ΜΕΡΙΜΝΑ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

DIMASP

 

 

 

 

Μέριμνα από τον Δήμο Κορυδαλλού για τα αδέσποτα ζώα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες που βιώνει η ελληνική κοινωνία λόγω της πανδημίας του Κορωνοϊού.

Για το λόγο αυτό τοποθετήθηκαν σε κεντρικά σημεία της πόλης ταΐστρες και ποτίστρες, ενώ ο Δήμος Κορυδαλλού ξεκίνησε την σίτιση αδέσποτων ζώων σε μια περίοδο ιδιαίτερα δύσκολη λόγω και των περιοριστικών μέτρων. Τέλος, για ενημέρωση, πληροφορίες και στήριξη σε ευπαθείς ομάδες, το τηλέφωνο επικοινωνίας του Δήμου Κορυδαλλού είναι το 210 4990500.

Όσο αφορά, την μέριμνα για τα αδέσποτα ζώα της πόλης μας, ο Αντιδήμαρχος Κορυδαλλού κ. Μιχάλης Ευθιμιάδης, επεσήμανε:

«Φίλοι μου σε αυτές τις δύσκολες μέρες που περνάμε θα πρέπει να σκεφτούμε και τα αδέσποτα ζώα. Για αυτό η κυβέρνηση νομοθέτησε ένα καινούργιο νόμο. Στον νέο αυτόν νόμο ορίζεται ότι οι φιλόζωοι μπορούν να παρέχουν νερό και τροφή στα αδεσποτάκια. Ειδικότερα: «Την ευθύνη για την επίβλεψη και τη φροντίδα των επανεντασσόμενων αδέσποτων ζώων έχουν, από κοινού, οι Δήμοι, οι οποίοι μάλιστα δύνανται να δημιουργήσουν και σημεία παροχής τροφής και νερού για τα ζώα αυτά, καθώς και τα συνεργαζόμενα με αυτούς φιλοζωικά σωματεία και ενώσεις. Δεν απαγορεύεται η παροχή τροφής και νερού σε αδέσποτα ζώα συντροφιάς από φιλόζωους πολίτες, υπό την προϋπόθεση ότι τηρούνται οι κανόνες καθαριότητας και υγιεινής. Έτσι και εμείς τοποθετήσαμε στην πόλη μας ταΐστρες και ποτίστρες για τα ζωάκια μας».

Στην κεντρική φώτο, αριστερά ο Αντιδήμαρχος κ. Μιχάλης Ευθιμιάδης και δεξιά ο Δήμαρχος Κορυδαλλού, κ. Νίκος Χουρσαλάς.

 

 

ULTR