ΓΙΟΡΤΗ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΜΕ ΗΘΗ ΚΑΙ

ΕΘΙΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ & ΜΟΛΔΑΒΙΑΣ

 

 

 

 

boldavoi-4

 

 

 

 

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η γιορτή Ανταλλαγής Πολιτισμού για τον ερχομό της Άνοιξης με ήθη και έθιμα της Ελλάδας και της Μολδαβίας στο Πολιτιστικό κέντρο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΟΛΎΒΙ, του Δήμου Αιγάλεω, την Κυριακή 26 Μαρτίου.

Την εκδήλωση μας τίμησαν με την παρουσία τους: ο Δήμαρχος Αιγάλεω κος Δημήτρης Μπίρμπας, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κα Αρετάκη Ασπασία, η Αντιδήμαρχος κα Γιάννα Χριστόγλου, ο Δημοτικός Σύμβουλος κος Δημήτρης Μπέσης, ο Διευθυντής 4ου Λυκείου Αιγάλεω κος Γιώργος Λαμπρόπουλος κ.α., αντί Πρέσβη Μολδαβίας κα Dorina Roman, ο Διευθυντής Εικαστικών του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νησων κος Βασίλης Μόσχος, πολλοί γονείς και παιδιά , φίλες και φίλοι.

Το The Artworkshop με Ιδρύτρια την κα Δώρα Σκούτερη παρουσίασε έκθεση ζωγραφικής των παιδιών του εργαστηρίου σε δύο ενότητες με την επιμέλεια της κας Μέρου Σκούτερη. Η εμπνευση ήταν από την Αναγέννηση, τον μεγάλο κλασικό δάσκαλο Σαντρο Μποτιτσέλι ΑΛΛΗΓΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ και το ψηφιδωτό της Αμφίπολης Η ΑΡΠΑΓΗ ΤΗΣ ΠΕΡΣΕΦΟΝΗΣ σε τοιχογραφίες.

Επιπλέον μια σειρά από καμβάδες με θέμα την Άνοιξη. Ενώ η Ένωση της Ελληνο-Μολδαβικης φιλίας ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ με την πολυτάλαντη Πρόεδρο κα Σβετλάνα Λισαγκορ Βεργη παρουσίασε ένα πλούσιο πρόγραμμα με τραγούδια, ποιήματα, μουσική και χορούς με ήθη και έθιμα της Μολδαβίας.

Ο Διευθυντής Εικαστικών του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων κος Βασίλης Μόσχος, βράβευσε τους διοργανωτές και τους συμμετέχοντες, επιβεβαιώνοντας ότι η Unesco στηρίζει όλες τις ενέργειες που προωθούν τον Πολιτισμό και ενώνουν τους λαούς.

Δώρα Σκουτερη

Ιδρύτρια και Διευθύντρια του The Artworkshop. Διευθύντρια Εικαστικών του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νησων

 

boldavoi-1

 

 

 

boldavoi-2

 

 

boldavoi-3

 

 

boldavoi-5

 

 

boldavoi-6