botsari4

 

ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΗΣ Μ.ΜΠΟΤΣΑΡΗ

H αναγκαία ανάπλαση της Μ. Μπότσαρη, όχι μόνο θα αλλάξει την προβληματική σημερινή της εικόνα, αλλά θα αποτελέσει ένα ουσιαστικό έργο πνοής για τους επαγγελματίες του δεύτερου μεγαλύτερου κεντρικού εμπορικού δρόμου του Αιγάλεω, που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα του κατεστραμμένου και «τελειωμένου» οδοστρώματος, ως προέκταση και της δικής τους επαγγελματικής επιβίωσης.

Πότε θα «σωθεί» η Μπότσαρη; Αυτό ήταν ένα από τα πρώτα ερωτήματα που είχε καταθέσει πρίν ένα περίπου χρόνο στη νέα –τότε- δημοτική αρχή, ο δημοτικός σύμβουλος Λ. Παπαγεωργίου, ο οποίος ψαρεύοντας για διαβεβαιώσεις, είχε λάβει την προφορική δέσμευση της δημοτικής αρχής ό,τι προσεχώς θα έφερνε το σχέδιο στο Δ.Σ… Ο δημοτικός σύμβουλος, έχοντας την αίσθηση ό,τι υπάρχει ανεξήγητη καθυστέρηση και το σώμα δεν είχε ενημερωθεί για όποια τυχόν εξέλιξη υπήρχε πάνω στο θέμα, στο πρόσφατο συμβούλιο πίεσε ακόμα μια φορά για απαντήσεις την δημοτική αρχή και... κατάφερε να βγάλει είδηση.

 

botsari1

 

Ο Δήμαρχος Αιγάλεω, αποκάλυψε ό,τι το έργο θα είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα της Περιφέρειας και ό,τι… «…λογικά η ανάπλαση θα ξεκινήσει σε 2-3 μήνες». Μάλιστα, σύμφωνα με την ομολογία του Δ. Μπίρμπα, ο δρόμος θα παραμείνει ήπιας κυκλοφορίας ενώ δίνοντας κάποιες λεπτομέρειες, είπε ό,τι η Μπότσαρη θα στρωθεί και πάλι με κυβόλιθους (όπως υπάρχουν και σήμερα), με την διαφορά ό,τι το υλικό θα είναι ανθεκτικότερο για να μπορεί να αντέχει και πιο βαρέα οχήματα και θα γίνει  διαπλάτυνση για να υπάρχει πιο άνετη διέλευση των οχημάτων, καθότι εξαιτίας του λεωφορειόδρομου της Ι. Οδού, η παρουσία των οχημάτων από εκεί αναπόφευκτα θα πυκνώσει.

Το κρίσιμο ερώτημα μπορεί να απαντήθηκε, όμως οι αποκαλύψεις της δημοτικής αρχής, γέννησαν κι άλλα… όπως για παράδειγμα, θα διατηρηθεί το ισοζύγιο πρασίνου στην περιοχή, ή θα θυσιαστεί; Κι επίσης, εάν όντως γίνει διαπλάτυνση, θα γίνει άραγε σε βάρος των καταστημάτων εστίασης που σήμερα αξιοποιούν μέρος του πεζοδρομίου, ή όχι; Εν αναμονή!

 

botsari

 

botsari2