Ο ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ “ΠΑΕ ΑΙΓΑΛΕΩ 1931”

ΣΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΣΤΕΦΑΝ ΝΤΕΜΟΛ

DEMOLEX

 

 

Η “ΠΑΕ ΑΙΓΑΛΕΩ 1931” σέβεται, τιμά και δεν ξεχνά την ιστορία της, και αναγνωρίζει όλους όσοι, εδώ και 92 χρόνια, έχουν βάλει το λιθαράκι τους για να “οικοδομηθεί” αυτός ο ποδοσφαιρικός μύθος της πόλης μας, ξεπερνώντας τα στενά όρια της και φτάνοντας χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά!

Μία τέτοια εμβληματική ποδοσφαιρική προσωπικότητα, έστω και αν δεν κάθισε για πάρα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα στον πάγκο του Αιγάλεω, ήταν και ο Βέλγος Στέφαν Ντεμόλ, που, όμως, …έγραψε και αυτός το όνομα του στο «Χρυσό Πάνθεον» του Αιγάλεω, καθώς σε μια από τις πιο ιστορικές στιγμές του συλλόγου, ως προπονητής της ομάδας, πανηγύρισε τον Σεπτέμβριο του 2004, στην Άγκυρα της Τουρκίας, την πρόκριση επί της Γκεντσλερμπιρλιγκί, οδηγώντας το Σίτι στην συμμετοχή του στους ομίλους του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, στην μεγαλύτερη επιτυχία της πολυετής διαδρομής του.

Νωρίς το πρωϊ της Παρασκευής 23 Ιουνίου 2023, τα ελληνικά δημοσιογραφικά μέσα, μετέφεραν την είδηση, του θανάτου από ανακοπή καρδιάς (χθες Πέμπτη 22 Ιουνίου 2023), του Στέφαν Ντεμόλ, σε ηλικία μόλις 57 ετών!

Μια είδηση, που σκόρπισε την θλίψη και στην πόλη μας το Αιγάλεω, όπου ο Βέλγος προπονητής, άφησε το αποτύπωμα του.

Στην ανακοίνωση της η “ΠΑΕ ΑΙΓΑΛΕΩ 1931” της οικογένειας Παλτόγλου, ανέφερε τα εξής:

«Αντίο Στεφάν Ντεμόλ

Η ΠΑΕ ΑΙΓΑΛΕΩ 1931 εκφράζει την βαθύτατη θλίψη της για τον πρόωρο χαμό του Στεφάν Ντεμόλ, ο οποιος υπέστη καρδιακή προσβολή και "έφυγε" στα 57 του χρόνια.

Ο Στεφάν Ντεμόλ υπήρξε προπονητής του Αιγάλεω στην Α Εθνική την περίοδο 2004-2005 και συνέδεσε το όνομα του με την μεγαλύτερη επιτυχία στην ιστορίας της ομάδας μας με την συμμετοχή της Ομίλους του UEFA CUP.

Μια από τις ενδοξότερες σελίδες της "κυανόλευκης" ιστορίας που ξεκίνησε να γράφετε στην Άγκυρα με την πρόκριση επί της Γκεντσλερμπιρλίγκι και συνεχίστηκε με τις αναμετρήσεις κόντρα σε Μίντλεσμπρο, Παρτιζάν Βελιγραδίου, Λάτσιο και Βιγιαρεάλ στην φάση των Ομίλων…

Καλό ταξίδι κόουτς».

 

 

MAMOK

 

 

 

 

Ο ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝ ΝΤΕΜΟΛ

 

MESSDEMOK

 

Ο Στεφάν Αύγουστος Έρνεστ Ντεμόλ (11 Μαρτίου 1966 - 22 Ιουνίου 2023) ήταν Βέλγος προπονητής ποδοσφαίρου και πρώην διεθνής παίκτης.

Άρχισε να αγωνίζεται από την ηλικία των 9 ετών στην ομάδα νέων της ΦΚ Ντρόγκενμπος και το 1980 εντάχθηκε στην φημισμένη Άντερλεχτ.

Θεωρούμενος μεγάλο ταλέντο, ο Ντεμόλ σύντομα (1985) προωθήθηκε στην ανδρική ομάδα, όπου κατέλαβε τη θέση του κεντρικού αμυντικού και άρχισε να συγκεντρώνει πάνω του τα βλέμματα άλλων μεγάλων συλλόγων της Ευρώπης.

Έτσι το 1988 υπέγραψε συμβόλαιο με την ιταλική Μπολόνια και τον επόμενο χρόνο βρέθηκε στην Πόρτο. Το 1990 ήταν ποδοσφαιριστής της γαλλικής Τουλούζ, ενώ το 1991 επέστρεψε στη χώρα του για χάρη της Σταντάρ Λιέγης, με την οποία επίσης διακρίθηκε κατακτώντας το Κύπελλο Βελγίου το 1993.

Στη συνέχεια φόρεσε τη φανέλα της Σερκλ Μπρυζ (1994) και την επόμενη χρονιά αυτήν της πορτογαλικής Σπόρτινγκ Μπράγκα.

Ακολούθησαν, ο Πανιώνιος (1996-1997), η ελβετική Λουγκάνο και η Τουλόν της Β΄ κατηγορίας της Γαλλίας. Το 1998 έπαιξε στην Ντέντερλο και τερμάτισε την καριέρα του το 2000 με την τοπικής κατηγορίας ΣΚ Χάλε.

Ο Ντεμόλ αγωνίσθηκε 38 φορές στην Εθνική ομάδα του Βελγίου και σκόραρε 1 φορά, εναντίον της Σοβιετικής Ένωσης στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1986, στο Μεξικό.

Μετά το πέρας της σταδιοδρομίας του ως παίκτης, ξεκίνησε την καριέρα του ως προπονητής.

Ανέλαβε τις, ΚΦΚ Τύρνχαουτ, Γκέελ, Μαλίν, Ντέντερ Έεντραχτ Χέκελγκεμ, το Αιγάλεω στις 2 Ιουλίου 2004, και ακολούθησαν οι, Εθνικός Άχνας, Σπόρτινγκ Σαρλερουά, Άρης Λεμεσού, ο ΠΑΣ Γιάννινα (από το καλοκαίρι του 2010 ως το Νοέμβριο του 2011), η ΦΚ Βρυξέλλες, η Τέρο Σασάνα και η Αλ Φαϊζαλί ΦΚ (Χαρμά).

Μετά την αποχώρηση του από το Αιγάλεω, είχε αναλάβει χρέη βοηθού προπονητή στην Σταντάρ Λιέγης και από το 2006 ήταν βοηθός του Ρενέ Βαντερέϊκεν στην Εθνική ομάδα του Βελγίου, έως το 2008, που ανέλαβε τον Εθνικό Άχνας στην Κύπρο.

 

 

MAMOK