ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΟΝ ΒΑΓΓΕΛΗ ΣΑΜΙΟ

ΟΙ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΛΕΩ

ARXMIKRCIT

 

 

Στο προπονητικό κέντρο των ακαδημιών του Παναθηναϊκού στον Καρελά Παιανίας βρέθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 9 Ιουνίου 2023 το τμήμα Κ15 (γεννηθείς 2008) των υποδομών του ΑΟ Αιγάλεω, όπου έδωσε φιλικό αγώνα με την αντίστοιχη ομάδα των «τριφυλλοφόρων».

Πριν την σέντρα της συνάντησης, ο Γενικός Διευθυντής των ακαδημιών του Αιγάλεω κ. Σπύρος Κολοκοτρώνης επέδωσε τιμητική πλακέτα στον Τεχνικό Διευθυντή των «πρασίνων» κ. Βαγγέλη Σάμιο, για την αξιοσημείωτη διαδρομή και προσφορά του στο ποδόσφαιρο, όπου μεταξύ άλλων έχει αγωνιστεί και με το Αιγάλεω την σεζόν 1982-1983, όταν η ομάδα της πόλης μας είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα του Νοτίου Ομίλου της Β΄ Εθνικής.

Μάλιστα, αρκετά χρόνια αργότερα, Βαγγέλης Σάμιος και Σπύρος Κολοκοτρώνης, υπήρξαν συμπαίκτες, καθώς αγωνίστηκαν με την φανέλα της ΑΠΕ Αγίας Ελεούσας στην Δ΄ Εθνική, υπό την τεχνική καθοδήγηση του αείμνηστου Αιγαλιώτη προπονητή, Ζαχαρία Λυκουρίνου.

 

* Στην κεντρική φώτο από αριστερά, ο προπονητής της Κ15 του ΑΟ Αιγάλεω, Θωμάς Μακρής, ο Βαγγέλης Σάμιος και ο Σπύρος Κολοκοτρώνης.

 

 

 

messdiaff

 

 

 

 

Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΑΜΙΟΣ

 

SAMIOSMESS

 

Ο Βαγγέλης Σάμιος γεννήθηκε το 1961 στην Αθήνα και ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά στην Ακαδημία του Παναθηναϊκού, ενώ το 1982 ανέβηκε στην πρώτη ομάδα. Με το Τριφύλλι είχε συμβόλαιο έως το 1984, έχοντας δοθεί ως δανεικός την σεζόν 1982-1983 στο Αιγάλεω, και ακολούθως στον Ατρόμητο. Στους Περιστεριώτες, που δόθηκε αρχικά ως δανεικός την περίοδο 1983-1984, ως αντάλλαγμα για την μεταγραφή του Ανδροκλή Κωνσταντινίδη, στέριωσε και έμεινε μέχρι το 1991, για να συνεχίσει αμέσως μετά σε άλλα ερασιτεχνικά σωματεία, όπως μεταξύ άλλων η Αγία Ελεούσα, και εν συνεχεία να ολοκληρώσει την καριέρα του, για να ασχοληθεί αποκλειστικά με την προπονητική και ειδικότερα τις ακαδημίες.

Ο Βαγγέλης Σάμιος, που είναι κάτοχος διπλώματος προπονητικής UEFA Elite Youth A, έκανε το πρώτο προπονητικό του βήμα το 1996 στην ακαδημία του Χουάν Ραμόν Ρότσα, όπου έμεινε έως το 2004 και συνέχισε για δύο σεζόν στον Ατρόμητο.

Το 2007 στελέχωσε το προπονητικό τιμ των ακαδημιών του Παναθηναϊκού, και έμεινε μέχρι το 2017 περνώντας από το πόστα του προπονητή Κ18 και Κ20. Το 2018 ανέλαβε Τεχνικός Διευθυντής και προπονητής της Κ19 στην Κυπριακή ομάδα του ΑΠΟΕΛ.

Ακολούθως, το 2019 επέστρεψε στον Παναθηναϊκό, αναλαμβάνοντας τα πόστα του Αρχιπροπονητή Ακαδημιών και τεχνικός της Κ19, ενώ το 2022 υπέγραψε νέο διετές συμβόλαιο, μέχρι το 2024, όπου πλέον είναι ο Διευθυντής Ακαδημιών του ιστορικού συλλόγου.

 

* Ακολουθεί η φωτογραφία του τμήματος Κ15 του ΑΟ Αιγάλεω από το παιχνίδι του στην Παιανία με τον Παναθηναϊκό, αλλά και η κοινή φωτογραφία των δύο ομάδων.

 

 

mikr1

 

MESSCITMIKR

 

 

 

messdiaff