ΓΕΝΕΘΛΙΑ Ο ΕΠΙ – ΔΕΞΙΟΣ (ΨΑΛΤΗΣ)

 

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΠΕΝΕΑ

 

ARXBENOK

Δώδεκα (12) κεράκια για τα δώδεκα (12) χρόνια του σβήνει σήμερα, 26 Νοεμβρίου 2020, το διαδικτυακό blogspot επι-δεξιος (ψάλτης), του πάντα δραστήριου Χαϊδαριώτη, Γιώργου Μπενέα (κεντρική φώτο). Από εμάς ευχές για χρόνια πολλά και δημιουργικά!

 

Σημειώνεται σχετικά στο σημερινό ευχετήριο μήνυμα του Επι – Δέξιου Ψάλτη:

 

«Ο επι-δεξιος (ψάλτης) στην εποχή του COVID-19 έγινε 12 ετών!!!

 

Οι εποχές είναι πρωτόγνωρες λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και πολλές συνήθειες μας αναγκαστικά αλλάζουν. Μέσα σε αυτό τον ορυμαγδό ο επι-δεξιος (ψάλτης) συμπληρώνει σήμερα 12 χρόνια συνεπούς διαδικτυακής παρουσίας. Θυμάμαι πως ξεκινήσαμε και που φτάσαμε. Με πόσους άλλους (πολλούς) ξεκινήσαμε και πόσοι (λίγοι) συνεχίζουμε. Πόσοι ξεκινήσαμε ρομαντικοί blogger και πόσοι το γύρισαν στην κονόμα, στη διαφήμιση και τον επαγγελματισμό. Πόσους στόχους πετύχαμε και πόσοι μένουν ανεκπλήρωτοι. Πόσα ρεκόρ επισκεψιμότητας έχουμε καταρρίψει που στο ξεκίνημα ούτε καν το φανταζόμασταν. Πόσες φορές είπαμε ως εδώ, αλλά πάντα και με τη δική σας παρότρυνση συνεχίζαμε.

Και να που (μαζί) από την εποχή της εικονικής ευμάρειας, περάσαμε στην επώδυνη εποχή των μνημονίων και τώρα ζούμε τον εφιάλτη του COVID-19. Στη δυσκολότερη ίσως συγκυρία από τότε που ξεκινήσαμε, σταθήκαμε όρθιοι παρόλα και τα προσωπικά μας προβλήματα, απόρροια των χαλεπών καιρών. Και όχι μόνο σταθήκαμε αλλά τολμήσαμε και αλλαγή πλεύσης, αλλάζοντας την θεματολογία, κάνοντας αναδρομές στο παρελθόν και παρουσιάζοντας θέματα που ταξιδεύουν τον αναγνώστη τις ατέλειωτες ώρες του εγκλεισμού. Αφήσαμε τον σχολιασμό της σκληρής καθημερινής πραγματικότητας για τους άλλους και γίναμε πιο ανάλαφροι. Δεν μπορούμε να προβλέψουμε τι θα ακολουθήσει και για πόσο θα είμαστε ακόμα σε θέση να ανταποκρινόμαστε έστω και στοιχειωδώς. Θα το προσπαθήσουμε γιατί το οφείλουμε σε εσάς που μας τιμάτε με τις καθημερινές επισκέψεις σας.

Σημασία έχει ότι εξακολουθούμε να λέμε αυτό που εμείς θέλουμε και όχι αυτό που κάποιοι άλλοι μπορεί να μας επιβάλλουν. Και αυτό συμβαίνει γιατί δεν έχουμε κανενός είδους εξάρτηση από κανέναν. Δεν χρωστάμε σε κανέναν, δεν έχουμε ανάγκη κανέναν.

Με αυτές τις σκέψεις, με φωτογραφίες από το χώρο που το παλεύουμε όλα αυτά τα χρόνια, και με την ευχή να απαλλαγούμε σύντομα από αυτήν την παγκόσμια λαίλαπα που ενέσκηψε αυτή τη χρονιά που διανύουμε, ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τα 13α γενέθλια σε ένα χρόνο.

Είθε να είμαστε όλοι γεροί και παρόντες.

Το 2021 που ανατέλλει σύντομα είναι μια χρονιά ορόσημο για την Ελλάδα μας!».

 

 

AKMONSA