Χαϊδάρι, 17/9/2021

ΚΟΙΝΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ

ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

ΤΟΥ 3ου ΓΕΛ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ

 

 

3o lykeio xaid

 

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 3ου ΓΕΛ Χαϊδαρίου από κοινού με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου εκφράζουμε την πλήρη αντίθεσή μας τόσο στην προφορική εντολή του Διευθυντή Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας για συγχώνευση των τμημάτων Γενικής Παιδείας στη Β΄ και Γ΄ Λυκείου καθώς και των τμημάτων των Ομάδων Προσανατολισμού, όσο και στην αυθαίρετη αλλαγή των χωροταξικών ορίων κατανομής των μαθητών, στην οποία ο Διευθυντής Εκπαίδευσης προέβη εν μέσω καλοκαιριού και με τα σχολεία κλειστά.

Αντί να ικανοποιήσει το - εδώ και δυο χρόνια - δίκαιο αίτημα γονέων, εκπαιδευτικών και μαθητών για 15 μαθητές ανά τάξη λόγω της πανδημίας, προχωρά στην συγκρότηση τμημάτων 25 και 26 μαθητών!

Με αυτή την πρακτική διακυβεύεται πρωτίστως η υγεία και η ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών, υποβαθμίζονται τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και καταστρατηγούνται τα εργασιακά δικαιώματα των καθηγητών.

Ως καθηγητές και γονείς που εστιάζουμε στην υγεία και την ασφάλεια των παιδιών μας και συμμεριζόμενοι τις απόψεις και ανησυχίες των ειδικών επιστημόνων περί μη ασφάλειας σε πολυπληθή τμήματα, που ενισχύουν την υπερμετάδοση του κορωνοϊού, θεωρούμε την ως άνω απόφαση απαράδεκτη και επικίνδυνη.

Επιπρόσθετα, τα πολυπληθή τμήματα υπονομεύουν τη μαθησιακή διαδικασία - σημειωτέον ότι στα τμήματα αυτά συμπεριλαμβάνονται και αρκετοί μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες - και εντείνουν τα μορφωτικά κενά που έχουν προκύψει από τον σχεδόν ενάμιση χρόνο τηλεκπαίδευσης.

Τέλος, η σύμπτυξη των τμημάτων δημιουργεί πλασματικά πλεονάσματα ωρών και εξαναγκάζει τους καθηγητές του σχολείου μας να μετακινηθούν σε δυο και τρία σχολεία για να καλύψουν το ωράριό τους.

Σημειωτέον ότι στο σχολείο μας υπάρχουν οι απαραίτητες αίθουσες διδασκαλίας για να υποστηρίξουν την αρχική έγκριση των τμημάτων (4 τμήματα στην Α΄, 5 στη Β’, 5 στη Γ΄ τάξη) και το απαραίτητο διδακτικό προσωπικό.

Για όλους τους παραπάνω λόγους αντιτιθέμεθα στη λογική που παρακάμπτει υγειονομικά πρωτόκολλα και ακυρώνει μορφωτικά και εργασιακά δικαιώματα.

Διεκδικούμε την ανάκληση της προφορικής εντολής του Διευθυντή Εκπαίδευσης και την δημιουργία τμημάτων με βάση την αρχική έγκριση.

Το δικαίωμα στην υγεία και τη μόρφωση των παιδιών μας δεν «συμπτύσσεται» ούτε «συγχωνεύεται» και θα το υπερασπιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις.

 

Ο Σύλλογος Διδασκόντων και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου ΓΕΛ Χαϊδαρίου