Ο ΑΙΓΑΛΙΩΤΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΣΟ

SKACITARX

 

 

Ως ιδιαιτέρως σημαντική καταγράφεται η εκλογή του Αιγαλιώτη Ιατρού - Παθολόγου και μέλους του Σκακιστικού Ομίλου Αιγάλεω, κ. Γιάννη Σπυρακόπουλου (κεντρική φώτο), στο ΔΣ της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας, έπειτα από τις εκλογές που διεξήχθησαν την Δευτέρα 29 Μαρτίου 201.

Ο συμπολίτης μας Γιάννης Σπυρακόπουλος, με καταγωγή από Πάτρα και Δημητσάνα Αρκαδίας, γεννήθηκε στις 14 Δεκεμβρίου 1971, ενώ κατοικεί και εργάζεται στο Αιγάλεω, όπου διατηρεί το ιατρείο του (με τομείς επιστημονικού ενδιαφέροντος τον σακχαρώδη διαβήτη και τις δυσλιπιδαιμίες).

Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (Λάρισα), έλαβε την ειδικότητα Παθολόγου το 2007, ενώ μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Ισπανικά.

Έκανε το αγροτικό του στο Κέντρο Υγείας Φαρσάλων, ως ειδικευόμενος Παθολογίας εργάστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου και το Θριάσιο Νοσοκομείο Ελευσίνας, ενώ από το 2007 διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στο Αιγάλεω.

Όσο αφορά το σκάκι κατέχει τον τίτλο του ομοσπονδιακού μετρ και έχει συμμετάσχει σε πλειάδα σκακιστικών αγώνων. Βασικός παίκτης της ομάδας του Σκακιστικού Ομίλου Αιγάλεω, για περισσότερο από μια 25ετία μέλος του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου και για πολλά χρόνια Πρόεδρος, ενώ είναι κάτοχος και τίτλου προπονητικής FIDE Instructor.

Από το 2006 μετείχε ως μέλος του ΔΣ της Ένωσης Σκακιστικών Σωματείων Αττικής, όπου έχει διατελέσει για σημαντικό χρονικό διάστημα και έφορος αγώνων, ενώ το 2012 στις εκλογές της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας ήταν επικεφαλής ψηφοδελτίου.

Τέλος, όσο αφορά την κοινωνική, συνδικαλιστική και πολιτική δράση του, όπου έχει αναπτύξει από μικρή ηλικία, μεγάλη και σημαντική δραστηριότητα, υπήρξε μέλος του ΔΣ στον σύλλογο φοιτητών Ιατρικής (διετέλεσε για ένα – 1- χρόνο Αντιπρόεδρος), Υπεύθυνος Τομέα Περιβάλλοντος της Β5 ΝΟΔΕ, ενώ στις εκλογές του 2014 και του 2019, ήταν υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Δυτικού Τομέα Αθήνας, με τους Γιώργο Κουμουτσάκο και Γιώργο Πατούλη, αντίστοιχα.

 

 

DESSESOT1