pantopoleio

 

ΥΠΕΡΔΙΠΛΑΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΣΥΣΣΙΤΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ

ΣΕ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΧΡΟΝΙΑ

Ενδεικτικό των συνθηκών που βιώνουμε σήμερα, είναι η δραματική αύξηση των ωφελούμενων του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Αιγάλεω, του οποίου οι δράσεις διαρκώς εντατικοποιούνται.

 Είναι χαρακτηριστικό, ό,τι από τον Οκτώβριο του 2015, έπαιρναν βοήθεια από το Δήμο 250 οικογένειες, οι οποίες απαριθμούσαν 500 μέλη. Σε διάστημα δύο χρόνων, οι ωφελούμενοι έχουν φθάσει τους 600, οι οποίοι αντιστοιχούν σε 222 μοναχικά άτομα και σε 378 οικογένειες με μέσο όρο 3 μέλη.

Πιο συγκεκριμένα τον 9/2014 υπήρχαν 421 δικαιούχοι και τον 3/2015 ο αριθμός των δικαιούχων έφθασε τους 600.

 Ως γνωστών, το κοινωνικό παντοπωλείο παραδίδει κάθε μήνα δωρεάν πακέτα με τρόφιμα σε άπορους συμπολίτες μας και η σημερινή δημοτική αρχή, με υπεύθυνο Δημοτικό Σύμβουλο τον Στ. Βασιλειάδη, έχει δείξει μεγάλη αφοσίωση στην ενδυνάμωση του Παντοπωλείου αλλά και του αισθήματος της κοινωνικής αλληλεγγύης προς τον αδύναμο συνάνθρωπο.

 Να θυμίσουμε, ό,τι στο κοινωνικό παντοπωλείο μπορούν να εγγραφούν μέλη, Έλληνες και ομογενείς πολίτες καθώς και αλλοδαποί που διαθέτουν άδεια παραμονής και διαμένουν στο δήμο μας.

 Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΑΙ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ

 Η επιλογή των δικαιούχων γίνεται από την επιτροπή που έχει ορισθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο μετά από εισήγηση της Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου και τα κριτήρια είναι οικονομικά.

 Για τα μοναχικά άτομα το εισόδημα τους δεν πρέπει να υπερβαίνει το ποσό των 6000 ευρώ, ενώ για ζευγάρια ή οικογένειες το ανωτέρω ποσό προσαυξάνεται αθροιστικά κατά 1000 ευρώ για κάθε ένα από τα προστατευμένα μέλη, σύζυγο και τέκνα.

 Τα άτομα με ειδικές ανάγκες ή με αναπηρία 67% και άνω πρέπει να έχουν εισόδημα που να μην υπερβαίνει τις 8000 ευρώ. Ο κατάλογος των οικογενειών επανεξετάζεται μια φορά το έτος, ώστε να επανελεγχθεί η αναγκαιότητα των δικαιούχων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

 Τα τρόφιμα τα οποία διανέμει το Κοινωνικό Παντοπωλείο προέρχονται από χορηγίες και δωρεές, Επιχειρήσεων , Οργανισμών, Εθνικοτοπικών Συλλόγων, Πολιτιστικά και Αθλητικά Σωματεία, Φορείς της πόλης και ιδιώτες, οι οποίοι παρά τις δύσκολες συνθήκες που ισχύουν σήμερα, έδειξαν το ανθρώπινο πρόσωπο τους και την ευαισθησία τους προς τους ανθρώπους που έχουν άμεση ανάγκη.