ΟΙ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΤΡΩΟ

ARXNIKOPP

 

 

Ο Αντιπρόεδρος της ΕΠΣΑ (Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αθήνας) και διακεκριμένος Νομικός, κ. Άγγελος Νικόπουλος, μετά την σημερινή έκτακτη ΓΣ της ΕΠΟ, μέσω του διαδικτυακού του λογαριασμού γνωστοποίησε την απόφαση για την αναστολή των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων.

Ακολούθησαν αρκετοί σχολιασμοί από χρήστες του FB, για να προσθέσει και ο ίδιος τις επισημάνσεις του σχετικά με το Μητρώο.

 

Έγραψε ο κ. Άγγελος Νικόπουλος:

 

“Τα πράγματα, δεν είναι άσπρο - μαύρο. Υπάρχουν πολλά στραβά πράγματα στο μητρώο που πάρα τις επισημάνσεις - διαμαρτυρίες παραμένουν και θα ταλαιπωρούν. Θυμίζω ότι η ΕΠΣ Αθηνών βοήθησε όλα τα σωματεία να εγγραφούν και ενίσχυσε οικονομικά τα σωματεία μέλη της προκειμένου να εγγραφούν στο μητρώο.

Ωστόσο, δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές αγωνιστικές ή άλλες κυρώσεις στα σωματεία που δεν μπαίνουν στο μητρώο (να μην μπορούν να αγωνιστούν, να απαγορεύεται να τους δίνουν οι ΟΤΑ γήπεδα, να μην ψηφίζουν στις Ενώσεις, να διαγράφονται από τις Ενώσεις κλπ.).

Αυτά αφορούν όλους μας γιατί σήμερα είμαστε όλοι στο μητρώο, αλλά αύριο;

Αρκούμαι να σας αναφέρω κάποια χαρακτηριστικά παραδείγματα για να δείξω τι συμβαίνει και τι μπορεί να συμβεί στο μέλλον με οποιοδήποτε σωματείο με το μητρώο (και θα μιλήσω με ονόματα και στοιχεία σε όποιον αμφισβητήσει οτιδήποτε):

 

α) Σωματεία που έχουν όλες τις προϋποθέσεις και μπαίνουν στο μητρώο (ανακοινώνονται) ξαφνικά τα βγάζουν χωρίς λόγο (αυτό έχει συμβεί σε 4-5 σωματεία της ΕΠΣΑ, ενδεικτικά ρωτήστε την Αθηναϊδα),

 

β) σωματεία δεν μπαίνουν στο μητρώο γιατί έχουν τους προπονητές τους με ωρομίσθιο και όχι με μισθό, και στην ΓΓΑ "δεν κάνουν πολλαπλασιασμούς",

 

γ) σωματεία κόβονται επειδή δεν προσκομίζουν το ιδρυτικό τους καταστατικό, ενόσω είναι γνωστό ότι το αρχείο του Πρωτοδικείου έχει καταστραφεί και έχει καταστατικά από το 1970 και μετά!!!

 

δ) σωματεία κόβονται από το μητρώο για χίλια δυο άλλα απίθανα πράγματα (νόμιμος εκπρόσωπος, επειδή έχουν μόνο πρακτικά αρχαιρεσιών και όχι πρακτικά εκλογικής Συνέλευσης, ή επειδή απασχόλησαν προπονητή για λιγότερο από 6 μήνες ή επειδή έγραψαν ως αποδοχές προπονητή 249,88 Ευρώ και όχι 250 Ευρώ, ή γιατί δεν μπορούν να βρουν και να υποβάλουν στην ΓΓΑ την απόφαση αθλητικής αναγνώρισης που η ΓΓΑ εξέδωσε!!! και πολλά άλλα περίεργα).

 

Η αντίδραση λοιπόν δεν είναι για κόντρα με τον υπουργό, άλλα για να μην παρεμβαίνει σε ποδοσφαιρικά ζητήματα”.

 

 

MOUSKX