ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΟΔΟ!

 

 ARXIKH

 


 ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΠΕΤΡΙΔΟΥ


Κάνοντας μια βόλτα στην αγορά του Αιγάλεω, πάνω στην Ιερά Οδό, διαπιστώσαμε πως η κίνηση στα μαγαζιά είναι ανησυχητικά μειωμένη, παρόλο τον καλό καιρό και την εποχή, που βοηθούν συνήθως στην κίνηση της πόλης. Ρωτώντας πολλούς από τους καταστηματάρχες καταλάβαμε το γιατί.
Αυτό που τον τελευταίο καιρό έχει ρίξει την καταναλωτική κίνηση στα μαγαζιά τους, όπως οι ίδιοι μας είπαν χαρακτηριστικά και με παράπονο, είναι ο γνωστός λεωφορειόδρομος που υπάρχει και στο κατέβασμα και στο ανέβασμα της ιεράς οδού.
Οι καταστηματάρχες παραπονιούνται ότι χάνουν την πελατεία τους, ακόμη και σταθερούς πελάτες και φίλους που επισκέπτονταν τα μαγαζιά τους, λόγω του λεωφορειόδρομου και του φόβου που τους προκαλείται από τις εφόδους της δημοτικής αστυνομίας που ξηλώνει πινακίδες.
Κάνοντας βέβαια κουβέντα για τον δρόμο, πολλά ήταν και άλλα παράπονα των καταστηματαρχών, που πια μας μιλούσαν σαν απλοί πολίτες και μας εξέφραζαν τις ανησυχίες τους αλλά και τον θυμό τους για την καθαριότητα του Δήμου και τον φωτισμό της πόλης, τον οποίο βρίσκουν αρκετά μειωμένο.
Άλλοι πάλι μας έκαναν να καταλάβουμε για άλλη μια φορά το πόσο πολύ έχει επηρεάσει η κρίση όλους γύρω μας, καθώς συναντήσαμε ανθρώπους που μπροστά στην πίκρα τους για το μαγαζί που δεν έχουν ξεπληρώσει ακόμη και χρωστάνε επί χρόνια, δεν μπορούν να επικεντρωθούν στο μικρό γι αυτούς πρόβλημα του λεωφορειόδρομου.
"Άχρηστος είναι ο λεωφορειόδρομος. Το μόνο που έχουν καταφέρει είναι να μην μπαίνει ο κόσμος στα μαγαζιά γιατί φοβάται να παρκάρει μην τους πάρουν τις πινακίδες". "Έχουμε χάσει πάρα πολλούς πελάτες. Καταστράφηκε η αγορά της πόλης". "Έχουμε κάνει παράπονα στον Δήμαρχο αλλά δεν βγήκε τίποτα". Αυτές ήταν μερικές από τις αιστιάσεις των καταστηματαρχών που ακούσαμε.
Χαρακτηριστικά οι καταστηματάρχες μετά την οδό Παπαναστασίου θεωρούν πως ο λεωφορειόδρομος δεν χρειάζεται γιατί τα λεωφορεία που πηγαίνουν Αθήνα είναι λίγα σε σύγκριση με αυτά που κάνουν τοπικά δρομολόγια και στρίβουν δεξιά της Παπαναστασίου.
Μια πολύ καλή ιδέα που ακούσαμε από λίγους και πιο ψύχραιμους, ήταν πως θα μπορούσε να υπάρχει παρκόμετρο, ώστε και να μπορούν να παρκάρουν οι πολίτες και να μπαίνουν χωρίς φόβο στα μαγαζιά, αλλά και να μην μένουν με τις ώρες τα αμάξια παρκαρισμένα στο ίδιο σημείο από πολίτες που τα ''ξεχνάνε'' για να πάνε στις δουλειές τους. Λίγοι ήταν αυτοί που έμειναν στο ότι τώρα πια τουλάχιστον δεν γεμίζει ο δρόμος απο ''ξεχασμένα'' αμάξια.
Αυτό που μας έκανε εντύπωση ήταν οι παρατηρήσεις των καταστηματαρχών που μας είπαν ότι οι ''έφοδοι'' για τα παρκαρισμένα αμάξια γίνονται μέχρι τις μεσημεριανές ώρες και μετά το φαινόμενο κοπάζει.

 

 leo 01

 

leo 02

 

leo 03

 

leo 04

 

leo 05

 

leo 06

 

leo 07

 

leo 08

 

leo 09

 

leo 10

 

leo 11

 

leo 12

 

leo 13

 

leo 14

 

leo 15

 

leo 16

 

 leo 17