO COSTA στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (2018) — στην τοποθεσία European Committee of the Regions».

 

carcitymak