ΧΑΪΔΑΡΙ: ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟ 3ο ΠΟΝΤΙΑΚΟ ΣΥΝΑΠΑΝΤΗΜΑ

 

 

 

 

 

 

10

 

Το Σάββατο 1 Ιουλίου 2017 ο Σύλλογος Ποντίων Χαϊδαρίου διοργάνωσε, σε συνεργασία με το Δήμο Χαϊδαρίου, το 3ο Ποντιακό Συναπάντημα στην Πλατεία Δημαρχείου Χαϊδαρίου. Παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, λόγω του καύσωνα των ημερών, η βραδιά κύλησε όμορφα και πολύ σύντομα η πλατεία γέμισε με αγαπημένους φίλους, μέλη του συλλόγου, δημότες της πόλης μας και παρέες από πολλά ποντιακά σωματεία της Αττικής.

Την εκδήλωση προλόγισε η κ. Αντιγόνη Κυριακάκη και στη συνέχεια η πρόεδρος του συλλόγου κ. Γεωργία Ερμίδου στο χαιρετισμό της είπε μεταξύ άλλων:

Με ιδιαίτερη χαρά σας καλωσορίζω, εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου Ποντίων Χαϊδαρίου, στο 3ο Ποντιακό Συναπάντημα που διοργανώνουμε στην πόλη μας, σε συνεργασία με το Δήμο Χαϊδαρίου.

Πριν από δύο χρόνια το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου και τα μεγάλα παιδιά του χορευτικού, με ομόφωνη απόφασή τους αποφάσισαν τη διοργάνωση, για πρώτη φορά στην πόλη μας, του Ποντιακού Συναπαντήματος, θέλοντας να δώσουν μια ευχάριστη νότα στο κλείσιμο της δημιουργικής χρονιάς του συλλόγου, αλλά και να στείλουν με τον τρόπο αυτό ένα μήνυμα σε όλους αυτούς που αμφισβητούν τη δύναμη της παράδοσης και του πολιτισμού και θέλουν να τα σβήσουν με κάθε τρόπο από τη ζωή μας.

Η αγάπη των φίλων και μελών του συλλόγου μας και η ανταπόκριση στο κάλεσμά μας ήταν πολύ μεγάλη και έτσι η προσπάθειά μας στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, εν μέσω της οικονομικής και όχι μόνο κρίσης, που βιώνουμε όλοι μας τα τελευταία χρόνια. Έτσι για μας πλέον το Ποντιακό Συναπάντημα έγινε θεσμός και με τη στήριξη της δημοτικής αρχής και όλων των δημοτικών παρατάξεων της πόλης μας και την παρουσία των εκλεκτών προσκεκλημένων, φίλων και μελών του συλλόγου μας, γίνεται φέτος για τρίτη χρονιά, στην όμορφη αυτή πλατεία της πόλης μας.

Μέσα από αυτό το συναπάντημα αναβιώνουμε μια άλλη πλευρά του πολιτισμού και της παράδοσης των αλησμόνητων πατρίδων του Πόντου, αυτή του λαϊκού ανοιχτού πανηγυριού, όπως γίνονταν σε πόλεις και χωριά του Πόντου, θυμίζοντας σε όλους ότι οι πρόσφυγες πρόγονοί μας κράτησαν ζωντανές τις μνήμες και ξεκίνησαν τη ζωή τους από την αρχή στη Μητέρα Ελλάδα και σ’ ολόκληρο τον κόσμο, διατηρώντας αναλλοίωτο τον πολιτισμό και τις παραδόσεις τους και μέσα από το χορό και το τραγούδι, με τους ήχους της γλυκόλαλης λύρας, του νταουλιού και των άλλων μουσικών οργάνων του Πόντου.

Μ’ αυτούς τους αγαπημένους ήχους λοιπόν θέλουμε κι εμείς να περάσουμε τη σημερινή βραδιά μαζί σας και να σας παρουσιάσουμε παραδοσιακούς ποντιακούς χορούς, από διάφορες περιοχές του Πόντου, από το Σύλλογο Ποντίων Χαϊδαρίου “Ποντιακή Λύρα” και από τον Καλλιτεχνικό Οργανισμό Ποντίων Αθηνών, αλλά και παραδοσιακούς χορούς από δύο άλλες αγαπημένες περιοχές της Ελλάδας μας, την Κρήτη, από την Εστία Κρητών Χαϊδαρίου και τη Θεσσαλία, από τον Εκπολιτιστικό και Λαογραφικό Σύλλογο Χαϊδαρίου “Η Θεσσαλική Γη”. Και σε αυτή την προσπάθειά μας, όπως και σε όλες τις εκδηλώσεις που διοργανώσαμε με απόλυτη επιτυχία τη χρονιά που πέρασε, είχαμε την αμέριστη συμπαράσταση του δημάρχου της πόλης μας κ. Μιχάλη Σελέκου και όλων των δημοτικών συμβούλων, τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά. Στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, η οικονομική στήριξη στο έργο του συλλόγου μας, από επαγγελματίες της πόλης μας και όχι μόνο, που βιώνουν και οι ίδιοι την κρίση καθημερινά, αλλά αντιστέκονται και προσπαθούν να επιβιώσουν με κάθε τρόπο, αποτελεί για μας όαση και σταγόνα δροσιάς στην απέραντη έρημο που δυστυχώς αναγκαζόμαστε να ζούμε. Τους ευχαριστούμε από καρδιάς, ευχόμαστε κάθε καλό στους ίδιους και τις οικογένειές τους, προκοπή και δημιουργικότητα στις επιχειρήσεις τους και ελπίζουμε να στέκονται πάντα δίπλα μας, στηρίζοντας με το δικό τους τρόπο τον πολιτισμό και την παράδοση της πατρίδας μας…”

Στη συνέχεια ο δήμαρχος Χαϊδαρίου κ. Μιχάλης Σελέκος στο χαιρετισμό του εξήρε το σπουδαίο πολιτιστικό έργο του Συλλόγου Ποντίων Χαϊδαρίου και τόνισε ιδιαίτερα την άψογη συνεργασία του συλλόγου με όλους τους πολιτιστικούς συλλόγους του Χαϊδαρίου, καθώς και με τα ποντιακά σωματεία της Αττικής, αναφερόμενος στην παρουσία και άλλων σωματείων σε κάθε συναπάντημα του συλλόγου.

Στο γλέντι που ακολούθησε και κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες συμμετείχαν οι καλλιτέχνες: Ηλίας Υφαντίδης, Μίλτος Κυριλλίδης, Χρήστος Ναβροζίδης, Γιώργος Κουλαξουζίδης, Γιώργος Κυριακίδης, Παντελής Νικολαΐδης, Παναγιώτης Κοπαλίδης, Κώστας Αθανασίου και Κώστας Φουλίδης.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο δήμαρχος Χαϊδαρίου κ. Μιχάλης Σελέκος, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι και εκπρόσωποι ποντιακών σωματείων, πολιτιστικών και άλλων φορέων της πόλης, φίλοι και μέλη του Συλλόγου Ποντίων Χαϊδαρίου.

 

 

1

 

 

2

 

 

3

 

 

4

 

 

5

 

 

6

 

 

7

 

 

8

 

 

9

 

 

11

 

 

12

 

 

13

 

 

14

 

 

15

 

 

16

 

 

17

 

 

18

 

 

19

 

 

20

 

 

21

 

 

22

 

 

23

 

 

24

 

 

25

 

 

26

 

 

27

 

 

28

 

 

29