Η Περιφέρεια Αττικής

ακόμα πιο «κοντά»

στο ΔΙΚΕΠΑΖ

 

 

 

Λίγες μόνο ημέρες μετά την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων της ως Εντεταλμένης Συμβούλου για θέματα Υγείας Ζώων στην Περιφέρεια Αττικής, η κ Ελευθερία Μωραΐτάκη  - Πικρού επισκέφθηκε σήμερα τις εγκαταστάσεις του ΔΙΚΕΠΑΖ στο Σχιστό και είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του ΠΕΣΥΔΑΠ Γρ. Γουρδομιχάλη.

 

Είναι η πρώτη φορά που η Περιφέρεια Αττικής αποδίδει θεσμικό ρόλο και συγκεκριμένα καθήκοντα για την υγεία των ζώων σε Εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο, κάτι που προφανώς αποκρυσταλλώνει  το ενδιαφέρον και τις ευαισθησίες του Περιφερειάρχη Νίκου Χαρδαλιά για την ευζωία, τη φροντίδα και την περίθαλψη των αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων.

 

Ως υπεύθυνη για θέματα Αλσών- Πάρκων και Υγείας Ζώων, η κ Μωραΐτάκη – Πικρού ήταν φυσιολογικό να επισκεφτεί πρώτα το ΔΙΚΕΠΑΖ, καθώς αυτό αποτελεί τη μοναδική δημόσια μονάδα νοσηλείας και φροντίδας αδέσποτων ζώων όχι μόνο στην Αττική, αλλά και στη χώρα ολόκληρη.

 

Ο πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ Γρ. Γουρδομιχάλης ενημέρωσε αναλυτικά την Εντεταλμένη Σύμβουλο της Περιφέρειας για τις δράσεις, τους μελλοντικούς στόχους και τα προβλήματα του ΔΙΚΕΠΑΖ, ενώ την ξενάγησε στις εγκαταστάσεις, όπου η κ Μωραιτάκη – Πικρού είχε την ευκαιρία να μιλήσει με τους κτηνιάτρους, νοσηλευτές και τους άλλους εργαζόμενους και να αποκτήσει ίδια αντίληψη για το έργο που παράγεται στο Κέντρο.

 

Η Εντεταλμένη Σύμβουλος δήλωσε εντυπωσιασμένη από τις εγκαταστάσεις, τα πρωτόκολλα λειτουργίας και τον επαγγελματισμό του προσωπικού, υποσχόμενη ότι η Περιφέρεια Αττικής θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να ενισχυθούν οι πολύτιμες δράσεις του ΔΙΚΕΠΑΖ στην φροντίδα των αδέσποτων ζώων.

 

-  «Για εμάς είναι ιδιαίτερα  σημαντικό το ότι για πρώτη φορά από τη ίδρυση της η Περιφέρεια Αττικής, με απόφαση του περιφερειάρχη κ. Νίκου Χαρδαλιά, αναθέτει καθήκοντα για την ευζωία των ζώων, σε Εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο της. Είμαι σίγουρος ότι αυτή η πρώτη επίσκεψη της κ. Μωραΐτάκη – Πικρού, αποτελεί την αρχή μίας ακόμα καλύτερης συνεργασίας μας προς όφελος των ζώων», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ Γρ. Γουρδομιχάλης