ΤΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΠΙΝΟΥΛΑ

ΣΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΟΥ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ

 

SKYARXSAK

 

 

Την Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2021 είχαμε την Πανελλήνια Απεργία της ΠΟΕΣΕ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών & Συναφών Επαγγελμάτων), με τα καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος (Εστιατόρια, Καφέ, Μπαρ, Ταβέρνες, κτλ.) να κατεβάζουν ρολά.

Είχε προηγηθεί στο Χαϊδάρι, το απόγευμα της Δευτέρας 15 Νοεμβρίου 2021, στο κατάστημα «ΤΟ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ», η ανοιχτή συνάντηση των επαγγελματιών – μελών του ΣΚΥΕ Χαϊδαρίου (Συντονιστικό Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος), όπου πάρθηκε η απόφαση για το κλείσιμο των μαγαζιών και στην πόλη μας το Χαϊδάρι, και εκ του αποτελέσματος η κινητοποίηση κρίθηκε επιτυχημένη, καθώς σε ποσοστό άνω του 95% οι επαγγελματίες του Χαϊδαρίου ακολούθησαν κοινή γραμμή.

Στο μήνυμα του ο Πρόεδρος του ΣΚΥΕ κ. Τάκης Σπίνουλας, ανέφερε ε τα εξής: «Ευχαριστώ το μεγάλο, σχεδόν καθολικό ποσοστό των επαγγελματιών που έδειξε σθένος, κατανόηση και συναδελφοσύνη, σε έναν κλάδο που μαστίζεται από την πρώτη μέρα της πανδημίας. Το Χαϊδάρι έδειξε ότι είναι ενωμένο, πλην ελαχίστων περιπτώσεων. Που όπως σας ανέφερα σε προηγούμενη δήλωση μου, πιστεύω ότι η συνείδηση του καταναλωτικού κοινού είναι ο τελικός κριτής και σίγουρα οι Χαϊδαριώτες είδαν ποια ελάχιστα καταστήματα δεν κατέβασαν ρολά. Εν πάσει περιπτώσει, εμείς αυτούς τους ελάχιστους τους καταγγέλλουμε στην συνείδηση του κόσμου, άλλωστε δεν είμαστε εισαγγελείς, αλλά επαγγελματίες που προσπαθούμε να επιβιώσουμε. Δικαίωμα του καθενός να κάνει ότι θέλει. Σεβαστό στην δημοκρατία μας. Αλλά ενωμένοι νομίζω ότι μπορούμε να καταφέρουμε πολλά και να διεκδικήσουμε τα νόμιμα αιτήματα του κλάδου μας, ενός κλάδου που αποτελεί βασική βιομηχανία της ελληνικής οικονομίας, με εκατομμύρια θέσεις εργασίας», και συμπλήρωσε: «Επίσης, θα ήθελα να εκφράσω την ικανοποίηση μου για μία αισιόδοξη εικόνα από την συνάντηση της περασμένης Δευτέρας, όπου με χαρά είδα πάρα πολλούς νέους ηλικιακά επαγγελματίες που έδωσαν το παρών, συμμετείχαν, είπαν την γνώμη τους και απέδειξαν ότι τουλάχιστον στην πόλη μας η νέα γενιά μπορεί να δημιουργήσει ένα ευοίωνο μέλλον. Ελπίζω ότι σε επόμενες συναντήσεις μας θα δώσουν το παρών περισσότερα μέλη, καθώς όσο πιο πολλοί, τόσο περισσότερο ακούγεται η φωνή μας.

Επίσης, θα μου επιτρέψετε να σημειώσω, ότι προσωπικά εμένα, μου έκανε καλή εντύπωση ότι στην ανοιχτή αυτή συνάντηση επέλεξε να προσέλθει ο Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Αργυρόπουλος. Μπορεί ως ΣΚΥΕ να έχουμε πολλά αιτήματα και ζητήματα, αλλά και παράπονα, προς επίλυση από τον Δήμο, μπορεί αρκετές φορές να μην συμφωνούμε με αποφάσεις, αλλά νομίζω ότι διατηρούμε δίαυλο επικοινωνίας ανοιχτό, επιλέγουμε τον διάλογο, και δεν νιώθουμε ότι είμαστε απέναντι. Η ουσία είναι να βρίσκεται πάντα μια κοινή συνισταμένη, προς όφελος όλων των πλευρών, καθώς είμαστε όλοι επαγγελματίες και εργαζόμενοι σε αυτή την πόλη. Μια πόλη που θέλουμε να κάνει βήματα μπροστά, να γίνεται καλύτερη. Και το επιχειρείν, σε αυτό το επίπεδο του τομέα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος, πρέπει να στηριχθεί. Και ελπίζουμε ότι η Δημοτική Αρχή θα επιδεικνύει ιδιαίτερο βάρος και ενδιαφέρον σε ζητήματα που θέτουμε».

Να σημειώσουμε ότι στην συνάντηση του ΣΚΥΕ, παραβρέθηκε και ο Πρόεδρος της Ε.Ε.Ε.Σ.Α (Ένωση Εστιατορίων & Συναφών Αττικής), κ. Γιάννης Δαβερώνης.

 

* Στην κεντρική φώτο από αριστερά, οι Τάκης Σπίνουλας, Θοδωρής Αποστολόπουλος, Τάκης Καστανός.

 

Ακολουθεί – έτσι περισσότερο για την ιστορική καταγραφή – ένα μίνι φωτογραφικό ρεπορτάζ από την συνάντηση του ΣΚΥΕ την Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2021.

 

 

DDOKARX

 

 

KS1

 

 

KS2

 

KS3

 

KS4

 

KS5

 

KS6

 

KS7

 

KS8

 

KS9

 

 

DDOKARX

 

 

KS10

 

KS11

 

KS12

 

KS13

 

KS15

 

KS16

 

KS17

 

KS18

 

KS19

 

KS20

 

 

DDOKARX

 

 

KS21

 

KS22

 

KS23

 

KS24

 

KS25

 

KS26

 

KS27

 

KS28

 

KS30

 

 

DDOKARX

 

 

KS31

 

KS32

 

KS33

 

KS34

 

KS35

 

KS36

 

KS37

 

KS38

 

KS39

 

 

DDOKARX