ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΖΙΩΓΑ

ΣΤΟΝ ΟΡΦΕΑ ΑΙΓΑΛΕΩ

ARXZIOGORF

 

 

 

 

Ραγδαίες εξελίξεις στον Ορφέα Αιγάλεω, ακριβώς με την ολοκλήρωση του α΄ γύρου στο πρωτάθλημα του 2ου ομίλου της Β΄ ΕΠΣΑ. Αμέσως μετά την εκτός έδρας ήττα με τον Αστέρα Ζωγράφου με 4-1 για την 15η αγωνιστική το Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2020, ο Ορφέας Αιγάλεω και ο προπονητής Σταύρος Κύρλεσης, αποφάσισαν από κοινού την λύση της συνεργασίας τους, μια διαδρομή που ξεκίνησε στις 15 Νοεμβρίου 2019 και διήρκησε για 7 αγωνιστικές. Ο Σταύρος Κύρλεσης είχε διαδεχθεί στον πάγκο τον Τέλη Πιστόλη (παραιτήθηκε στις 4 Νοεμβρίου 2019), με τον τελευταίο να είχε συμπληρώσει 2,5 χρόνια ως τεχνικός του σωματείου. Ο Σταύρος Κύρλεσης σε αυτούς τους 2 μήνες συνεργασίας κατέγραψε 7 ήττες σε ισάριθμα ματς, με σύνολο τερμάτων 2-24, ενώ ο προκάτοχος του Τέλης Πιστόλης στα 7 παιχνίδια του πρωταθλήματος που κοουτσάρισε, είχε μία (1) νίκη, μία (1) ισοπαλία, 5 ήττες και γκολ 4-16. Για την στατιστική καταγραφή, μετά την παραίτηση Πιστόλη και πριν αναλάβει την ομάδα ο Κύρλεσης, στο ματς της 8ης αγωνιστικής όπου ο Ορφέας ηττήθηκε από τον Ατρόμητο Μεταμόρφωσης με 3-1, στον πάγκο κάθισε ως υπηρεσιακός προπονητής ο Μάνος Λακέρδας.

 

Αυτά, όμως, είναι τα παλιά, καθώς τα… φρέσκα κουλούρια, όσο αφορά την τεχνική ηγεσία, έχουν να κάνουν με μία μεγάλη, όπως επίσης και ιστορική επιστροφή, καθώς νέος προπονητής της ομάδας, σε αυτό το δύσκολο υπόλοιπο του β΄ γύρου, όπου ο Ορφέας θα παλέψει για την παραμονή του, θα είναι ο Βαγγέλης Ζιώγας (αριστερά στην κεντρική φώτο). Ο Βαγγέλης Ζιώγας, ανέλαβε την τεχνική ηγεσία το βράδυ της Δευτέρας 13 Ιανουαρίου 2020 και επιστρέφει στον πάγκο της ομάδας, μετά από 4 και κάτι χρόνια (είχε αποχωρήσει τον Νοέμβριο του 2015), στον σύλλογο με τον οποίο έχει συνδεθεί κατά πολύ στην προπονητική διαδρομή του.

 

Ο Γιαννιώτης την καταγωγή, Βαγγέλης Ζιώγας, είναι πολύ γνώριμος, ποδοσφαιρικά, στο Αιγάλεω. Ο Βαγγέλης Ζιώγας ανέλαβε τις ακαδημίες του Ορφέα Αιγάλεω το 2008, ενώ ως τον Νοέμβριο του 2015 (όταν αποχώρησε από το σωματείο), όπου συμπλήρωνε συνολικά 7 χρόνια στο ιστορικό σωματείο, είχε ήδη καταγράψει και 4,5 χρόνια στον πάγκο του ανδρικού τμήματος, τμήμα στο οποίο είχε προωθήσει και πολλά από τα παιδιά που είχε μαζί του στις ακαδημίες από το 2008. Από τον συμπολίτη Ορφέα, ο Ζιώγας αποχώρησε τον Νοέμβριο του 2015 και τον Δεκέμβριο του 2015, ένα μήνα αργότερα, ο έμπειρος τεχνικός ανέλαβε τον Θεμιστοκλή Αιγάλεω στο πρωτάθλημα της Γ΄ ΕΠΣΑ, πόστο στο οποίο έμεινε μέχρι τις αρχές Αυγούστου του 2016.

 

Εν συνεχεία ο ικανότατος Παιδαγωγός (Καθηγητής Φυσικής Αγωγής), αλλά και εξαιρετικός τεχνικός, ανέλαβε – και συνεχίζει με επιτυχία – την οργάνωση και λειτουργία των ακαδημιών της Ιεράπολης, ενώ τον Αύγουστο του 2018 κλήθηκε να αναλάβει το ανδρικό τμήμα της Ιεράπολης στο πρωτάθλημα της Β΄ ΕΠΣΑ, όπου έμεινε μέχρι τις 27 Νοεμβρίου 2018, καταγράφοντας σε 10 αγώνες, στατιστικό 3 νικών, 2 ισοπαλιών, 5 ηττών και συγκομιδή 11 βαθμών.

 

Άμεσος συνεργάτης του Βαγγέλη Ζιώγα, όπως όλα αυτά τα τελευταία 4 χρόνια, θα είναι ο Αντώνης Μουσκάτ (δεξιά στην κεντρική φώτο). Ο Αντώνης Μουσκάτ ήταν προπονητής του Θεμιστοκλή Αιγάλεω, όταν η ομάδα της πόλης μας επανήλθε στα γήπεδα το 2014 (πρωτάθλημα Γ΄ ΕΠΣΑ) – έπειτα από απουσία έξι ετών – και ο νεαρός προπονητής είχε καθίσει στον πάγκο των «κυανόλευκων» για 16 μήνες. Τότε τον Μουσκάτ στον Θεμιστοκλή είχε διαδεχθεί (Δεκέμβριος 2015) ο Βαγγέλης Ζιώγας, που είχε αποχωρήσει από τον Ορφέα Αιγάλεω. Στο εν λόγω σωματείο οι Ζιώγας και Μουσκάτ είχαν συνεργαστεί λίγο καιρό αργότερα, όταν ο τελευταίος είχε αναλάβει επιτελικά καθήκοντα. Ακολούθως ο Αντώνης Μουσκάτ, ήταν συνεργάτης του Ζιώγα στις ακαδημίες της Ιεράπολης, όπως επίσης και το χρονικό διάστημα, που ο Γιαννιώτης τεχνικός κάθισε στον πάγκο του ανδρικού τμήματος στο πρωτάθλημα της Β΄ ΕΠΣΑ.

 

Τέλος, σας παραθέτουμε και τον επίσημο αποχαιρετισμό του τέως προπονητή της ομάδας Σταύρου Κύρλεση, που αναρτήθηκε στον επίσημο διαδικτυακό λογαριασμό του Ορφέα Αιγάλεω, το μεσημέρι της Δευτέρας 13 Ιανουαρίου 2020, όπου τονίζονται τα εξής: «Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τον πρόεδρο Θανάση Τιτόνη για την μικρή αλλά άψογη συνεργασία που είχαμε, αφού μου έδωσε το ελεύθερο παρόλο τις δυσκολίες που αντιμετωπίζαμε, να μπορώ αμερόληπτα και χωρίς παρεμβάσεις να κάνω την δουλειά μου. Λόγω της δύσκολης βαθμολογικής θέσης αποφασίστηκε να απομακρυνθώ από την ομάδα, χωρίς να υπάρχει καμία διένεξη ή, αντίθεση. Σχετικά με αυτό που είχαμε εξαρχής αποφασίσει, λύνουμε την συνεργασία μας φιλικά και χωρίς κανένα πρόβλημα, εύχομαι η ομάδα να επιτύχει τον στόχο της παραμονής γιατί πιστεύω ότι υπάρχουν ικανά παιδιά τα οποία χρειάζονται δουλειά, να γίνουν ακόμη καλύτεροι και με την προσθήκη 3-4 παικτών η ομάδα θα ανέβει επίπεδο και θα τα καταφέρει γιατί έχει της δυνατότητες. Καλή συνέχεια στους ήρωες ποδοσφαιριστές τους οποίους τους ευχαριστώ που είχαν άψογη συμπεριφορά και προσαρμόστηκαν σε πράγματα που προσπάθησα να τους μεταφέρω και που σίγουρα θα τους φαίνονταν πρωτόγνωρα, όπως και τον Χρήστο Τιτόνη που με βοήθησε και στο κομμάτι της δουλειάς μου και ήταν εκεί πολλές φορές που τον χρειαζόμουν. Με εκτίμηση Κύρλεσης Σταύρος».

 

Όσο αφορά το εκτός έδρας ματς με τον Αστέρα Ζωγράφου για την 15η αγωνιστική του 2ου ομίλου της Β΄ Αθήνας, ο Ορφέας Αιγάλεω, αν και προηγήθηκε, στάθηκε άτυχος και έχασε, δύσκολα, με 4-1.

 

Στο 12΄ ο Χρήστος Τιτόνης σημείωσε το 0-1. Στο 21΄ οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν (1-1). Στο 65΄ έγινε το 2-1, και με δύο (2) αυτογκόλ, στο 82΄ και στο 89΄, διαμορφώθηκε το τελικό 4-1.

 

Μετά από 15 ματς ο Ορφέας Αιγάλεω είναι στην 16η και τελευταία θέση με 4 βαθμούς έχοντας μία (1) νίκη, μία (1) ισοπαλία, 13 ήττες και τέρματα 7-43.

 

ΟΡΦΕΑΣ ΑΙΓΑΛΕΩ: Οζούνι, Γράψας, Κωνσταντόπουλο (65΄ Λαζαραίος), Πραστός, Κολέζι, Κόκκαλης, Πουλόπουλος (45΄ Παπακωνσταντίνου), Βουτσινάς, Ορφανός, Τιτόνης, Καραγιαννίδης (75΄ Ανδρονιώτης).

 

Την επόμενη αγωνιστική (16η), ο Ορφέας Αιγάλεω που έχει ακόμη πολλές μαθηματικές πιθανότητες για παραμονή (η γραμμή σωτηρίας είναι στους 12 βαθμούς και μέσω μπαράζ στους 8), υποδέχεται την Πεύκη, από την οποία στον α΄ γύρο και τη 1η αγωνιστική στις 21 Σεπτεμβρίου 2019 είχε ηττηθεί με 1-0.



 

MAKPITPAP