Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΑΠΤΟΠΟΥΛΟΣ…

 

 

ΑΝΑΠΟΛΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ!

 

 

DYNARX

 

 

 

Λόγω Κορωνοϊού και προφανώς λόγω ανέσεως χρόνου και ειδήσεων, έχουμε καταπιαστεί με το παρελθόν.

Μεγάλη χρονικά και αξιοσημείωτη η πορεία του Γιάννη Ραπτόπουλου (κεντρική φώτο) στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, που συνεχίζει να παίζει ακόμη - αυτή την σεζόν σε επίσημο σωματείο του Πειραιά - αλλά μιας και πιάσαμε τα προ Κορωνοϊού, ο Γιάννης μας "εφοδίασε" με φωτογραφία (που σας παραθέτουμε), ενός ιστορικού συλλόγου, που εδώ και 13 χρόνια δεν υπάρχει στον ποδοσφαιρικό χάρτη. Σημείο των καιρών. Ο λόγος για την Δύναμη Κορυδαλλού, η οποία ιδρύθηκε το 1958 και «έσβησε» από τα πειραϊκά επίσημα πρωταθλήματα, το 2007.

Η φωτογραφία, από το αρχείο του Γιάννη Ραπτόπουλου, που σας παρουσιάζουμε σήμερα είναι από την σεζόν 2002-2003 όταν ο Κορυδαλλιώτικος σύλλογος έπαιζε στην Α΄ Πειραιά. Πριν την φωτογραφία, αξίζει να θυμηθούμε λίγα στοιχεία από την ιστορία της ομάδας.

 

 

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

 

 

 

Π.Α.Ο ΔΥΝΑΜΙΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

 

 

Ο Ποδοσφαιρικός Αθλητικός Όμιλος «Δύναμις Κορυδαλλού» με τον διακριτικό τίτλο «Δύναμη Κορυδαλλού», ήταν ανεξάρτητο ερασιτεχνικό ελληνικό ποδοσφαιρικό σωματείο με έδρα τον Κορυδαλλό Αττικής και επίσημο έτος ίδρυσης το 1958. Στο παρελθόν αποτελούσε επίσημο σωματείο που άνηκε στη δύναμη της Ε.Π.Σ. Πειραιά και είχε αγωνιστεί στην Δ' Εθνική κατηγορία.

Ο Ποδοσφαιρικός Αθλητικός Όμιλος «Δύναμις Κορυδαλλού» ιδρύθηκε το 1958 στην περιοχή του Κορυδαλλού και της Νίκαιας, πλησίον του γηπέδου Νίκαιας. Το 1960 έγινε επίσημο μέλος της Ε.Π.Σ. Πειραιά και εντάχθηκε στη Δόκιμη κατηγορία. Το 1962 αναγνωρίστηκε επίσημα από την Ε.Π.Ο. με Αριθμό Μητρώου ΕΠΟ 972 και εντάχθηκε επίσημα στα πρωταθλήματα της Ε.Π.Σ. Πειραιά, ξεκινώντας από τη Δ΄ Κατηγορία την αγωνιστική περίοδο 1962-63. Αγωνίστηκε με επιτυχία στα τοπικά πρωταθλήματα της Ε.Π.Σ. Πειραιά μέχρι και το 1967, όποτε και στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου 1966-67 αποχώρησε από το πρωτάθλημα ως ένδειξη διαμαρτυρίας προς το δικτατορικό καθεστώς που είχε επιβληθεί στη χώρα μας.

Έπειτα την επάνοδο του Δημοκρατικού πολιτεύματος, επανεντάχθηκε στο πρωτάθλημα της Ε.Π.Σ. Πειραιά το 1978 και από την αγωνιστική περίοδο 1978-79 αρχίζει εκ νέου η επίσημη αγωνιστική της δράση από την Γ΄ κατηγορία. Η πιο λαμπρή χρονιά στην ιστορία του σωματείου ήταν το 1995, όποτε και την αγωνιστική περίοδο 1994-95 η ομάδα της Δύναμης τερμάτισε στη 2η θέση του 2ου Ομίλου της Α΄ Κατηγορίας και κατόπιν νίκησε τον ισόβαθμό της Ηρακλή Ελευσίνας σε αγώνα μπαράζ στον Ασπρόπυργο, κερδίζοντας την άνοδο στην Δ΄ Εθνική Κατηγορία. Την αγωνιστική περίοδο 1995-96 συμμετείχε στον 2ο Όμιλο του πρωταθλήματος της Δ΄ Εθνικής, γνωρίζοντας ωστόσο τον υποβιβασμό και τα επόμενα χρόνια αγωνίστηκε στα τοπικά πρωταθλήματα της Ε.Π.Σ. Πειραιά.

Τον Ιούνιο του 2005 συμφωνούν οι διοικήσεις των συλλόγων «Α.Π.Ο. Αετός Κορυδαλλού» και «Π.Α.Ο. Δύναμις Κορυδαλλού» να συνεργαστούν και να δημιουργήσουν μία δυνατή ομάδα, που θα πρωταγωνιστήσει στο πρωτάθλημα της Α΄ Πειραιά και η άλλη που θα αποτελείται από ποδοσφαιριστές 15 ως 19 ετών, να αποτελέσει φυτώριο της πρώτης. Η Δύναμη Κορυδαλλού τη σεζόν 2005-06 αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα της Α΄ Κατηγορίας Ε.Π.Σ. Πειραιά διαθέτοντας την πιο νεανική ομάδα στην ιστορία της κατηγορίας και πραγματοποίησε πολύ καλή πορεία, χάνοντας ωστόσο από συγκυρίες την παραμονή της. Η σεζόν 2006-07 θα αποτελέσει το κύκνειο άσμα για την ιστορική ομάδα καθώς αν και στην Β΄ Κατηγορία όπου και αγωνίστηκε, πέτυχε την παραμονή της με σχετική άνεση, πραγματοποιώντας μάλιστα πορεία πρωταθλητισμού στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος, η διοίκησή της αποφάσισε να δώσει τέλος σε 50 χρόνια προσφοράς στο ποδόσφαιρο και το αθλητικό ιδεώδες.

 

 

RAPTOPMES7

 

 

ΑΝΩΘΕΝ ΣΕΙΡΑ (από αριστερά): Φραγκούλης, Σαρδελάς, Σερέτης, Κουτρούλης, Προκόπας, Γραμματικόπουλος.

 

ΚΑΤΩ ΣΕΙΡΑ (από αριστερά): Κωστανάσιος, Ραπτόπουλος, Ιορδανίδης, Μανικιώτης, Σουκαράς.

 

 

 

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΑΠΤΟΠΟΥΛΟΣ

 

 

RAPTOPMES3

 

 

…Τρέλα με το ποδόσφαιρο, ο γεννημένος και μεγαλωμένος στο Αιγάλεω, μόνιμος κάτοικος Χαϊδαρίου πλέον, Γιάννης Ραπτόπουλος, ο οποίος διανύει φέτος, την σεζόν 2019-2020, την 26η παρουσία του (!!!) σε επίσημα πρωταθλήματα.

Ο Γιάννης Ραπτόπουλος, έχει παίξει σε όλες τις θέσεις της άμυνας, μπροστά από την άμυνα προς το κέντρο, αλλά και πίσω, δηλαδή όταν χρειάστηκε αναγκαστικά, φόρεσε και τα… γάντια του τερματοφύλακα!

Ο Γιάννης Ραπτόπουλος, από το 1994 έως το 2001 έπαιξε στον Κρόνο Αιγάλεω, μετά ως το 2003 φόρεσε την φανέλα της Δύναμης Κορυδαλλού, ακολούθησε η σεζόν 2003-2004 στον Θρίαμβο Χαϊδαρίου, η περίοδος 2004-2005 στην Ανθούπολη, δύο (2) χρόνια στον Ιπποκράτη, πέρασμα από τον ιστορικό Ήφαιστο Περιστερίου την σεζόν 2007-2008, συνέχισε για δύο (2) περιόδους στην Ιεράπολη, το 2010-2011 έπαιξε στον Πανφαληρικό, μετά στον Ήφαιστο Νικαίας, το 2012 επέστρεψε στην Ανθούπολη, ενώ από το 2013 έως το 2016 ήταν βασικό στέλεχος της Ιεράπολης. Το 2017 βρέθηκε στον Ηρακλή Νικαίας και από τότε έως και τώρα συνεχίζει στα πειραϊκά επίσημα πρωταθλήματα.

 

RAPTOPMES1

 

ΑΝΩΘΕΝ ΦΩΤΟ: Εκφάνσεις και εκφράσεις του πολυτάλαντου Γιάννη Ραπτόπουλου

 

RAPTOPMES2

 

 

ΑΝΩΘΕΝ ΦΩΤΟ: Άψογο το ποδοσφαιρικό στυλ του… χαϊλάντερ Γιάννη Ραπτόπουλου

 

RAPTOPMES4

 

ΑΝΩΘΕΝ ΦΩΤΟ: Ποτέ δεν έκρυψε τα φίλαθλα αισθήματα του ο Ραπτόπουλος

 

RAPTOPMES5

 

ΑΝΩΘΕΝ ΦΩΤΟ: …Πολυεργαλείο ο Ραπτόπουλος! (Πρώτο και δεύτερο πλάνο, επιδίδεται στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, ενώ στο δεξί πλάνο είναι… κατάλοιπο του Γιάννη από την θητεία του στα ΟΥΚ)!

 

 

RAPTOPMES6

 

ΑΝΩΘΕΝ ΦΩΤΟ: Όταν ο Γιάννης Ραπτόπουλος και ο Παναθηναϊκός στις 26 Νοεμβρίου 2008 «άλωσαν» στο Μεάτσα την Ίντερ του Μουρίνιο! Γατάκια…

 

 

MAKRAPTOK