ΚΚΕ: Έργα και ημέρες του ΣΥΡΙΖΑ στο Αιγάλεω

 


Είτε ως ΣΥΝ παλιότερα είτε ως ΣΥΡΙΖΑ σήμερα έχουν δώσει εξετάσεις όλα αυτά τα χρόνια για την πολιτική που ακολουθούν, δεν είναι σημερινοί. Ακούγονται επιχειρήματα όπως:

Τα παραπάνω επιχειρήματα δεν ισχύουν, όσο καλοπροαίρετα κι αν τίθενται από μια μερίδα κόσμου. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δοκιμασμένη δύναμη, η οποία λειτουργεί ως σωσίβιο του καπιταλισμού σε διάφορες φάσεις.
Όλα αυτά τα παραπάνω «πιεστικά διλήμματα» μπορούν να αναιρεθούν στο Αιγάλεω, με χειροπιαστά παραδείγματα. Ένας λόγος παραπάνω που εδώ έχουν δοκιμαστεί στο πολύ πρόσφατο παρελθόν, έχουν ασκήσει διοίκηση στο Δήμο για 8 χρόνια, έχουν προωθήσει την πολιτική τους. Σημειώνουμε ορισμένα χαρακτηριστικά παραδείγματα:
Πρωτοστάτησαν στη διάλυση
των εργασιακών σχέσεων

Πρωτοστάτησαν στη διάλυση υπηρεσιών
και δομών του δήμου

Ορισμένα παραδείγματα ακόμα…
Στους φτωχούς απασχολούμενους και ΕΒΕ έδειξαν και αποδεικνύουν τι... ανάσα θα πάρει ο λαός αν έρθει η «αριστερή κυβέρνηση» που ευαγγελίζονται. Στις επανειλημμένες προσπάθειες των κομμουνιστών δημοτικών συμβούλων να παρθεί απόφαση στο Δημοτικό Συμβούλιο και να σβηστεί κάθε πρόστιμο που επιβάλλεται ως άλλος εισπρακτικός μηχανισμός στους επαγγελματίες, οι ΣΥΡΙΖαίοι σφύριζαν και σφυρίζουν αδιάφορα. Επιπλέον, τα Χριστούγεννα ο Δήμος βάζοντας ως όχημα την πλειοψηφία του σωματείου των ΕΒΕ (ΝΔ) παραχώρησαν σε ιδιώτη πλατείες και το άλσος του Μπαρουτάδικου, προκειμένου να βάλει την πραμάτεια του (τρενάκια, καρουζέλ κ.ά.), σε αντάλλαγμα για το φωτισμό της πόλης. Ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε λευκό, λέγοντας «ναι εντάξει είναι κακό αυτό που γίνεται, αλλά τι να κάνουμε, πρέπει να φωτιστεί η πόλη»!!!!
Έχουν τεράστιες ευθύνες για τις εξελίξεις στο χώρο της Υγείας και στο κλείσιμο του νοσοκομείου «Η Αγία Βαρβάρα» (πρώην Λοιμωδών). Εδώ ο ΣΥΡΙΖΑ αποκαλύφθηκε πλήρως. Κατακεραύνωναν δήθεν την κυβέρνηση για την πολιτική που ακολουθεί στο χώρο της Υγείας και μόλις το ΚΚΕ έθετε το αίτημα «καμιά εμπορική δραστηριότητα στο χώρο της Υγείας, έξω οι ιδιώτες και το κεφάλαιο από τα νοσοκομείο», έκαναν το παγώνι! Ακόμα και σε ψήφισμα που είχε έρθει για τις κινητοποιήσεις ενάντια στο επικείμενο κλείσιμο του Λοιμωδών, όταν είπαμε ότι το στηρίζουμε αρκεί να προστεθεί το ζήτημα Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Υγεία, φυσικά δεν το δέχτηκαν και το καταψήφισαν, ασπαζόμενοι τη λογική της Διοίκησης (ΠΑΣΟΚ) ότι έτσι αδυνατίζει ο τοπικός αγώνας!!!!

Επιβεβαιώνοντας την προσήλωσή τους στον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης είναι χαρακτηριστική η δήλωση του επικεφαλής τους στο Δημοτικό Συμβούλιο: «Υπάρχει ο καπιταλισμός της Σουηδίας υπάρχει και ο καπιταλισμός της Ουγκάντας. Εμείς προτιμάμε να εφαρμόσουμε τον πρώτο». Τα σχόλια είναι περιττά...
Είναι σαφές ότι λύση για τους εργάτες, τους ανέργους, τη φτωχολογιά και του Αιγάλεω δεν αποτελούν οι προτάσεις διαχείρισης του ΣΥΡΙΖΑ. Μοναδική λύση είναι η ισχυροποίηση του ΚΚΕ παντού, στις Ευρωεκλογές, στις Περιφερειακές και Τοπικές εκλογές για να δυναμώνει η συγκέντρωση δυνάμεων για την ανατροπή του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος.

Η Δημοτική Ομάδα του ΚΚΕ
Στο Δήμο Αιγάλεω