Μια μικρή «γεύση»

από τις «Μικροϊστορίες»

στο Μουσείο μας!

 

MOUSEIO arxiki

 

 

Το τριήμερο 16-18 Οκτωβρίου γιορτάστηκαν με τις «Μικροϊστορίες 2», τα γενέθλια του Μουσείου Μικρασιατικού Πολιτισμού στο Αιγάλεω με το Σύλλογο Μικρασιατών Αιγάλεω «Νέες Κυδωνίες», τους ΕΝ ΦΛΩ (εικαστική ομάδα εν Φλωρίνη) και το 2ο Σύστημα Προσκόπων Αιγάλεω. Μεγάλη ήταν η παρουσία και συμμετοχή του κόσμου στη γιορτή και στις δράσεις που πραγματοποιήθηκαν στο χώρο του Μουσείου.
Και τις τρεις μέρες πραγματοποιήθηκαν εικαστικές δράσεις από τους ΕΝ ΦΛΩ με την δημιουργία ενός τεράστιου patchwork ενώ οι μικροί μας φίλοι έπαιξαν παιχνίδια με τους Προσκόπους από το 2ο Σύστημα Προσκόπων Αιγάλεω. Οι υπεύθυνοι του Μουσείου κ. Γιάννης Κουτούλιας και κ. Αθηνά Δασκαλάκη ξενάγησαν τους επισκέπτες στα εκθέματα του Μουσείου ενώ την Κυριακή το απόγευμα οι ίδιοι οι καλλιτέχνες και η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας κ. Δήμητρα Σιατερλή, μίλησαν στο κοινό για τα έργα τους. Η πρόεδρος του Συλλόγου κ. Νίνα Τσιναρίδου μαζί με τις κυρίες του συλλόγου δημιούργησαν μια όμορφη ατμόσφαιρα με κεράσματα και τραδούδι δίνοντας στην ατμόσφαιρα τον γιορτινό χαρακτήρα που θα ταίριαζε στα γενέθλια του Μουσείου.
Την Κυριακή το απόγευμα την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Δήμαρχος Αιγάλεω κ. Δημήτρης Μπίρμπας, ο κ. Δημήτρης Μπέσης (Αντιπρόεδρος του Συλλόγου «Φίλοι του Πυριτιδοποιείου»), η Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Γιάννα Χριστόγλου και μικροί και μεγάλοι φίλοι του Μουσείου.
Η έκθεση των εικαστικών ΕΝ ΦΛΩ θα φιλοξενηθεί στο Μουσείο ως τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Ο Σύλλογος Μικρασιατών Αιγάλεω ευχαριστεί θερμά:

     Όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους!
    Τον Γιάννη Βγότζα και την Ίριδα Κολλιδά για τις αφίσες και την πρόσκληση του Μουσείου
    Τους φίλους φωτογράφους Γιώργο Βιτσαρόπουλο και Γιάννη Ζινδριλή (όπου και οι παραπάνω φωτογραφίες)
    Την καθηγήτρια Δήμητρα Σιατερλή από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και τους ΕΝ ΦΛΩ
    Το 2ο Σύστημα Προσκόπων Αιγάλεω

 

 

MOUSEIO 01

 

 

MOUSEIO 02

 

MOUSEIO 03

 

MOUSEIO 04

 

MOUSEIO 05

 

MOUSEIO 06

 

MOUSEIO 07

 

MOUSEIO 08