Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΦΕΡΕ… ΣΤΟΛΟ ΑΜΑΞΙΔΙΩΝ

 

ΣΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΙΓΑΛΕΩ

 

eiddim

 

 

ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

ΑΠΟ ΚΩΣΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑΝΝΗ ΣΑΜΙΟ («ΑΛΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ»)

ΤΗΝ ΕΛΕΝΗ ΤΣΟΥΝΑΚΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ «JONI AND FRIENDS»

Στην ζωή πάντα υπάρχει ελπίδα… Νόμος της ζωής! Και υπάρχει, εφόσον η σπίθα της αλληλεγγύης διατηρείται ζωντανή και ορατή!

 

Στις αρχές Ιανουαρίου 2021, σε αθλητική - δρομική εκδήλωση που διοργάνωσε ο σύλλογος «ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ» του συμπολίτη μας Δημοτικού Συμβούλου κ. Κώστα Σάμιου (Επικεφαλής της παράταξης «ΑΛΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ»), ο ΣΥΒΕΠΑΠ (Σύνδεσμος Βετεράνων Αιγάλεω) μέσω του επίσης Δημοτικού Συμβούλου κ. Γιάννη Σάμιου (μέλος του συνδυασμού «ΑΛΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ») ενημέρωσε τους αθλούμενους - δρομείς για την δράση με την συλλογή πλαστικών καπακιών, προκειμένου να αποκτούνται αναπηρικά αμαξίδια, που δίνονται δωρεάν σε όσους έχουν ανάγκη.

 

Μέσω του δρομέα, κ. Γιάννη Τσουνάκου, την δράση αυτή έμαθε η μητέρα του, κ. Ελένη Τσουνάκου, μέλος του συλλόγου «Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ», η οποία κινητοποιήθηκε αστραπιαία, δείχνοντας την αλληλεγγύη της, και επικοινώνησε με τους κ.κ. Κώστα και Γιάννη Σάμιο.

 

Η κ. Τσουνάκου, ως «συνδετικός κρίκος» και με τεράστια ευαισθησία για το θέμα, έφερε σε επαφή τους Δημοτικούς Συμβούλους της παράταξης «ΑΛΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ» με τους ανθρώπους της φιλανθρωπικής οργάνωσης «JONI AND FRIENDS», που επίσης αμέσως προθυμοποιήθηκαν να προσφέρουν την αλληλεγγύη τους.

 

Και πράγματι αυτή η φιλανθρωπική συνεργασία, ήταν πέρα για πέρα σπουδαία, καθώς η

 

«JONI AND FRIENDS», διέθεσε για αυτή την δράση έναν μεγάλο αριθμό αναπηρικών αμαξιδίων (χειροκίνητα, μεταφοράς, ειδικού τύπου, ελαφρού τύπου, παιδικά), πατερίτσες, δεκανίκια, ορθοστάτες (π), τα οποία με πρωτοβουλία των άξιων συμπολιτών μας κ.κ. Κώστα και Γιάννη Σάμιου, διατέθηκαν για τις ανάγκες του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αιγάλεω.

 

Μάλιστα, πριν λίγες μέρες, σε χώρο της «JONI AND FRIENDS», οι εκπρόσωποι του εν λόγω οργανισμού, ο κ. Δημήτριος Λέκκας και η κ. Σοφία Κουτάτζη, υποδέχθηκαν με χαρά, την κ. Ελένη Τσουνάκου, τους Δημοτικούς Συμβούλους Αιγάλεω κ.κ. Κώστα και Γιάννη Σάμιο, όπως επίσης την Διευθύντρια του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αιγάλεω κ. Βασιλική Μπαθρέλου και συναδέλφισσες της εκπαιδευτικούς.

 

Η κ. Μπαθρέλου και οι άλλες εκπαιδευτικοί του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αιγάλεω, επέλεξαν τα αμαξίδια και άλλα σημαντικά προϊόντα, που είχε άμεση ανάγκη η σχολική μονάδα της πόλης μας, που όπως αντιλαμβανόμαστε μέσα σε τέτοιες δύσκολες εποχές, επιτελεί, χάρις στους εκπαιδευτικούς του, τεράστιο κοινωνικό έργο.

 

Ήταν μία τελετή παράδοσης – παραλαβής, που πέρα από το τεχνικό της μέρος, είχε έναν ιδιαίτερα συγκινησιακό χαρακτήρα, καθώς επαληθεύθηκε ότι η αλληλεγγύη και η αγάπη ζει και βασιλεύει.

 

Σε όλους όσοι, ξεκίνησαν αυτή την προσπάθεια, και ειδικά στους Δημοτικούς Συμβούλους της πόλης μας, κ.κ. Κώστα και Γιάννη Σάμιο, την κ. Ελένη Τσουνάκου, τον κ. Δημήτρη Λέκκα και την κ. Σοφία Κουτάτζη, αξίζουν πολλά, αληθινά, μπράβο και συγχαρητήρια.

 

Με δηλώσεις τους, ο επικεφαλής της παράταξης «ΑΛΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ» (και Πρόεδρος τους συλλόγου «ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ») κ. Κώστας Σάμιος, αλλά και ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Αθλητισμού και Υπεύθυνος Δημ. Σχέσεων του ΣΥΒΕΠΑΠ κ. Γιάννης Σάμιος, ευχαριστούν δημοσίως την κ. Ελένη Τσουνάκου, τον κ. Δημήτρη Λέκκα, την κ. Σοφία Κουτάτζη, όπως και την «JONI AND FRIENDS», για την τεράστια προσφορά τους, αλλά και την αληθινή αγάπη που επέδειξαν.

 

Οι δύο Δημοτικοί Σύμβουλοι της πόλης, επεσήμαναν δε, ότι μετά το πέρας των μέτρων για την πανδημία, θα διοργανωθούν επίσημες εορταστικές αθλητικές εκδηλώσεις, όπου θα τιμηθούν τα παραπάνω πρόσωπα.

 

Τελειώνοντας, να αναφερθούμε και στην δραστήρια κ. Ελένη Τσουνάκου, που για πάρα πολλά χρόνια επιτελεί ακούραστα τεράστιο κοινωνικό αγώνα για όλους όσοι έχουν ανάγκη.

 

Η κ. Ελένη Τσουνάκου, είναι μέλος του ΔΣ «Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ».

 

Γεννήθηκε στην Αθήνα και διαμένει στα δυτικά προάστια. Απόφοιτη της σχολής Λογιστών, εργάστηκε στην Ε.Τ.Β.Α (Ελληνική Τράπεζα Βιομηχανικής Αναπτύξεως) από όπου συνταξιοδοτήθηκε με τον βαθμό του Τμηματάρχου Α.

 

Το 1982 γεννήθηκε η κόρη της Χριστίνα, με συγγενή καρδιοπάθεια (μεσοκοιλιακή επικοινωνία) η οποία χειρουργήθηκε το 1984. Κατά την διάρκεια της μεγάλης ταλαιπωρίας του παιδιού της, έλαβε αμέριστη βοήθεια και συμπαράσταση από την Αθηνά Βαρέλα - Κολτσιδοπούλου, η οποία τότε ήταν στην αρχή της υλοποίησης του θαυμαστού έργου της δημιουργίας του Συλλόγου ενημέρωσης, βοήθειας και συμπαράστασης καρδιοπαθών παιδιών Ελλάδος, ο οποίος έλαβε χώρα το 1983. Βοήθησε σαν ιδρυτικό μέλος σημαντικά τον Σύλλογο «Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ», τον οποίον υπηρέτησε ως Γενική Γραμματέας από το 1983 έως το 1990.

 

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό

 

 

CLMES

 

 

GOTS1J

 

 

GOTS2J

 

 

GOTS3J

 

GOTS4J

 

GOTS5J

 

j1

 

j2

 

j5

 

j6

 

j7

ΑΝΩΘΕΝ ΦΩΤΟ (από αριστερά): Ελένη Τσουνακου, Γιάννης Σάμιος, Παναγιώτης Γκότσης

 

j9

 

 

j10

 

 

j8

 

ΑΝΩΘΕΝ ΦΩΤΟ (από αριστερά): Κώστας Σάμιος, Βασιλική Μπαθρέλου, Ελένη Τσουνάκου, Γιάννης Σάμιος, Σοφία Κουτάτζη, Δημήτρης Λέκκας

 

 

CLMES