periptero2 

 

Η είσοδος της χώρας μας στα Μνημόνια συνααποτελείται από φόρους, απαγορεύσεις, καταργήσεις και πολλά θα, μη και όχι... Ας μην μιλήσουμε για μισθούς, συντάξεις, νούμερα και χαλαστούμε ώρα που είναι… αλλά πώς να μην θολώσει το μάτι, όταν επιχειρείται παραβίαση των συνηθειών μας, της κουλτούρας μας και κατάργηση στοιχείων που αποτελούν μέρος της καθημερινότητάς μας και της ιστορίας μας…. ο λόγος για τον «θάνατο του περιπτερά», που πάει να συμβεί με την εφαρμογή του Γ’ Μνημονίου.

Μετά την θέληση των δανειστών να μας απαγορεύσουν το κοκορέτσι και να επιβάλλουν φορολογία στο τσίπουρο (φάρμακο για όσους το καταναλώνουν), το 3ο Μνημόνιο έρχεται να αποτελειώσει το περίπτερο...

Ειδικότερα, αρκεί να αναφέρουμε ότι με την εφαρμογή του Νόμου 4336, που είναι στα προαπαιτούμενα του Γ΄ Μνημονίου, προβλέπεται η άμεση διακοπή της σύμβασης μετά τον θάνατο του δικαιούχου και ουσιαστικά καταργείται σταδιακά ο θεσμός των περιπτέρων.... δηλαδή, η άδεια δεν θα μπορεί να μεταβιβάζεται μετά τον θάνατο του κατόχου, με συνέπεια το περίπτερο να κλείνει οριστικά.