ΟΤΑΝ Ο ΚΟΥΒΑΝΟΣ ΠΡΕΣΒΗΣ ΚΑΙ Ο... ΦΙΝΤΕΛ ΚΑΣΤΡΟ ΣΥΝΑΝΤΗΣΑΝ ΤΟΝ Μ. ΣΕΛΕΚΟ

 

Ζεστός και επικοινωνιακός... ο πρέσβης της Κούβας, Οσβάλντο Κομπάτσο, έδειξε κατενθουσιασμένος τόσο από την υποδοχή που του επιφύλαξε ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου, όσο και από τις γνώσεις του Μιχάλη Σελέκου για το "μαργαριτάρι της Καραϊβικής"... την Κούβα.

Οι δύο άνδρες, στο πλαίσιο της συνάντησης που είχαν στον 3ο όροφο του Δημαρχείου, παρουσία Αντιδημάρχων και μελών της διοίκησης, είχαν να πουν πολλά, μιας και όπως ανέφερε ο Μ. Σελέκος, "μιλάνε την ίδια γλώσσα". Αναφέρθηκαν στην πλούσια ιστορία των δύο λαών, στην ανάγκη ανάπτυξης συνεργασίας των δύο χωρών σε πολιτικό αλλά και ευρύτερο πολιτιστικό επίπεδο, αλλά και στο φλογισμένο πάθος των ανθρώπων της Κούβας και της Ελλάδας, που... βγαίνει στο χορό!!!

Ο Μ. Σελέκος, χαρίζοντας στον Κουβανό πρέσβη βιβλίο με την ιστορία του Χαϊδαρίου, αναφέρθηκε στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Χαϊδαρίου, που αποτέλεσε τόπος μαρτυρίου και μαζικών εκτελέσεων, αλλά και στην ξεχωριστή εμπειρία που έζησε πριν από δύο χρόνια συμμετέχοντας στην μπριγάδα, επισκεπτόμενος την Κούβα.

Από την μεριά του, ο παθιασμένος με την χώρα του πρέσβης, χάρισε στον Χαϊδαριώτη Δήμαρχο ένα εντυπωσιακό πόστερ που απεικόνιζε τον Φιντέλ Κάστρο, αλλά κι ένα cd με χορευτικούς ρυθμούς... τσα-τσα-τσα. Κατά τα άλλα, στην τοποθέτησή του έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο επιτακτικό αίτημα της Κούβας για την απελευθέρωση των πέντε Κουβανών αγωνιστών, που βρίσκονται άδικα στις φυλακές των ΗΠΑ εδώ και 16 ολόκληρα χρόνια!!! ...διότι αποκάλυψαν εγκληματικές ενέργειες ενάντια στην Κούβα που σχεδιάζονταν από τις ΗΠΑ.  Παράλληλα, εστίασε στον οικονομικό αποκλεισμό (εμπάργκο) της Κούβας από την Αμερική, που ισχύει εδώ και 55 χρόνια, αλλά και στα διαχρονικά σύμβολα της κουβανικής επανάστασης... Φιντέλ Κάστρο και Τσέ Γκαβάρα.

Σε ερώτηση της "Πόλης μας", τι θα "συμβούλευε" τον αγωνιστή Δήμαρχο Χαϊδαρίου και τί θα έλεγε στους σύγχρονους νέους της Ελλάδας, που ακόμα δεν έχουν κάνει την επανάστασή τους.... έδειξε ενήμερος για τους αγώνες του Μ. Σελέκου και είπε... "Μπορεί να είναι νέος στο δημαρχειακό αξίωμα, όμως είναι παλαιός αγωνιστής και στην πρώτη γραμμή μέσα από τα συνδικάτα και τους διάφορους φορείς. Οι αγώνες του είναι γνωστοί. Δεν νομίζω πως χρειάζεται κάποια συμβουλή από έναν διπλωμάτη όπως είμαι εγώ. Είμαι βέβαιος, πως γνωρίζει κι ο ίδιος πολύ καλά, πως το μόνο που χρειάζεται να κάνει είναι να εργαστεί σκληρά για να αντιμετωπίσει όλα τα ζητήματα και να εργαστούν προς την ίδια κατεύθυνση κι όλοι όσοι βρίσκονται δίπλα του. Όσο για τους Έλληνες... πιστεύω ότι αργά ή γρήγορα, θα αναγκαστούν να κάνουν από μόνοι τους την επανάστασή τους".

Η όμορφη συνάντηση που διεξήχθη σε πολύ φιλικό και ευχάριστο κλίμα, έκλεισε με χαλαρή συζήτηση με προϊσταμένους του Δήμου, αλλά και με την πρόσκληση του Μ. Σελέκου προς τον κουβανό διπλωμάτη, για τσιπουράκι και μεζεδάκι.