"ΑΜΕΣΗ ΑΛΛΑΓΗ ΔΙΟΙΚΗΤΗ & ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΤΟ Ψ.Ν.Α."

Την άμεση αλλαγή διοικητή και διοίκησης στο Ψ.Ν.Α., ζητάει με ανακοίνωσή της η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Ψ.Ν.Α, που έχει αναρτηθεί στο blog του Ενιαίου Συλλόγου Εργαζομένων Ψ.Ν.Α. (Δαφνί).

Μάλιστα, κατηγορούν ευθέως τη Διοίκηση του Νοσοκομείου και τον Διοικητή Π. Θεοδωράκη, που όπως αναφέρουν είχαν ως στόχο την βίαιη διάλυση του ενώ μιλάνε και για τρομοκρατία στο Ψ.Ν.Α.

Τέλος να σημειώσουμε, ό,τι επικαλούμενο καλά πληροφορημένες πηγές, το ενημερωτικό site υγείας "υγεία 360ο", σημειώνει ό,τι ο Υπουργός Υγείας Π. Κουρουμπλής, έχει ζητήσει την παραίτηση του διοικητή στο Δαφνί.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Ψ.Ν.Α.

 

     16 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015
 
 
Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΟ Ψ.Ν.Α. ΕΧΑΣΕ…….
……….. Η ΕΛΠΙΔΑ ΝΙΚΗΣΕ
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 
Το αποτέλεσμα των εκλογών του Ιανουαρίου με κεντρικό σύνθημα της Ριζοσπαστικής Αριστεράς Η ΕΛΠΙΔΑ ΕΡΧΕΤΑΙ άνοιξε τον δρόμο για μια νέα εποχή. Μια εποχή ελπίδας και τεράστιας προσπάθειας για την αποκατάσταση της κοινωνικής δικαιοσύνης, του κοινωνικού κράτους, του σεβασμού των κοινοβουλευτικών θεσμών, της εθνικής και προσωπικής ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ, της οικονομικής ανάπτυξης, της ισότιμης πρόσβασης όλων των πολιτών στα κοινωνικά αγαθά. Στον κρίσιμο και δραματικά πληγέντα από τις μνημονιακες πολιτικές χώρο της ψυχικής υγείας, η προσπάθεια για την αποκατάσταση είναι σημαντική καθώς αυτές οι πολιτικές εκφράστηκαν με αδιαφορία και απαξίωση των ΑΝΑΓΚΩΝ και των ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ των ψυχικά ασθενών και των οικογενειών τους με πρόσχημα την ολοκλήρωση της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης και μέσο τον εκφοβισμό και την απαξιώση των εργαζομένων.
ΘΛΙΒΕΡΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ, όπου η Διοίκηση του Νοσοκομείου και ο Διοικητής Π. Θεοδωράκης με ΣΤΟΧΟ την βίαιη διάλυση του,στο πλαίσιο εφαρμογής ενός συμφώνου χρηματοδότησης προσανατολισμένου στην ΄΄ιδιωτικοποίηση΄΄ της ψυχιατρικης περίθαλψης λειτούργησε κατ’ εξοχήν με αυτό τον τρόπο:
·       ΜεταρρυθμιστικόΈργο του: Επιλεκτική μετακίνηση ψυχογηριατρικων ασθενών χωρίς να τηρηθούν οι νόμιμοι κανόνες σύμφωνα και με την διαπίστωση της Επιτροπής Δικαιωμάτων ασθενών.
·       Εκφόβισε και τρομοκράτησε τους εργαζόμενους. Τους απαξίωσε για την ποιότητα της εργασίας τους από την πρώτη ημέρα παρουσίας της στο Νοσοκομείο.
·       Άφησε επί μακρόν άλυτα σοβαρά τρέχοντα ζητήματα (διακομιδές ασθενών, έλλειψη νοσοκομειακού αυτοκινήτου πλην τωνημερών ανοικτής εφημερίας, καμία ενέργεια για την υποστελεχωση του Νοσοκομείου θέτοντας σε κίνδυνο τιςΖΩΕΣΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ και την ασφάλεια των εργαζομένων )
·       ΄΄Απαξιώσε΄΄ θεσμικές λειτουργίες και πρόσωπα του Νοσοκομείου (διευθύνσεις υπηρεσιών,παρακάμπτοντας την ιεραρχίαμε κατ’ ανάθεση στελέχη υπηρεσιών από΄΄πρόθυμους΄΄ συνεργάτες με σκοπό την διάλυση του Νοσοκομείου,  αδράνεια στην προκήρυξη εκλογών για το Επιστημονικό Συμβούλιο) αγνοώντας τα και υποκαθιστώντας τα. Λειτούργησε όχι ως Διοίκηση του Νοσοκομείου αλλά ως μια υπερθεσμική αρχή με συγκεκριμένη αποστολή.
 
Οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου αγωνιζόμενοι καθημερινά πέραν των ορίων τους να καλύψουν τα κενά της υποστελέχωσης, δεν μπορούν να ανεχτούν πλέον αυτό τον τρόπο και το ύφος άσκησης Διοίκησης και την καταρράκωση της αξιοπρέπειας τους. Δίνουν μια μοναδική, αγωνιστική και Δημοκρατική απάντηση που είναι η
ΑΜΕΣΗ ΑΛΛΑΓΗ ΔΙΟΙΚΗΤΗ & ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΤΟ Ψ.Ν.Α.
 
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΣΥΡΙΖΑ Ψ.Ν.Α.