Ο Α΄ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΟΡΦΕΑ ΑΙΓΑΛΕΩ

ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ! 

ORFEX

 

 

 

 

Δυναμική και οργανωτική προσωπικότητα, ο συμπολίτης μας, επιχειρηματίας κ. Νίκος Καραγιάννης, ο οποίος εδώ και αρκετά χρόνια (παρά το νεαρό της ηλικίας του), διάγει επιτυχημένη επαγγελματική διαδρομή, ενώ από το περασμένο καλοκαίρι εισήλθε και επίσημα στην διοίκηση του ιστορικού Ορφέα Αιγάλεω, αναλαμβάνοντας το πόστο του Α΄ Αντιπροέδρου.

Ο Νίκος Καραγιάννης, πριν από λίγες μέρες μίλησε, στον επίσημο διαδικτυακό ιστότοπο του ΑΠΟ Ορφέας Αιγάλεω.

 

(Στην κεντρική φώτο, αριστερά ο Νίκος Καραγιάννης και δεξιά ο αρχηγός του Ορφέα, Ελίας Κολέζι).

 

Σας παραθέτουμε σχετικά αποσπάσματα:

 

 

MAKPITPAP

 

 

«Τριάντα 30 χρόνια στον αθλητισμό, αλλά ένα χρόνο σε διοικητικό πόστο… Η διοικητική του ενασχόληση του με την ομάδα ξεκίνησε τον περασμένο Ιούνιο μετά από πρόταση του Προέδρου κ. Θανάση Τιτόνη, και έτσι ανέλαβε την θέση του Α΄ Αντιπροέδρου του ιστορικού Ορφέα Αιγάλεω. Ένας άνθρωπος με βαθιά αισθήματα για την περιοχή του Αιγάλεω, αλλά ειδικότερα του αθλητισμού και του εθελοντισμού, ο Νίκος Καραγιάννης μίλησε στη σελίδα του σωματείου… όπου αρχικά επέδωσε τα ευχαριστήρια του προς τον Πρόεδρο κ. Θανάση Τιτόνη, για την εμπιστοσύνη που του επέδειξε, με την ανάληψη των καθηκόντων της θέσης του Α΄ Αντιπροέδρου, βάζοντας από κοινού τα θεμέλια για ένα όραμα, που έχει στόχο, να μεγαλώσουν την αθλητική οικογένεια του συλλόγου.

 

ΕΡ.: Ποια θεωρείτε μεγάλη ομάδα ή, επιτυχημένη στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο;

 

ΑΠ.: Μεγάλη ομάδα είναι και ο Ορφέας Αιγάλεω, ένας ιστορικός Σύλλογος από τα δυτικά προάστια που κάθε χρόνο δίνει την δική του μάχη για να κρατά τα νεαρά παιδιά εντός του αθλητισμού, να προσφέρει αξίες και αγάπη και το καταφέρνει. Η ομάδα εδώ και πολλά χρόνια αποτελεί μία ποδοσφαιρομάνα των δυτικών προαστίων και αυτό δεν είναι τυχαίο, διότι αποτελεί έναν οργανωμένο σύλλογο με ανθρώπους που αγαπούν την ομάδα και τον αθλητισμό. Θα ήθελα όμως να αναφέρω και την οικονομική κρίση που ήρθε στην χώρα μας πριν χρόνια. Αυτό είχε ως αντίκτυπο πολλά ιστορικά σωματεία να χαθούν από το χάρτη του ποδοσφαίρου. Ο Ορφέας, όμως, δεν χάθηκε, πέρασε δύσκολα αλλά ΔΕΝ ΧΑΘΗΚΕ και αυτό χάρη στον Πρόεδρο μας, που εδώ και αρκετά χρόνια έδινε την δική του μάχη να κρατήσει την ομάδα μας ζωντανή.

 

ΕΡ.: Τι σας δένει με την ομάδα του Ορφέα;

 

ΑΠ.: Με τον Ορφέα έχω προσωπικούς και οικογενειακούς δεσμούς, γαλουχήθηκα με την ιστορία του, μεγάλωσα με αυτό το όνομα, ακούγοντας αναφορές από τους παλιούς, αλλά πιο συγκεκριμένα από τον πατέρα μου που υπήρξε παίκτης του στην Β΄ Εθνική κατηγορία και τον θείο μου, παλαιό πρόεδρο της ομάδας, Νίκο Καραγιάννη. Στο σπίτι μου υπήρχαν και υπάρχουν φωτογραφίες από τα χρυσά χρόνια του συλλόγου μας, που ήταν το καμάρι της περιοχής μας. Και αυτό δε το λέω εγώ, αλλά η ιστορία, μην λησμονώντας πως η ομάδα έχει το ρεκόρ των 18.100 εισιτηρίων σε εντός έδρας αγώνα στην πόλη μας.

Όσο αφορά την ενασχόληση μου με τον Ορφέα, μόλις άκουσα την πρόταση του Πρόεδρου μας δέχτηκα απευθείας.

Στη σημερινή εποχή ο Ορφέας είναι μία μεγάλη οικογένεια που εξελίσσεται καθημερινά, δεν κοιτά μόνο τον αθλητισμό, αλλά είναι και πρότυπο για τις εθελοντικές του κινήσεις. Για να υπάρξουν, όμως, όλα αυτά, όλες οι επιτυχίες του συλλόγου, υπάρχει πολλοί άνθρωποι, οι οποίοι καθημερινά συνεισφέρουν με αγάπη και αφοσίωση προς το σύλλογο για την επίτευξη των στόχων. Κάποιοι από αυτούς είναι ο Πρόεδρος Θανάσης Τιτόνης, ο Β΄ Αντιπρόεδρος Σπύρος Μάμαλης, ο Γ. Γραμματέας Χρήστος Τζαβάρας, η Ταμίας Βασιλική Αποστολοπούλου, η Υπεύθυνη Ακαδημιών Αγγελική Γκαβέλλα, όπως επίσης και οι Γιώργος Τιτόνης, Θεοδοσία Μαλκοπούλου, Στέλλα Τζουρά, Νίκος Παπανικόλας. Είναι αναγκαίο να αναφέρουμε όλα τα ονόματα, γιατί αυτοί είναι οι αφανείς ήρωες της ομάδας, αυτοί που δεν φαίνονται, αλλά καθημερινά δουλεύουν για εκείνη.

 

ΕΡ.: Κύριε Καραγιάννη, ποιες οι επιχειρηματικές σας δραστηριότητες;

 

ΑΠ.: Είμαι ιδιοκτήτης των καταστημάτων εστίασης, «ΠΙΤΤΑ ΠΑΠΠΟΥ», στο Αιγάλεω και την Πατησίων. Στο Αιγάλεω ξεκίνησα την επιχείρηση από το 2008 και στο κατάστημα της Πατησίων επεκτάθηκα το 2018, ενώ σε όλο αυτό το διάστημα υπήρξα μέτοχος και σε άλλες εταιρείες του συγκεκριμένου κλάδου.

 

ΕΡ.: Η σχέση σας με τον αθλητισμό;

 

ΑΠ.: Όπως ανέφερα παραπάνω, υπήρξα φίλαθλος πιστός του Ορφέα Αιγάλεω, αλλά από πολύ μικρός ασχολούμαι με τον άθλημα του kick boxing. Κατέχω μαύρη ζώνη, 1 Dan και τα τελευταία χρόνια διδάσκω δίπλα στο Δάσκαλο Γιάννη Χαντζόπουλο. Για τη νέα ενασχόληση μου με την ομάδα του Ορφέα, έχω αναλάβει ευθύνη για να υλοποιήσουμε ένα σημαντικό έργο.

 

ΕΡ.: Πώς θεωρείτε τη φετινή χρονιά για την ομάδα μας στο πρωτάθλημα της Β΄ ΕΠΣΑ;

 

ΑΠ.: Η φετινή σεζόν νομίζω είναι η αρχή της νέας ιστορίας που θα γράψει ο Ορφέας τα επόμενα χρόνια. Το έναυσμα για έναν υγιέστατο σύλλογο, που θα δώσει μεγάλη έμφαση στο κτίσιμο των ακαδημιών του τα επόμενα χρόνια. Πιστεύω πως έχουμε κάνει πολύ σημαντικά βήματα.

Η ομάδα ξεκίνησε με στόχο μία καλή παρουσία του ανδρικού μας στη Β΄ Κατηγορία, αλλά βρήκαμε πολλές δυσκολίες. Δε τα παρατάμε, όμως, κτίζουμε καθημερινά λιθαράκι – λιθαράκι, ώστε να επιστρέψει η ομάδα εκεί που πραγματικά αξίζει.

Προσελκύσαμε κόσμο, που δεν ήξερε τον Ορφέα, κάναμε επίσης σημαντικά βήματα στο εθελοντικό κομμάτι, όπου οφείλω να επισημάνω, ότι τέτοιες ενέργειες είχε να επιδείξει όλα τα προηγούμενα χρόνια ο σύλλογος μας, και αυτό είναι κάτι που τιμά την ιστορία του σωματείου και τους ανθρώπους του, καθώς η ομάδα μας, δεν έχει σημασία αν παίζει σε μικρή ή, μεγάλη κατηγορία, αλλά δείχνει αλληλεγγύη στην κοινωνία.

 

ΕΡ.: Σχεδιάζεται κάτι για το προσεχές μέλλον:

 

ΑΠ.: Ξεκινήσαμε μία προσπάθεια ώστε ο Ορφέας να δημιουργήσει την δική του ζεστή και δημιουργική στέγη με ανάπλαση γραφείων, αλλά και αίθουσας εκδηλώσεων για τους μικρούς μας αθλητές, έργα που πιστεύουμε πως θα έχουν ολοκληρωθεί τη νέα σεζόν.

Δίνουμε έμπρακτα το μήνυμα στους ανθρώπους της περιοχής μας, πως ο Ορφέας επέστρεψε και μεγαλώνει συνεχώς, ένα μήνυμα ελπίδας για τα νεαρά παιδιά, που θα μπορούν να αποτελέσουν και αυτοί ένα κομμάτι της μεγάλης οικογένειας που κτίζουμε.

Κατόπιν, την φετινή χρονιά ο σύλλογος μας παρουσιάστηκε ισχυρός στο τμήμα μάρκετινγκ με την ενεργοποίηση της κ. Θεοδοσίας Μαλκοπούλου, όπου με την επιμελητεία της το τμήμα εκτοξεύτηκε προσελκύοντας 18 χορηγικές συμφωνίες!

Επιπλέον, πάντα σε συνεργασία με τον Πρόεδρο της ομάδας κ. Θανάση Τιτόνη έχουμε έρθει σε επαφή με πολλούς επιχειρηματίες, κυρίως της περιοχής μας, που έχουν ενδιαφερθεί να συμμετάσχουν ενεργά στην νέα διοίκηση του Ορφέα.

Τέλος, επιφυλάσσαμε μία έκπληξη στον κόσμο της ομάδας, που δυστυχώς δεν μπορέσαμε να υλοποιήσουμε λόγο της πανδημίας, ελπίζω, όμως, να μπορέσουμε στα μέσα Οκτώβρη να την πραγματοποιήσουμε.

 

ΕΡ.: Μας είπατε για το έργο του Ορφέα. Ποιο είναι αυτό το έργο;

 

ΑΠ.: Το έργο μας είναι μεγάλο. Κάθε νέα σεζόν ο Πρόεδρος θέτει του στόχους και εμείς προσπαθούμε να τους υλοποιήσουμε μέσω της καλής μας συνεργασίας.

Το έργο αρχικά, είναι όπως προανέφερα, να κτίσουμε την ακαδημία μας. Δεν γίνεται η ομάδα του Ορφέα που ανέδειξε τους Κοπιτσή, Σταυρόπουλο και άλλους πολλούς μεγάλους παίκτες μέχρι πριν μερικά χρόνια, να έχει σταματήσει να βγάζει νέους παίκτες. Οπότε ο μεγαλύτερος στόχος είναι η δημιουργία μιας ισχυρής ποδοσφαιρικής ακαδημίας, πρότυπο στα δυτικά προάστια που οι νεαροί της αθλητές θα πλαισιώσουν κάποια στιγμή το ανδρικό τμήμα.

Επιπρόσθετα να αυξήσουμε τις κοινωνικές μας προσφορές τόσο στην περιοχή μας, όσο και γενικότερα στη χώρα μας όπως μπορούμε. Τέλος να επιστρέψει η ομάδα μας στην Α΄ κατηγορία Αθηνών την επόμενη 5ετία.

 

ΕΡ.: Τι θα αλλάζατε στον Ορφέα;

 

ΑΠ.: Τίποτα, ο Ορφέας δεν έχει ανάγκη να αλλάξει. Κουβαλά στις πλάτες του μία τεράστια ιστορία. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε από την μεριά μας είναι να τον αναδείξουμε και να τον ξανακάνουμε μεγάλο όπως του αρμόζει. Εξάλλου ακολουθεί εδώ και χρόνια μία πολύ σωστή πολιτική.

 

ΕΡ.: Ένα μήνυμα στη μεγάλη οικογένεια του Ορφέα…

 

ΑΠ.: Μια υπόσχεση, ο Ορφέας Αιγάλεω με Πρόεδρο τον κ. Τιτόνη και σύσσωμο όλο το Δ.Σ. θα ξαναγίνει δυνατός, μεγάλος και ισχυρός. Τα καλύτερα έρχονται, μην χάσετε την ευκαιρία και γίνετε και εσείς μέλος του Ορφέα Αιγάλεω.

 

 

 

MAKPITPAP