ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΓΓΕΛΗ

ΝΤΗΝΙΑΚΟ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΤΟΥ ΟΜΑΔΑ


Σε κάθε Δημοτικό Συμβούλιο συνεχείς είναι οι ερωτήσεις, οι προτάσεις, η κριτική αλλά και η θετική αποτίμηση όπου υπάρχει, από τον Βαγγέλη Ντηνιακό και τους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού «Χαϊδάρι ξανά».

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης 18 Φεβρουαρίου τέθηκαν τα παρακάτω θέματα:
 Το οικονομικό σκάνδαλο της Energa-HellasPower, που «κόστισε» στο Δήμο μας 350.000 ευρώ
 Η υγειονομική και αισθητική υποβάθμιση της γειτονιάς του Ελαιώνα με τη μετατροπή του οικοπέδου της οδού Αναγεννήσεως σε παλιατζίδικο και νεκροταφείο αυτοκινήτων
 Η έλλειψη ουσιαστικής εξυπηρέτησης από την Αστική Συγκοινωνία καθώς και η έλλειψη σοβαρής Δημοτικής Συγκοινωνίας
, Το πρόβλημα της μη ομαλής λειτουργίας του 15ου Νηπιαγωγείου στο Δάσος
 Η συνέχιση των προβλημάτων καθαριότητας της πόλης

 

Για το οικονομικό σκάνδαλο της Energa-HellasPower
Τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί η Δημοτική Αρχή, προκειμένου να διεκδικήσει τα ανείσπρακτα δημοτικά τέλη,που «κόστισε» στο Δήμο μας το οικονομικό σκάνδαλο της Energa-Hellas Power και που αυτή την περίοδο διεξάγεται η ποινική δίκη της υπόθεσης στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, ζήτησε να μάθει με σχετική ερώτησή του, φέρνοντας το μείζον αυτό θέμα προς συζήτηση, στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Βαγγέλης Ντηνιακός:

«Οι κατηγορούμενοι έχουν δηλώσει ότι προτίθενται βάσει των διατάξεων του ν.4312/2014 άρθρο2, να επιστρέψουν 103 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα 29,8 εκ αφορούν στους δήμους από τα υπεξαιρεθέντα χρήματα που αποτελούσαν παρακρατούμενα δημοτικά τέλη.Ο δήμος Χαϊδαρίου γνωρίζει το ποσό που του οφείλεται; Το έχει καταστήσει εισπρακτέο και πώς; Άλλοι Δήμοι, πχ. Ξάνθης, Αγ. Παρασκευής, Αγρινίου κ.λπ., έχουν ήδη δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής στο ποινικό δικαστήριο και έχουν ή προτίθενται να ασκήσουν αγωγές στα αρμόδια πολιτικά δικαστήρια. Με δεδομένο ότι οι κατηγορούμενοι αναγνωρίζουν την οφειλή τους στους δήμους και προτίθενται να επιστρέψουν το συγκεκριμένο ποσό, ο δήμος Χαϊδαρίου έχει κάνει αντίστοιχες ενέργειες προκειμένου να διασφαλίσει τα δικαιώματά του και ποιες;».

Στις απαντήσεις τους ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Παναγιώτης Μοσχονάς σημείωσε πως η οφειλή ανέρχεται περίπου στα 350.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένων των προσαυξήσεων) ενώ η νομική σύμβουλος του Δήμου, κ. Κατερίνα Πετροπούλου, είπε πως ο Δήμος έχει δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής. Τέλος, στην παρέμβασή του ο Δήμαρχος Μιχάλης Σελέκος, με αφορμή το συγκεκριμένο γεγονός, επικεντρώθηκε στις αρνητικές επιπτώσεις από τις ιδιωτικοποιήσεις των οργανισμών Κοινής Ωφελείας.

 

Για το οικόπεδο – εστία ρύπανσης στην οδό Αναγεννήσεως
Ως εστία επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία και σημείο υποβάθμισης όλης της γειτονιάς του Ελαιώνα χαρακτήρισε ο Βαγγέλης Ντηνιακός, στη σχετική ερώτησή του, το οικόπεδο που βρίσκεται στην οδό Αναγεννήσεως (αμέσως μετά τα 2ο Γυμνάσιο - 2ο Λύκειο και το Κλειστό Γυμναστήριο) και που συνορεύει με τον υποσταθμό της ΔΕΗ. Το οικόπεδο ανήκει σε ιδιώτη και έχει μετατραπεί σε νεκροταφείο αυτοκινήτων.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Χαϊδάρι ξανά» θέλησε να μάθει τις προθέσεις της Δημοτικής Αρχής ως προς τη δέσμευση, αξιοποίηση και αισθητική αναβάθμιση του χώρου, σημείωσε μάλιστα πως, η εν λόγω περιοχή στην οποία βρίσκεται το οικόπεδο, εντάσσεται σε θύλακα του ΣΟΑΠ για τη Δυτική Αθήνα.

Στην απάντησή της η Δημοτική Αρχή ανέφερε ότι αναγνωρίζει το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί και είναι στις προθέσεις της να αποκατασταθεί.

 

Για τις αστικές λεωφορειακές γραμμές και τη Δημοτική Συγκοινωνία
Μετά από παράπονα που εξέφρασαν, προς τους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού «Χαϊδάρι ξανά», συνδημότες μας για τις καθυστερήσεις που παρουσιάζονται στα δρομολόγια των αστικών γραμμών (κυρίως των βασικών 811 και 803) που εξυπηρετούν το Δήμο μας αλλά και τη μη λειτουργία Δημοτικής Συγκοινωνίας, ο Βαγγέλης Ντηνιακός έθεσε αντίστοιχα ερωτήματα ζητώντας άμεσες ενέργειες διόρθωσης αυτής της απαράδεκτης κατάστασης.

Η Δημοτική Αρχή σε ό,τι αφορά στη Δημοτική Συγκοινωνία είπε πως έχει στα σχέδια της την ενοικίαση δύο λεωφορείων για την εξυπηρέτηση των δημοτών, επεσήμανε όμως ότι ακόμη εκκρεμούν αδικαιολόγητες σχετικές οφειλές που προκύπτουν από την οικονομική διαχείριση της οκταετίας Μαραβέλια.
Σε ο,τι αφορά δε στις γραμμές των αστικών λεωφορείων δεσμεύτηκαν ότι θα υπάρξει συζήτηση με τον ΟΑΣΑ για να βελτιωθεί η κατάσταση.

 

Για το πρόβλημα λειτουργίας του 15ου Νηπιαγωγείου στο Δάσους
Η έκτακτη, πολυήμερη απουσία της νηπιαγωγού του 15ου Νηπιαγωγείου Δάσους δημιούργησε σοβαρό πρόβλημα στην εύρυθμη λειτουργία του, δεδομένης της μη άμεσης αντικατάστασής της, με αποτέλεσμα τα παιδιά είτε να στέλνονται στο σπίτι τους είτε σε άλλα νηπιαγωγεία. Το γεγονός αυτό αποτέλεσε αντικείμενο ερώτησης του Β. Ντηνιακού.

Η Δημοτική Αρχή, απαντώντας, δήλωσε πως, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης,έχει προβεί στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να σταματήσει η ταλαιπωρία τόσο για τους μικρούς μαθητές όσο και για τους γονείς τους.

 

Για τα συνεχιζόμενα προβλήματα στην καθαριότητα– Ανυπαρξία κάδων στην οδό Διογένους
Οι κάτοικοι της οδού Διογένους αναζητούν κάδους στους γύρω δρόμους,για να εναποθέσουν τα απορρίμματά τους, αφού στο δικό τους δρόμο δεν υπάρχει ούτε ένας! Το πρόβλημα, που ταλαιπωρεί τους κατοίκους από την περασμένη άνοιξη, έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο με ερώτησή του ο δημοτικός σύμβουλος Βασίλης Καρατζαφέρης ζητώντας να απαντήσει η Δημοτική Αρχή ποια λύση προτίθεται να δώσει.

Η Διοίκηση του Δήμου απάντησε ότι ήδη γνωρίζει το ζήτημα και πως αυτό οφείλεται στο χαλασμένο απορριμματοφόρο όχημα, μικρού μεγέθους, το μόνο που χωράει στο συγκεκριμένο δρόμο, ο οποίος είναι στενός. Στην απάντησή της η Δημοτική Αρχή συμπλήρωσε πως η επισκευή της ζημιάς μέχρι σήμερα δεν ήταν δυνατή για οικονομικούς λόγους, ενώ δεσμεύτηκε πως έχει ήδη προβεί στις απαραίτητες ενέργειες ώστε το πρόβλημανα λυθεί «σε δέκα ημέρες, το πολύ ένα μήνα».