ΣΟΒΑΡΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΝΙΚΗΣ ΣΙΑΡΑΜΠΗ… «ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΕ 7 ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ»

Η επικεφαλής της Δημοτικής Ενωτικής Κίνησης και δημοτική σύμβουλος Αγίας Βαρβάρας, Νίκη Σιαραμπή, προβαίνει σε μια σοβαρή καταγγελία, που έχει να κάνει με την ασφάλεια των πολιτών. Μετά από αυτοψία σε πλατείες της πόλης, διαπίστωσε σοβαρότατες κακοτεχνίες σε 7 πλατείες, των οποίων η επισκευή καθυστερεί με συνέπεια να υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για όποιος τις χρησιμοποιεί.

Στην καταγγελία που υπογράφει, θέτει αρκετά ερωτηματικά, ορισμένα εκ των οποίων και στον Αντιδήμαρχο, Θ. Ντάβιο...

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της καταγγελίας:

"Με αφορμή την επιθεώρηση καλής εκτέλεσης εργασιών του Δήμου Αγίας Βαρβάρας, που επιτέλεσα στα πλαίσια εκπλήρωσης των καθηκόντων μου, ως δημοτική σύμβουλος, επικεφαλής της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ, και με το ρόλο του μέλους της αρμόδιας επιτροπής, διαπίστωσα για ακόμη μια φορά την κακή κατάσταση και ελλιπή συντήρηση των δημόσιων κοινόχρηστων χώρων και ειδικότερα των πλατειών και παιδικών χαρών του Δήμου μας.

Σε πολλές περιπτώσεις επικίνδυνα για την ασφάλεια των μικρών παιδιών όργανα σε παιδικές χαρές, που πρέπει να επιδιορθωθούν ή και να αντικατασταθούν. Ενημερώθηκα επίσης, κατά την επίσκεψή μου στους χώρους αυτούς, ότι κάποιοι προνοητικοί και φιλότιμοι γονείς ή περίοικοι, που ανησυχούν για θέματα ασφάλειας και βλέπουν ότι ο Δήμος καθυστερεί πολύ την επισκευή τους, παίρνουν πρωτοβουλία και με δικά τους μέσα προσπαθούν να τα κάνουν πιο ασφαλή. Αυτά όμως είναι ημίμετρα και παρότι τιμούν τους συγκεκριμένους κατοίκους, δεν τιμούν το Δήμο, που δεν ανταποκρίνεται ικανοποιητικά στις ευθύνες και υποχρεώσεις του. Χρειάζεται συνεχής και αδιάλειπτος έλεγχος από τις υπηρεσίες του Δήμου και άμεση ανταπόκριση για την ορθή επισκευή τους, όταν διαπιστώνονται προβλήματα και ζημιές κατά τους επιτόπιους ελέγχους ή όταν υπάρχει σχετική ενημέρωση από κατοίκους.

Εντόπισα ακόμη σε πολλά σημεία ολικώς ή μερικώς κατεστραμμένα παγκάκια, κάποια και επικίνδυνα, παρότι το καλοκαίρι ανατέθηκε σε εργολάβο η επισκευή τους αντί ικανοποιητικότατου οικονομικού τιμήματος σε 7 πλατείες του Δήμου. Σε ορισμένες μάλιστα πλατείες καταγγέλλω ότι δεν εντόπισα καμία απολύτως εργασία, προς μεγάλη μου έκπληξη και αγανάκτηση, αντίθετα με όσα με διαβεβαίωνε σε σχετική γραπτή βεβαίωσή του ο νυν αντιδήμαρχος,   κ. Θ. Ντάβιος!

Δεν εκτελέστηκε ορθά η εργασία στο σύνολό της από τον ανάδοχο; Δεν επιθεωρήθηκαν σωστά οι εργασίες από το Δήμο και τον κ. Ντάβιο; Μου δόθηκε λάθος βεβαίωση από τον κ. Ντάβιο;  Ασυνείδητοι πρόλαβαν να τα καταστρέψουν πριν καν οι εργασίες παραληφθούν; Τα ερωτήματα που εύλογα προκύπτουν είναι πολλά και σοβαρά!

Οι εργασίες επισκευής στα ξύλινα παγκάκια έγιναν τον Ιούλιο και σύμφωνα με τη σχετική βεβαίωση του κ. Θ. Ντάβιου στις εξής πλατείες:

1) Προφήτη Ηλία,

2) Άλσος Ειρήνης (κάτω από το Σιντριβάνι),

3) 19ης Μάη,

4) Μακρυγιάννη,

5) Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής,

6) Άλσος Δόξης και

7) παιδική χαρά Κόδρου και Παπαφλέσσα.

Αγαπητοί συμπολίτες, όλοι εσείς που επισκέπτεστε και απολαμβάνετε τους χώρους που αναφέρονται, γνωρίζετε ποιός ευθύνεται για την κάκιστη κατάσταση που διαπίστωσα τόσο εγώ, όσο κι εσείς καθημερινά. Επιδιορθώθηκαν και τόσο γρήγορα λεηλατήθηκαν, δεν επισκευάστηκαν, επισκευάστηκαν εν μέρει ή συνδυασμός των ανωτέρω;

Πλέον των προσωπικών μου θλιβερών συμπερασμάτων, πραγματικά θα ήθελα την άποψή σας , τη γνώση σας, τις παρατηρήσεις σας. Τηλ. Επικοινωνίας: 210-5616141, 6938297004".

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

                                                                               ΝΙΚΗ ΣΙΑΡΑΜΠΗ – ΜΙΧΑΛΑΚΑΚΟΥ

                                                                                ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

                                                                         Επικεφαλής ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ (ΔΕΚ)