ΟΛΙΓΩΡΙΑ ΚΑΙ ΑΡΓΑ ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

 

Για ολιγωρία,  αργά αντανακλαστικά, άγνοια, έλλειψη αλληλοενημέρωσης και προσπάθεια παραπλάνησης του Δημοτικού Συμβουλίου κατηγόρησε τη Δημοτική αρχή ο επικεφαλής του συνδυασμού «Αγία Βαρβάρα – ΔΥΝΑΤΗ ΠΟΛΗ», Δημοτικός Σύμβουλος κος Μιχάλης Γιάγκας κατά τη συνεδρίαση της 11ης Φεβρουαρίου 2015.
Αιτία αποτέλεσε η μη συμμετοχή του Δήμου Αγίας Βαβάρας στη διεκδίκηση 5.500.000 ευρώ μέσω του προγράμματος «Λειτουργία Περιφερειακών Μηχανισμών Υποστήριξης της Ανάπτυξης και προώθησης των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων (ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ) και ευρύτερα των πρωτοβουλιών της Κοινωνικής Οικονομίας».
Η προθεσμία υποβολής των προτάσεων για το διαγωνισμό έληγε την Δευτέρα 15/12 και η Δημοτική αρχή εισήγαγε για συζήτηση, τη συμμετοχή σε εταιρικά σχήματα, στη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου της 17ης Δεκεμβρίου 2014, δύο μέρες δηλαδή, μετά τη λήξη της προθεσμίας.
Το θέμα αποσύρθηκε από τον Πρόεδρο του Δ.Σ και ευλόγως προκάλεσε την άμεση ερώτηση του κ. Γιάγκα, για τον λόγο της απόσυρσης.
Ερωτηματικά δημιούργησαν, για τον τρόπο λειτουργίας της Δημοτικής Αρχής, οι απαντήσεις που δόθηκαν.  Όπως προκύπτει από τα πρακτικά της 17ης Δεκεμβρίου τρείς διαφορετικούς ισχυρισμούς περιείχαν οι απαντήσεις της Δημοτικής αρχής, «θα αλλάξει ο άξονας και θα μπεί δε άλλη διαδικασία» ισχυρίστηκε ο Πρόεδρος κ. Σαρόπουλος, «υπάρχουν εκκρεμότητες από τους εταίρους», ο Αντιδήμαρχος κ. Πρεντάκης, και ότι «Δεν χάθηκε καμία ημερομηνία»,  «το πρόγραμμα αυτό δεν θα υλοποιηθεί», «το πρόγραμμα αυτό δεν θα προχωρήσει»,  διαβεβαίωνε ο Δήμαρχος κ. Καπλάνης. Μάλιστα με κατηγορηματικό τρόπο ο κος  Καπλάνης βεβαίωνε: «Ψάξτε το .... αν διαπιστώσετε ότι ο Δήμος Αγίας Βαρβάρας έχασε τις ημερομηνίες, δημόσια θα βγώ να το αναγνωρίσω».
Η πραγματικότητα είναι ότι ο διαγωνισμός προχώρησε κανονικά, ολοκληρώθηκε την 15η Δεκεμβρίου 2014, υποβλήθηκαν τρείς τουλάχιστον προτάσεις οι οποίες βρίσκονται στο στάδιο της αξιολόγησης και ο Δήμος Αγιας Βαρβάρας, δυστυχώς, δεν συμμετέχει σε καμία αναπτυξιακή σύμπραξη σε αντίθεση με τους περισσότερους δήμους της Αττικής.
Αποτέλεσμα αυτής της ολιγωρίας είναι να χάσει ο Δήμος Αγίας Βαρβάρας την ευκαιρία να διεκδικήσει συμμετοχή στην αξιοποίηση 5.500.000 Ευρώ, να δημιουργήσει προϋποθέσεις ανάπτυξης στην πόλη και να συμβάλει στη δημιουργία θέσεων εργασίας για τους Δημότες.