Καθημερινά, πέραν της οικονομικής κρίσης, ερχόμαστε αντιμέτωποι με καταστάσεις κακοδιοίκησης και παθογενειών στην τοπική αυτοδιοίκηση. Η μόνη αληθινή αλλαγή είναι όχι η οργή και η αποχή αλλά η ανανοηματοδότηση των θεσμών μας. Δηλαδή η ανάδειξη σε θέσεις διοίκησης όπως ο Δήμος, ανθρώπων με όρεξη, όραμα και πάνω από όλα με αίσθημα ευθύνης και συνείδησης.

 

  Στο Αιγάλεω, την πόλη με τους τρεις σταθμούς μετρό, ο Δήμος είναι απών από την καθημερινότητα των δημοτών, ενώ ακόμα και οι βασικές λειτουργίες όπως η καθαριότητα και η συντήρηση των αθλητικών εγκαστάσεων είναι ζητούμενο. Επίσης η συνολική λειτουργία της Διοίκησης μοιάζει βγαλμένη από το παρελθόν. Το 2014 ένας Δήμος δεν μπορεί να διοικηθεί με δημόσιες σχέσεις και εκδηλώσεις-αφιερώματα στην ποντιακή, κρητική παράδοση καθώς και εκδηλώσεις για τη μέρα της Γυναίκας ή για το Περιβάλλον.

 

  Ο Δήμος χρειάζεται ολοκληρωμένη πρόταση διαχείρισης των καθημερινών και βασικών ζητημάτων, χρειάζεται κοινωνική ευαισθησία για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της κρίσης, χρειάζεται όραμα για ουσιαστικά έργα και αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών και των ευρωπαϊκών κονδυλίων.

  Χρειάζεται δηλαδή ανθρώπους που νοιάζονται για το Αιγάλεω όπως για το σπίτι τους, που έχουν αξιόλογη σταδιοδρομία στη ζωή τους και στην σημερινή πραγματικότητα έχουν τη θέληση να παλέψουν με τα προβλήματα και να τα λύσουν.

 

  Θα μπορούσα να πω ωραία λόγια για την ανάγκη τα σκουπίδια να μαζεύονται στην ώρα τους, για το Μπαρουτάδικο να γίνει σύγχρονο αστικό πάρκο, για το Αιγάλεω να γίνει κόσμημα της Δυτικής Αθήνας κλπ κλπ. Αγαπητοί συμπολίτες η λύση δεν είναι να λέμε ωραία ξύλινα λόγια που είναι ευχολόγια και στρογγυλεμένα για να είναι όλοι χαρούμενοι, αλλά να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους και να βρίσκουμε σύγχρονες λειτουργικές προοδευτικές λύσεις.

  Για μένα η συμμετοχή στα κοινά σημαίνει ευθύνη και όραμα, σημαίνει ανάδειξη νέων και άξιων ανθρώπων για να γίνει το Αιγάλεω Σύγχρονη Πόλη Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

  Για αυτό συμμετέχω ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με την Ανάπλαση Αιγάλεω και υποψήφιο Δήμαρχο το Δημήτρη Μπίρμπα, όπου από το 2010 μέχρι σήμερα είναι παρών και στο Δημοτικό Συμβούλιο και στα δρώμενα της πόλης με προτάσεις ανακοινώσεις, δράσεις.

 

Τασιόπουλος Σταύρος

Νομικός - Master Δημοσίου-Συνταγματικού Δικαίου

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος

με 'Ανάπλαση Αιγάλεω' – Δημήτρης Μπίρμπας