ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΣΤΗ ΖΩΗ
Ο ΑΙΓΑΛΙΩΤΗΣ ΙΩΣΗΦ ΤΖΟΥΓΑΝΑΚΗΣ

 

 

ATHL arxiki

 

 

Πραγματικός πρωταθλητής, όχι μόνο στα αθλήματα, αλλά και στην ζωή ο Αιγαλιώτης Ιωσήφ Τζουγανάκης. Με αληθινή δύναμη ψυχής και παρότι έχει υποβληθεί σε μεταμόσχευση νεφρού από το 2007, ο συμπολίτης μας αποδεικνύει ότι η ανθρώπινη θέληση υπερνικά τα πάντα. Παρά το σοβαρό πρόβλημα υγείας, ο Ιωσήφ δεν παράτησε ποτέ τον αθλητισμό, αλλά αντίθετα έκανε περήφανη την πόλη μας και την χώρα μας με τα επιτεύγματα του σε παγκόσμιο επίπεδο. Και όλα αυτά χωρίς την βοήθεια πολιτείας, αρχών και άλλων θεσμών.
Τελευταία μεγάλη επιτυχία του Ιωσήφ Τζουγανάκη η κατάκτηση του Χρυσού μεταλλίου στο Άλμα Εις Ύψος, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα (2015) Μεταμοσχευμένων Αθλητών, διοργάνωση η οποία διεξήχθη στο Μαρ Ντε Πλάτα της Αργεντινής.
Ο Αιγαλιώτης Παγκόσμιος Πρωταθλητής υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση νεφρού το 2007 και από το 2010 έως και σήμερα είναι μέλος της Εθνικής ομάδας μεταμοσχευμένων. Τα αθλήματα στα οποία λαμβάνει μέρος σε Εθνικούς, Πανευρωπαϊκούς και Παγκόσμιους αγώνες είναι τα 100μ., 200μ., άλμα εις ύψος και άλμα εις μήκος.      
Το 2010 στους Πανευρωπαϊκούς αγώνες πήρε το χάλκινο μετάλλιο στο άλμα εις ύψος και τη τέταρτη θέση στα 100μ., στα 200μ και στο άλμα εις μήκος. Το 2011 στους Παγκόσμιους αγώνες του Γκέτεμποργκ της Σουηδίας πήρε τη 4η θέση στο ύψος και την όγδοη στα 100μ και στα 200μ. Το 2012 στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας, στους Πανευρωπαϊκούς αγώνες, έφερε 3 χρυσά μετάλλια, στα 100μ, στο άλμα εις ύψος και στο άλμα εις μήκος, καθώς και το χάλκινο μετάλλιο στα 200μ. Το 2013 στους Παγκόσμιους αγώνες του Ντέρμπαν της Νοτίου Αφρικής, ήταν 4ος στο άλμα εις ύψος, 5ος στο άλμα εις μήκος και 7ος στα 100μ, και στα 200μ. Το 2014 ενώ προκρίθηκε στους Πανευρωπαϊκούς αγώνες στη Κρακοβία της Πολωνίας, δεν έλαβε μέρος γιατί δεν βρήκε χορηγό.                        
Φέτος ταξίδεψε και έλαβε μέρος στους Παγκόσμιους αγώνες στο Μαρ ντε Πλάτα της Αργεντινής, όπου πήρε το πρώτο του χρυσό σε Παγκόσμιους αγώνες στο άλμα εις ύψος, την 6η θέση στο άλμα εις μήκος και την 9η θέση στα 100μ. και στα 200μ.     
Ο Ιωσήφ Τζουγανάκης οφείλει πολλά και ευχαριστεί θερμά από καρδιάς την προπονήτρια του Βασιλική Σκαράκη -Ασπραδάκη, που τόσα χρόνια αφιλοκερδώς βρίσκεται πλάι του. Λόγω της κρίσης, η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού δεν δίνει την πρέπουσα σημασία, τόσο σε χρήματα - ώστε να μπορούν οι Έλληνες Αθλητές να μεταβαίνουν στις χώρες όπου διοργανώνονται οι αγώνες - όσο και σε κάλυψη προπονητών. Έτσι ο Τζουγανάκης και οι συναθλητές του αναγκάζονται να πληρώνουν όλα τα έξοδα από τη τσέπη τους ή, να παρακαλούν προκειμένου να τους χορηγηθούν τα έξοδα για εισιτήρια και διαμονή. Σε όλους τους αγώνες του μέχρι τώρα, δεν έχει πάει μαζί του η προπονήτρια, όπως θα έπρεπε, όχι γιατί δεν θέλει να τον συνοδεύσει, αλλά γιατί η ΓΓΑ δεν της χορηγεί το εισιτήριο και τη διαμονή.  Μάλιστα ο συμπολίτης μας ανέφερε χαρακτηριστικά: «Εμείς που αγωνιζόμαστε σε τέτοιου είδους διοργανώσεις, δεν έχουμε χρηματικές απολαβές. Το κάνουμε για τη δωρεά οργάνων, το μέγιστο δώρο αγάπης. Αν έστω και ένας, γνωρίζοντας την ιστορία μας και τους κόπους μας, γίνει δωρητής οργάνων, οι διακρίσεις μας θα έχουν πιάσει πραγματικά τόπο, αφού θα έχουμε βοηθήσει ένα συνάνθρωπο μας να ξαναζήσει φυσιολογικά τη ζωή του».     

 

 

ATHL 02

 

ATHL 03

 

ATHL 04

 

ATHL 05

 

ATHL 01