ΣΩΘΗΚΕ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΣΤΟΝ 1ο ΟΜΙΛΟ ΤΗΣ Γ΄ ΕΣΚΑ

 

Ο ΔΙΑΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ

 

DIASSOM1

 

 

Η συγκλονιστική εξέλιξη στο φετινό πρωτάθλημα μπάσκετ της Γ΄ Εθνικής με την καταληκτική τελευταία αγωνιστική, όπου η Νίκη Αμαρουσίου νίκησε στη Νίκαια τον τοπικό ιστορικό Άρη και παράλληλα η εντός έδρας ήττα της Σαντορίνης από τον Λοκρό Αταλάντης, αποτελέσματα που κράτησαν την αθηναϊκή ομάδα (Νίκη Αμαρουσίου) στην κατηγορία, επέφεραν θετικό… ντόμινο στα πρωταθλήματα της ΕΣΚΑ και έτσι η ομάδα της πόλης μας, ο Δίας Χαϊδαρίου, παρέμεινε στην Γ΄ ΕΣΚΑ και δεν έπεσε στην Δ΄. Έπειτα και από την κατοχύρωση των τελικών βαθμολογιών, έγινε την περασμένη Τετάρτη στα γραφεία της Ένωσης (ΕΣΚΑ) η κλήρωση των ομίλων για την νέα αγωνιστική σεζόν 2017-2018, όπου το ανδρικό τμήμα μπάσκετ του Δία Χαϊδαρίου θα είναι στον 1ο όμιλο της Γ΄ ΕΣΚΑ.
Όσο αφορά τον 1ο όμιλο της Γ΄ ΕΣΚΑ για την σεζόν 2017-2018 και τα επιμέρους στοιχεία για τον Δία Χαϊδαρίου, η ομάδα της πόλης μας στο νέο πρωτάθλημα θα συναντηθεί ξανά με τους Θρίαμβο Αθηνών, Πολιτεία, ομάδες με τις οποίες ήταν στον ίδιο όμιλο και την σεζόν που ολοκληρώθηκε. Στον όμιλο του Δία Χαϊδαρίου υποβιβάστηκαν από την Β΄ ΕΣΚΑ και θα μετέχουν οι Θρακομακεδόνες, ΕΦΟΑ – Σπύρος Λούης, Γκύζη, ενώ από τον περσινό 1ο όμιλο της Γ΄ ΕΣΚΑ ο Δίας Χαϊδαρίου θα έχει αντιπάλους στον φετινό δικό του όμιλο τον ΜΕΛΑΣ, την Ολυμπιάδα, τον Οιωνό και τον Οίον Αγ. Στεφάνου. Τέλος, στον όμιλο του Δία ΧΑΪΔΑΡΊΟΥ, θα μετέχουν οι Μαίανδρος, Πικέρμι, ΠΑΚ Χαλανδρίου, Βριλήσσια, ομάδες που είναι νεοφώτιστες και κέρδισαν την άνοδο τους από την Δ΄ στην Γ΄ ΕΣΚΑ.
Να σημειώσουμε ότι την σεζόν που ολοκληρώθηκε (2016-2017) στο πρωτάθλημα του 2ου ομίλου της Γ΄ ΕΣΚΑ, ο Δίας Χαϊδαρίου, τερμάτισε στην 10η θέση με 36 βαθμούς, έχοντας 10 νίκες, 16 ήττες και σύνολο πόντων 1436-1552.


Αναλυτικά ο 1ος όμιλος της Γ΄ ΕΣΚΑ για την περίοδο 2017-2018:
1. ΑΕ ΓΚΥΖΗ-ΠΟΛΥΓΩΝΟΥ
2. ΑΟ ΘΡΑΚΟΜΑΚΕΔΟΝΩΝ
3. ΑΟΠ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ 96
4. ΓΣ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ
5. ΑΟ ΜΑΙΑΝΔΡΟΣ
6. ΠΑΟ ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΑΘΗΝΩΝ – ΔΑΦΝΗΣ
7. ΜΕΛΑΣ ΑΓ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ
8. ΑΟ ΠΟΛΙΤΕΙΑ
9. ΑΓΣ ΤΟ ΟΙΟΝ ΑΓ. ΣΤΕΦΑΝΟΥ
10. ΑΣ ΔΙΑΣ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ
11. ΑΠΣ ΟΙΩΝΟΣ
12. ΑΟ ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ
13. ΠΑΚ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
14. ΕΦΟΑ ΣΠ.ΛΟΥΗΣ

 

DIAOM